• Start

September & oktober; seniormaanden

In de maanden september en oktober schenken wij extra aandacht aan het welzijn van honden en katten die al op leeftijd zijn. Rondom de leeftijd van 8 jaar (afhankelijk van het gewicht) bereiken honden en katten hun seniorenstatus. Vanaf deze leeftijd neemt de kans toe op ontwikkeling van een aantal ouderdom gerelateerde aandoeningen zoals suikerziekte, hartaandoeningen, nierfalen, schildklierproblemen en kanker. Eigenlijk net als bij de mens!

Ouderdomskwalen
Ouderdomsaandoeningen ontwikkelen zich in het begin vaak onopgemerkt en kunnen snel verergeren. Dieren kunnen helaas niet praten en dus is het niet altijd even duidelijk dat het niet helemaal goed gaat. Preventieve diagnostiek bij onze huisdieren vinden wij dan ook héél belangrijk! Naast het lichamelijk onderzoek is screenend bloedonderzoek één van dé methoden om aandoeningen vroegtijdig op te sporen. Lees meer over ouderdomskwalen bij de hond of bij de kat.

Jaarlijks bloedonderzoek
Bij honden en katten vanaf 8 jaar raden wij aan om jaarlijks een algemeen bloedonderzoek te doen. Daarmee screenen wij o.a. op beginnend nierfalen, leverfalen en suikerziekte. 
Bij katten van 12 jaar en ouder adviseren wij om het standaard bloedonderzoek aan te vullen met een schildklieronderzoek. Een te hard werkende schildklier of hyperthyreoidie is nog steeds één van de meest ondergediagnosticeerde aandoeningen bij de oudere kat. Mogelijk adviseert uw dierenarts nog aanvullende onderzoeken, naar aanleiding van uw verhaal of het lichamelijk onderzoek.

Hoe gaat het in zijn werk?
U kunt een afspraak maken zonder consult; dan wordt alleen bloed afgenomen en bellen wij u diezelfde dag terug over de uitslag.
Komt u toch voor bijvoorbeeld een vaccinatie of een ander consult; u geeft aan dat u bloed wilt laten onderzoeken. Voor, tijdens of na het consult wordt dan bloed afgenomen. Ook in dit geval wordt u diezelfde dag teruggebeld over de uitslag.

10% korting
Wanneer u voor uw huisdier een Huisdieren ZorgPlan heeft of deze direct afsluit, krijgt u 10% korting op het bloedonderzoek.

Hoe oud is uw hond of kat nu eigenlijk?
Het bereiken van de seniorstatus is bij onze huisdieren enigszins gewichtsafhankelijk; de te hoger het gewicht (van het ras), des te eerder de seniorstatus wordt bereikt. Leeftijd hond kat
Bewaren

Dierenverzekering
Hill's diervoeding
symptoomchecker voor dieren

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak