pups

Vaccinaties - inentingen pup

pup-20.jpgElke pup behoort gevaccineerd te worden tegen een aantal potentieel fatale ziekten (Parvo, ziekte van Weil, hondeziekte en besmettelijke leverziekte). Voor een aantal aandoeningen is een enkele injectie nog niet voldoende, daarom hebben pups meerdere vaccinaties achter elkaar nodig.

Gaat uw pup mee naar het buitenland dan is de Rabiesvaccinatie verplicht, gaat hij naar pension of op cursus dan is het verstandig tegen kennelhoest te vaccineren (bij een goed pension verplicht)

Vaccinatieschema*:

LeeftijdPuppy entingParvo en Weil
Grote cocktailRabiesKennelhoest
6 weken dierenarts-poot-klein.gif    
9 weken  dierenarts-poot-klein.gif   
12 weken   dierenarts-poot-klein.gif  
Buitenland    dierenarts-poot-klein.gif 
Pension/cursus     dierenarts-poot-klein.gif

Bij DierenDokters zal uw dierenarts bij elk bezoek uw pup helemaal nakijken of deze nog helemaal gezond is en zich goed ontwikkelt. Natuurlijk bent u bij ons ook op het goede adres voor advies omtrent de beste voeding, vlooien en wormenmiddelen en verzorging.

Gratis gezondheidscheck bij DierenDokters
Heeft u net een pup of kitten aangeschaft? Maar nog niet direct toe aan de vaccinaties? Laat uw pup of kitten binnen drie dagen gratis controleren of deze helemaal gezond is. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf! U krijgt dan meteen een gedegen advies omtrent alle nodige verzorging van uw pup of kitten (inclusief wormen- en vlooienbestrijding en voeding).

* Toelichting op het schema:
Parvo en Weil:
Vaccinatie tegen Parvo en de Ziekte van Weil. Bij intensief contact met honden raden wij aan extra kennelhoest te enten.

Grote cocktail:
Vaccinatie tegen Parvo, Weil, Para-infuenza, Hepatitis Contagiosa Canis

Rabies:
Wij vaccineren met de rabiësenting die 3 jaar geldig is! Dit geldt alleen voor vaccinaties die na 01-07-2005 gegeven zijn.
Wanneer u met uw hond naar het buitenland wilt, kunt u zich het beste ruim van te voren op de hoogte stellen van de invoereisen.

Kennelhoest
Een goede kennel stelt de kennelhoest als vaccinatie verplicht.
Ook wanneer u met uw pup naar puppycursus gaat is het verstandig deze vaccinatie te geven.
 • Neusdruppelmethode
  Kan 1 week voordat de hond het pension of kennel ingaat gegeven worden.
  Is wat duurder dan de injectie maar
  Heeft een betere immuniteitsrespons
  Is 1 jaar geldig
 • Kennelhoestinjectie
  Wanneer voor de eerste keer gegeven moet deze enting 1 maand voordat de hond het pension ingaat gegeven worden. Deze vaccinatie is sinds 2007 nog maar voor 3 maanden geldig. Herhaling na 3 weken (boosterinjectie).

#Puppies op DierenDokters Twitter

Heeft u een #pup in huis? Geef u dan op voor de Puppy Party op donderdag 07-08-2014 van 19:00-21:00 uur.Bel voor meer informatie 070-3872222

DierenDoktersVDierenDoktersV

Dierenverzekering pup/kitten

pup_kitten

Thema: Stress & Blaasproblemen

Hills neutered dog