DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Apoquel

Apoquel

Apoquel® is een middel dat in het voorjaar 2015 door Zoetis Inc. is geintroduceerd in Nederland. Een nieuwe therapie geïndiceerd voor de behandeling van jeuk bij allergische huidaandoeningen bij honden zoals atopie en voedingsallergie. Het is een baanbrekende behandelkeuze die zich richt op de oorzaak van jeuk waarmee allergische huidaandoeningen bij honden gepaard gaan.

Apoquel® heeft een immunosuppressieve werking dat wil zeggen dat het kunstmatig de immuunreactie van het lichaam onderdrukt. Vergelijkbaar met prednisonachtige preparaten, maar dan zonder de ongewenste bijwerkingen!

Zoals elk medicijn kan ook Apoquel wel degelijk bijwerkingen vertonen, maar niet de extreem negatieve bijwerkingen zoals we die bij langdurige prednisongift zien.

Het beste blijft nog altijd om de achterliggende oorzaak te achterhalen en proberen te bestrijden, omdat we natuurlijk het liefst streven naar een leven zonder medicijnen. Echter voor die gevallen waarbij de therapie niet afdoende is, of waar het diagnostische traject frusteerd, is de behandeling met Apoquel een mooi en vooral veiliger alternatief. 

Specificaties

  • Doeldier: Hond
  • Indicaties: Behandeling van jeuk bij allergische dermatitis en atopie bij honden.
  • Werkzame stof(fen): Oclacitinib
  • Dosering: Startdosering 0,4 tot 0,6 mg oclacitinib/ kg lichaamsgewicht, oraal, twee maal daags gedurende 14 dagen. Onderhoudsdosering is dezelfde dosering, maar dan eenmaal daags.
  • Varianten: 3.6 mg / 5.4 mg / 16 mg film-omhulde tabletten.
  • Registratiestatus: UDA (uitsluitend op recept en door dierenarts af te geven)

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak