DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online
Liesbeth Puts

Liesbeth Puts

Mijn naam is Liesbeth Puts en ik ben in november 2008 afgestudeerd als kattengedragstherapeut bij Tinley. Ik ben mijn hele leven gek op dieren en voerde als klein kind al zwerfkatten bij ons in het dorp. Vanaf 1976 deel ik vrijwel continu mijn leven met katten en sinds die tijd heb ik heel wat boeken over katten(gedrag) gelezen.

In 1986 ben ik afgestudeerd als sociaal psycholoog aan de Universiteit Utrecht, vervolgens ben ik gaan werken in de muziekindustrie. Een jaar of tien geleden kwam poes Cleo in mijn leven, een doodsbang katje uit het asiel. Vanaf dat moment ben ik me veel verder gaan verdiepen in kattengedrag en met name afwijkend gedrag.

Naast mijn werk in de muziekindustrie en mijn praktijk als gedragstherapeut werk ik enkele uren per week als vrijwilligster bij Stichting Jasmijn, een opvang voor zwerfkatten en -kittens. Dat betekent dat ik zo langzamerhand al heel wat praktische ervaring met katten heb: in allerlei situaties en met allerlei verschillende katten. Ik kan dus putten uit meer dan alleen de theorie van de opleiding als therapeut en mijn eigen kat!

Sinds enige tijd ben ik druk aan het schrijven over katten. Ik heb een gastblog op de kattensite Cattish en heb nu ook mijn eigen blog met veel informatie over allerlei zaken die belangrijk zijn voor katten en hun baasjes. Tenslotte heb ik ook nog een boek geschreven over de opvoeding van katten.

Ik deel mijn leven met mijn partner en onze poes Kefraya. Cleo is helaas in juni 2010 overleden.

Bijscholing

Een goede gedragtherapeut blijft zich regelmatig bijscholen door middel van het bezoeken van studiedagen, het bijhouden van vakliteratuur etc..

Onderzoek

Iedere kattengedragstherapeut die de opleiding bij Tinley volgt, moet om te kunnen afstuderen een onderzoek doen naar een aspect van kattengedrag naar eigen keuze.
Ik heb gekeken naar het ‘mekkeren' van katten, dat typische gedrag dat veel katten laten zien (en horen!) als ze vogels zien. Heel vaak wordt gezegd dat het een uiting van frustratie is en dat het vooral binnenkatten zijn die mekkeren. Reden genoeg om dit gedrag eens onder de loep te nemen. U vindt hier een korte samenvatting van mijn onderzoek.

Keuze van gedragstherapeut

Helaas is de titel gedragstherapeut onbeschermd. Daarom is het van belang dat u uw gedragstherapeut zorgvuldig selecteert. Uw therapeut moet uiteraard kennis van zaken hebben, maar u ook helder kunnen uitleggen hoe het gedrag van uw kat veranderd kan worden.

Sinds januari 2009 is de Stichting Kwalitatieve Gedragstherapie voor katten werkzaam. Deze stichting geeft een keurmerk aan professioneel werkende en gediplomeerde gedragstherapeuten, die voldoen aan een aantal eisen. Ik ben ook aangesloten bij deze stichting.

Vraag gerust naar de werkwijze en de achtergrond van de therapeut tijdens een eerste kennismaking! Ik heb een wetenschappelijke achtergrond (psychologie) en pas dat ook toe in mijn therapie.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak