DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Tijgertje is weer de meest populaire kattennaam in Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse Honden & Katten Namen Top 10 van huisdierenverzekeraar Proteq Dier & Zorg. Vorig jaar was Tijgertje verdrongen door Simba, maar evenals in 2007 staat Tijgertje nu weer op de eerste plaats. Bij de honden blijft Max onbetwist de nummer 1. De marktleider op het gebied van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten houdt het onderzoek sinds 2006.

De top 5 van 2009:

Hond                Kat

1. Max              Tijger(tje)

2. Luna             Tommy

3. Bo                Simba

4. Diesel           Sam

5. Sam             Gizmo

Opvallende nieuwkomers: Diesel bij honden, Kitty bij katten

De afgelopen 12 maanden is Diesel de grootste stijger bij de honden en staat dan nu ook op de 4e plaats. Bij de katten is dat Kitty geweest, maar nog onvoldoende voor een top 10 positie. Of deze trend zich zal doorzetten zal volgend jaar moeten blijken. "Hoe baasjes de naam voor hun hond of kat kiezen is ons niet bekend. Opvallend is wel dat mensen hun huisdier een "krachtige" naam geven," aldus Martijn Meijlink van Proteq Dier & Zorg. "Verder zien we dat ook steeds vaker wordt gekozen voor een meer ‘menselijke' naam, zoals Sam, Bo en Max. Dit ligt in lijn met de uitkomsten van het TNS NIPO onderzoek waaruit blijkt dat huisdieren een steeds volwaardiger lid worden van het gezin - wat een van de belangrijkste uitkomsten was van het TNS NIPO-onderzoek dat wij recent hebben gedaan."

 

In het verlengde hiervan signaleert Proteq Dier & Zorg dat het verzekeren van honden en katten voor ongevallen en ziekte steeds gebruikelijker wordt. Nederland volgt hiermee de Scandinavische en de Engelse markt. Onlangs verwelkomde Proteq Dier & Zorg de 100.000ste klant.

 

Over Proteq Dier & Zorg

Met meer dan 100.000 klanten en een marktaandeel van ruim 70 procent is Proteq Dier & Zorg veruit de grootste dierenverzekeraar van Nederland. Vanuit deze rol draagt Proteq Dier & Zorg bij aan verantwoord huisdierbezit: wij dekken vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte. Hiermee maken wij betere zorg voor huisdieren mogelijk. Proteq Dier & Zorg is onderdeel van SNS REAAL en is gevestigd in Heerhugowaard.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak