Voederfabrikant Hill's heeft een revolutionair dieetvoer voor katten op de markt gebracht; Hill's Y/D. Dit dieetvoer is een volledig alternatief voor medicatie van katten met schildklierproblemen!

Huidige behandelingen

Er bestonden tot nu toe drie opties voor de behandeling van hyperthyroïdie bij katten:

  • chirurgie,
  • behandeling met radioactief jodium -welke slechts beschikbaar is in enkele klinieken-
  • of een medicamenteuze behandeling, welke soms moeilijk uit te voeren is door de huisdiereigenaar.

Hill's Y/D

hills ydDe beschikbaarheid van een dieetvoeding -Hill’s™ Prescription Diet™ y/d™ Feline is als alternatieve optie een zeer belangrijke stap voorwaarts. Wanneer de medicamenteuze therapie problematisch is -sommige katten met hyperthyroïdie zijn moeilijk handelbaar- is de geleidelijke overschakeling naar y/d Feline een oplossing voor dit probleem.

Hoe werkt Y/D?

De schildklier gebruikt jodium uit de voeding voor de productie van hormonen die helpen bij het reguleren van o.a. de stofwisseling, bloeddruk en lichaamstemperatuur. Bij hyperthyroïdie is de schildklier vergroot en produceert ze overmatige hoeveelheden schildklierhormoon, wat de werking van meerdere organen negatief beïnvloedt. Door het beperken van de opname van jodium via de voeding vermindert de hoeveelheid geproduceerde en vrijgezette schildklierhormonen. Hill’s Prescription Diet y/d Feline bevat juist een zéér beperkt jodiumgehalte.

Drie belangrijke klinische onderzoeken in veterinaire tijdschriften tonen de effectiviteit aan van y/d. De onderzoeken toonden aan dat het beperken van de hoeveelheid opgenomen jodium resulteerde in een verlaging van T4 (totaal thyroxine in serum) naar normale concentraties en dit met een significante vermindering in slechts 3 weken.

Overschakeling naar Y/D

Het is zeer belangrijk dat katten met hyperthyroïdie y/d Feline als enige voedingsbron eten en geen jodium uit andere voedingsbronnen zoals snacks, voer van andere huisdieren of restjes krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat hyperthyroïde katten geleidelijk overschakelen van hun huidige voeding naar y/d gedurende 7 dagen (bij sommige katten kan het langer duren). Hill’s Prescription Diet y/d Feline is verkrijgbaar in zowel droog- als natvoer.

Banner Hills PDyd NL 2012

Meer weten over Y/D?

Wilt u meer weten over Y/D en de mogelijkheden voor een eventuele behandeling van het schildklierprobleem bij uw kat? Dan kunt u bij ons een afspraak maken met één van onze dierenartsen.

Dierenverzekering
Hill's diervoeding
symptoomchecker voor dieren

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak