DierenDokters Kalmoesplein

Kalmoesplein 10
5643 LM Eindhoven

T: 040-2126126 

KvK:17243786 / BTW:NL1547.85.763.B01

Stuur een e-mail / Online inschrijven

 

Openingstijden

Maandag: 9.00-19.00
Dinsdag: 9.00-19.00
Woensdag:  9.00-19.00
Donderdag: 9.00-19.00 
Vrijdag: 9.00-19.00

Apotheek en afhalen medicijnen: 9.00 -19.00
Behandeling alleen op afspraak.

DierenDokters Eindhoven Kalmoesplein

Dierenkliniek DierenDokters Kalmoesplein in Eindhoven is uw dierenarts voor zorg, aandacht en kwaliteit. De dierenkliniek is zeer volledig uitgerust om de beste zorg voor uw huisdier te bieden. Wij behandelen uitsluitend gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren en fretten.

Geschiedenis
Eind juli 2009 heeft dierenarts Merel Jansen de praktijk van dierenarts van Roessel overgenomen omdat deze met welverdiend pensioen is gegaan. Op een andere locatie is de praktijk voortgezet met een nieuw team en een nieuwe uitstraling.

Kliniek
Onze moderne kliniek biedt vele mogelijkheden en is goed uitgerust om u en uw huisdier de beste zorg te kunnen bieden. De kliniek bestaat uit een ruime wachtkamer, 2 volledig uitgeruste spreekkamers, een ruime voorbereidingsruimte met een tandenunit en een operatiekamer. De volledig ingerichte operatiekamer is uitgerust met bewakingsapparatuur en gasnarcose.

Ook beschikken we over digitale röntgen, echo en uitgebreide bloed- en urine analyse apparatuur. Voor een juiste diagnose bij huidklachten beschikken we over een microscoop en kunnen we schimmelkweken uitvoeren. Tevens is er een grote opnameruimte voor honden, katten en kleine dieren zoals konijnen, knaagdieren, fretten en andere kleine huisdieren. Tevens beschikt de kliniek over een speciale ruimte om in alle rust afscheid te kunnen nemen van uw dier als het moeilijke laatste moment is aangebroken.

De balie is elke werkdag geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur voor het ophalen van voorgeschreven medicatie en dieetvoeding. Preventieve middelen tegen vlooien, wormen en teken en (onderhouds)voeding kunnen door u altijd afgehaald worden aan de balie zonder recept. U kunt hier uiteraard ook met al uw vragen terecht.

Team
De dierenartsen van DierenDokters Kalmoesplein te Eindhoven zijn Merel Jansen en Liset Rothkrantz-Jansen. Zij worden bijgestaan door een team van gediplomeerde en 3 enthousiaste paraveterinairen. Om nieuwe ontwikkelingen in de diergeneeskunde te volgen en hun kennis up to date te houden, volgen de dierenartsen en hun paraveterinairen regelmatig cursussen.

Wij staan voor u klaar:

 

 • merel-jansen
  Merel Jansen
 • lisette-rothkrantz
  Liset Rothkrantz- Jansen
 • Manuela-Slaats
  Manuela Slaats
 • ellen-smulders
  Ellen Smulders
 • mira-laurier
  Mira Laurier

Dierenarts Merel Jansen is op dit moment maar gedeeltelijk inzetbaar door een hernia. Voor haar neemt Ilse Claassen waar.

Bereikbaarheid en parkeren

U kunt bij ons pal voor de deur gratis parkeren, er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar. Rijdt u met de TomTom rij dan naar Floralaan Oost 2, u komt dan recht voor de praktijk uit. Komt u liever met het openbaar vervoer, vanaf het centraal stration kunt u dan het beste lijnbus 12 richting Gijzenrooi nemen deze stopt naast de praktijk. 

Spoeddiensten

Buiten de normale openingstijden (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur) wordt u doorverwezen naar de dienstdoende dierenarts. DierenDokters Kalmoesplein werkt in de spoeddiensten samen met dierenartsen uit de Kring Eindhoven, hierdoor staat ook buiten de normale openingstijden altijd een gezelschapsdierenarts met ruime ervaring voor u klaar.

U kunt te allen tijden ons reguliere telefoonnummer bellen, dan krijgt u buiten openingstijden het spoednummer te horen. U kunt natuurlijk ook meteen bellen met het spoednummer: 0900-4455555 (0900-2x4-5x5). Meer informatie over de samenwerking tussen de praktijken in Eindhoven vindt u op www.kringdierenarts.nl.

Gedragsconsulten

Paraveterinair Manuela Slaats, werkzaam in onze kliniek, is ervaren en gediplomeerd hondentrainer en heeft zich gespecialiseerd in probleemgedrag bij honden. Bij probleemgedrag wordt er een persoonlijke training op maat gemaakt om het verkeerde gedrag om te buigen naar gewenst gedrag. Heeft u problemen met het gedrag van uw hond, kunt u contact met haar opnemen voor persoonlijk advies op maat.

Fysiotherapie  
fysio.png Fysiotherapie speelt een belangrijke rol tijdens de revalidatie na (orthopedische) operaties en na chronische klachten van het bewegingsapparaat. Patiënten met b.v. arthrose, HD, ouderdomsklachten, rug- en/of halsproblemen en vele andere klachten van het bewegingsapparaat zijn gebaat bij een fysiotherapeutische behandeling. Marcel Nijland verzorgt 2 dagen in de week fysiotherapeutische behandelingen in onze  kliniek.  Collega dierenartsen kunnen na overleg ook patiënten voor fysiotherapie  naar hem doorsturen. Voor meer informatie zie www.marcelnijland.nl.

Frettenkliniek
 
 Hanneke Roest

Per 15 juni 2012 is  ‘De Frettenkliniek’ in het pand van DierenDokters Kalmoesplein geopend. Voorheen was de frettenkliniek te vinden in Helmond. ‘De Frettenkliniek’  is een zelfstandige onderneming binnen DierenDokters Kalmoesplein. De Frettenkliniek is in 2001 in Helmond opgericht door dierenarts Hanneke Roest. Na een studiereis in Amerika besloot zij om zich alleen nog met de frettengeneeskunde bezig te houden. De praktijk bleek in een grote behoefte te voorzien. Deze groeide veel sneller dan verwacht.

Inmiddels is Hanneke Roest 5 dagen in de week continu bezig met fretten. Daarnaast draagt zij 's nachts en in het weekend zorg voor de in de kliniek opgenomen zieke fretten. De clientèle komt vanuit heel Nederland, maar ook uit België, Duitsland en zelfs vanuit Polen. Tijdens haar werk wordt zij bijgestaan door de assistentes van de DierenDokters Kalmoesplein. Voor meer informatie zie www.frettenkliniek.nl
   
   

Graag tot ziens bij DierenDokters Kalmoesplein!

Dierenverzekering

algemeen

Hills diervoeding

hillsvetessentials dierendokters

Spoed of niet?

SymptoomChecker button

Blijf op de hoogte

Ontvang kortingsacties, weetjes, tips en online aanbiedingen in uw mailbox.