• Start

TightRope, alternatief voor TPLO en TTA

 

Een gescheurde voorste kruisband is één van de meest voorkomende orthopedische aandoeningen bij honden. Bij DierenDokters is het nu mogelijk honden te opereren met een nieuwe methode: de TightRope.

Over TTA en TPLO

De afgelopen jaren zijn de operaties TTA en TPLO sterk in opkomst gekomen voor met name de grotere hondenrassen. Bij deze methoden worden met implantaten de stand van de knie dusdanig veranderd dat er stabiliteit in het gewricht ontstaat. Beide operaties hebben twee grote nadelen. Ze zijn duur door de gebruikte implantaten en het gebruik van de implantaten maakt de operatie ingewikkeld en complicatiegevoelig.

De TightRope techniek

Bij DierenDokters geven we vanwege de complicatiegevoeligheid bij middelgrote tot grote rassen de voorkeur aan een nieuwe methode: stabilisatie met de TightRope. De grote voordelen van deze methode:
  • Minder invasief dan TTA en TPLO (er hoeven geen zaagsnedes in het bot gemaakt te worden)
  • Minder complicatiegevoelig dan de TTA en TPLO
  • Beste benadering van de situatie van voor de kruisbandscheuring
  • Goedkoper dan de TTA en TPLO
  • Hoog succespercentage. Wetenschappelijk onderzoek door een vooraanstaand orthopeed toonde aan dat de resultaten minstens net zo goed of zelfs beter waren met deze methode.

Bij de TightRope techniek wordt gebruik gemaakt van een zeer sterke en stijve draad die op twee nauwkeurig te bepalen punten door het boven en onderbeen geboord worden (zie afbeelding). Daardoor worden het boven- en onderbeen op een dusdanige manier aan elkaar verbonden dat de knie zeer stabiel is maar toch voldoende beweging mogelijk is.

tightrope gescheurde kruisband-1   tightrope gescheurde kruisband-2   tightrope gescheurde kruisband-3

Waar kan ik deze operatie uit laten voeren?

De operatie met de TightRope techniek kunt u laten uitvoeren in de vestigingen van DierenDokters Amsterdam, Den BoschEde, en Breda.

Meer informatie

Meer informatie over gescheurde kruisband bij honden.

Bewaren

Bewaren

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak