DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Haarloos

Haarloos

Beschrijving

Niet alle naakthonden zijn volledig haarloos, bij sommige rassen zien wel dekhaar op de kop, poten en staart. Sommige varianten van naakthonden hebben zelfs dekhaar op hun hele lijf. Bij hele koude dagen en gure weersomstandigheden is het verstandig om deze honden te beschermen met een hondenjas. Bij hele zonnige dagen is het verstandig om in ieder geval licht getinte huiddelen in te smeren met zonnebrandcrème.

Verharing

Naakthonden verharen niet, hooguit wat haarverlies van de haren aan de kop en extremiteiten.

Verzorging

Het weinige haar dat sommige rassen op de kop, poten en staart heeft moet wel degelijk regelmatig geborsteld of gekamd worden. De huid van deze rassen heeft zeker extra aandacht nodig. Wordt de huid vettig, dan kan de huid gewassen worden (niet te vaak!) en evt daarna verzorgd worden met een crème. Een goede kwaliteitsvoeding helpt in veel gevallen de huid al gezond te houden. Een dierenarts of een trimsalon kan hierbij het juiste advies geven. Bij zonnige dagen is het verstandig de hond uit de zon te houden of in ieder geval de lichte huiddelen met zonnebrandcrème in te smeren.

Materialen

Pennenborstel, kam.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak