DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Langhaar zonder/weinig onderwol

Beschrijving

De langhaar zonder ondervacht bestaat uit enkel lange haren. Eigenlijk bestaat deze vacht wel degelijk uit een onder- en bovenvacht maar de ondervacht lijkt dusdanig op de bovenvacht dat onderscheid lastig is. Hoewel het onderhoud door de lange ondervacht wat minder intensief is dan de langhaar met ondervacht vraagt deze vacht wel degelijk de nodige aandacht omdat de haren gemakkelijk klitten. Deze honden horen normaal gesproken niet geknipt te worden maar omdat deze vachten gemakkelijk klitten, wordt er vaak voor gekozen om ze wel wat korter te houden. Het lange haar rondom oren en ogen kan ook wat extra aandacht vragen.

Verharing

De verharing van honden met deze vacht valt mee, ze hebben geen vaste ruiperiode maar  verharen het hele jaar door licht.

Verzorging

Minimaal wekelijks borstelen en kammen is wel nodig bij dit vachttype. Wat vaker kammen kan nodig zijn om klittenvorming tegen te gaan. Twee tot vier keer een onderhoudsbeurt bij een trimsalon is ook voor honden met deze vacht geen overbodige luxe.

Materialen

Slickerborstel of pennenborstel, herderharken of klittenhark, grove en middelfijne kam, poetsborstel.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak