DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Stokhaar kort

Stokhaar kort

Beschrijving

De korte stokhaarvacht heeft kort wat stugger dekhaar tot een lengte van ongeveer 6 cm dat dicht tegen het lichaam ligt. De vacht heeft een kortere ondervacht van dunnere haren die soms nog best dicht kan. Deze vacht kan soms wat licht vettig aanvoelen en verantwoordelijk zijn voor de typische hondenlucht, zeker na een wandeling in een regenbui. Het dekhaar kan net als de haren van een gladhaarvacht gemakkelijk in kleding en bank blijven steken.

Verharing

Rassen met deze vacht verharen twee keer per jaar wat meer dan de rest van het jaar. Dat is nog duidelijker als een stokhaar buiten gehouden wordt of in koudere klimaten.

Verzorging

Het hele jaar door zou tweewekelijks borstelen met een rubberborstel voor deze honden meer dan voldoende moeten zijn. Evt naborstelen met een poetsborstel.
Tijdens de ruiperiode extra borstelen met een rubberborstel of een furminator om de losse haren en ondervacht te verwijderen.

Materialen

Rubberborstel, poetsborstel, furminator

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak