DierenDokters Kalmoesplein

Kalmoesplein 10
5643 LM Eindhoven

T: 040-2126126 

KvK:17243786 / BTW:NL1547.85.763.B01

Stuur een e-mail / Online inschrijven

 

Openingstijden

Maandag: 9.00-19.00
Dinsdag: 9.00-19.00
Woensdag:  9.00-19.00
Donderdag: 9.00-19.00 
Vrijdag: 9.00-19.00

Apotheek en afhalen medicijnen: 9.00 -19.00
Behandeling alleen op afspraak.

DierenDokters Eindhoven Kalmoesplein

Dierenkliniek DierenDokters Kalmoesplein in Eindhoven is uw dierenarts voor zorg, aandacht en kwaliteit. De dierenkliniek is zeer volledig uitgerust om de beste zorg voor uw huisdier te bieden. Wij behandelen uitsluitend gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren en fretten.

Kliniek
Onze moderne kliniek biedt onze u en onze dierenartsen vele mogelijkheden en is goed uitgerust om u en uw huisdier de beste zorg te kunnen bieden. De kliniek bestaat uit een ruime wachtkamer, 3 volledig uitgeruste spreekkamers, een ruime voorbereidingsruimte met een tandenunit en een operatiekamer. De volledig ingerichte operatiekamer is uitgerust met moderne bewakingsapparatuur en gasnarcose om operaties zo veilig mogelijk te kunnen uitvoeren.

Ook beschikken we over digitale röntgen, echo en zeer uitgebreide bloed- en urine analyse apparatuur. Voor een juiste diagnose bij huidklachten beschikken we over een microscoop en kunnen we schimmelkweken uitvoeren. Tevens is er een grote opnameruimte voor honden, katten en kleine dieren zoals konijnen, knaagdieren, fretten en andere kleine huisdieren.  De kliniek  beschikt over een speciale ruimte om in alle rust afscheid te kunnen nemen van uw dier als het moeilijke laatste moment is aangebroken.

De balie is elke werkdag geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur voor het ophalen van voorgeschreven medicatie en dieetvoeding. Preventieve middelen tegen vlooien, wormen en teken en (onderhouds)voeding kunnen door u op werkdagen afgehaald worden aan de balie zonder recept. U kunt hier uiteraard ook met al uw vragen terecht.

Team
De dierenartsen van DierenDokters Kalmoesplein te Eindhoven zijn Merel Jansen en Liset Rothkrantz-Jansen. Zij worden bijgestaan door een team van gediplomeerde en enthousiaste paraveterinairen. Om nieuwe ontwikkelingen in de diergeneeskunde te volgen en hun kennis up to date te houden, volgen de dierenartsen en hun paraveterinairen regelmatig cursussen.

Binnen onze kliniek leiden wij ook aankomend assistentes en dierenartsen op, deze zullen altijd onder begeleiding staan van een ervaren dierenarts of assistente.

In verband met langdurige ziekte van een van onze paraveterinairen is er per 15 april een nieuwe paraveterinair werkzaam binnen onze kliniek. Haar naam is Marieke Pekel, 37 jaar en 8 jaar werkzaam als paraveterinair. Marieke heeft van haar hobby haar werk gemaakt door dagelijks met de zorg van dieren en hun eigenaren bezig te zijn. Totdat onze paraveterinair geheel hersteld is kunt u Marieke treffen in onze kliniek.

Wij staan voor u klaar:

 

 • merel-jansen
  Merel Jansen
 • lisette-rothkrantz
  Liset Rothkrantz- Jansen
 • Manuela-Slaats
  Manuela Slaats
 • ellen-smulders
  Ellen Smulders
 • Mieke van Gool
  Mieke van Gool
 • Marieke Pekel
  Marieke Pekel

Bereikbaarheid en parkeren
U kunt bij ons pal voor de deur gratis parkeren, er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar. Rijdt u met navigatiesysteem rij dan naar Floralaan Oost 2, u komt dan recht voor de praktijk uit.
Komt u liever met het openbaar vervoer, vanaf het centraal stration kunt u dan het beste lijnbus 12 richting Gijzenrooi nemen deze stopt naast de praktijk.

Spoeddiensten
Buiten de normale openingstijden (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur) wordt u doorverwezen naar de dienstdoende dierenarts. DierenDokters Kalmoesplein werkt in de spoeddiensten samen met dierenartsen uit de Kring Eindhoven, hierdoor staat ook buiten de normale openingstijden altijd een gezelschapsdierenarts met ruime ervaring voor u klaar.

U kunt te allen tijden ons reguliere telefoonnummer bellen, dan krijgt u buiten openingstijden het spoednummer te horen. U kunt ook meteen bellen met het spoednummer: 0900-4455555 (0900-2x4-5x5). Meer informatie over de samenwerking tussen de praktijken in Eindhoven vindt u op www.kringdierenarts.nl.

Puppycoaching
Paraveterinair Manuela Slaats, werkzaam in onze kliniek, is ervaren en gediplomeerd hondentrainer en geeft binnen onze kliniek puppycoaching. Voor meer informatie over puppycoaching en kosten kunt u contact met de kliniek opnemen. Ook puppy's die hier geen patiënt zijn kunnen indien gewenst de coaching volgen.

Activiteiten
Met regelmaat organiseren wij leuke activiteiten voor u en uw huisdier, denk hierbij aan hondenwandelingen, EHBO cursussen en informatieve avonden met telkens verschillende belangrijke onderwerpen.

Social Media
Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van social media. Om op de hoogte te blijven van maandacties en evenementen kunt u ons volgen op facebook en twitter
https://www.facebook.com/DierenDoktersKalmoesplein
https://twitter.com/DDKalmoesplein

Fysiotherapie  
fysio.png Fysiotherapie speelt een belangrijke rol tijdens de revalidatie na (orthopedische) operaties en na chronische klachten van het bewegingsapparaat. Patiënten met b.v. arthrose, HD, ouderdomsklachten, rug- en/of halsproblemen en vele andere klachten van het bewegingsapparaat zijn gebaat bij een fysiotherapeutische behandeling. Marcel Nijland verzorgt 2 dagen in de week fysiotherapeutische behandelingen in onze  kliniek.  Collega dierenartsen kunnen na overleg ook patiënten voor fysiotherapie  naar hem doorsturen. Ook behandeld Marcel Nijland honden met gedragsproblemen.

Voor meer informatie zie www.marcelnijland.nl.
   
   

Graag tot ziens bij DierenDokters Kalmoesplein!

Dierenverzekering

algemeen

Hills diervoeding

hillsvetessentials dierendokters

Spoed of niet?

SymptoomChecker button

Blijf op de hoogte!

Interessante kortingscodes, dieren nieuws, weetjes en aanbiedingen direct in uw mailbox.