DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Symptoomchecker voor dieren

Met deze symptoomchecker bepaalt u aan de hand van enkele korte vragen over de symptomen van uw hond, kat of konijn of u direct contact met uw dierenarts moet opnemen of dat u nog wel even kunt wachten. Daarnaast krijgt u advies over wat u zelf alvast kunt doen.
symptoomchecker_dieren

1

Kies een diersoort en symptoom
Kies een diersoort, e.g. hond, kat of konijn. En kies het meest in het oog springende symptoom of het symptoom dat het meest ernstig lijkt.

2

Beantwoord de vragen

U krijgt een aantal vragen over het de ziekteverschijnselen van uw huisdier. De belangrijkste vragen eerst. U klikt simpelweg het best passende antwoord aan. Daarna krijgt u advies of een volgende vraag. 
Is het antwoord op uw vraag al voldoende informatie om het advies te formuleren, dan krijgt u dat direct. Zo hoeft u niet alle vragen te doorlopen. 

3

Krijg direct advies

De volgende adviezen zijn mogelijk:

  1. Direct contact opnemen (óók in het weekend, de avond of de nacht)
  2. U kunt wachten tot de volgende dag
  3. U kunt het nog 24 uur aankijken (maar bij verergering wel contact opnemen)
  4. U kunt een thuisbehandeling starten en kijken of dat voldoende effect heeft

U krijgt tevens adviezen en tips over wat u eventueel alvast thuis kunt doen.


Veelgestelde vragen over de Symptoomchecker

Wat is de SymptoomChecker?

De SymptoomChecker geeft online en interactief advies over de mate van ernst van de symptomen bij uw huisdier en hoe dringend u contact op zou moeten nemen uw dierenarts. Tevens geeft de SymptoomChecker advies over de eventuele zelf toepasbare zorg voor uw huisdier.

Deze symptoomchecker is geschreven door dierenartsen, veelal gespecialiseerd in hun vakgebied en gebaseerd op de jarenlange ervaring in de spoedeisende diergeneeskunde.

Waarom deze SymptoomChecker?

Wij merkten dat cliënten regelmatig te laat contact met de dierenarts zochten. De ene keer omdat ze niet wisten of het probleem ernstig genoeg was om de dierenarts in het weekend of avond te storen. Een andere keer weer omdat ze dachten dat er nog wel even gewacht kon worden.

Omdat wij vinden dat geen enkel dier onnodig hoeft te lijden en om u als toegewijd huisdiereneigenaar te steunen in de beslissing om contact op te nemen is deze symptoomchecker ontwikkeld.

Wij hebben liever dat u een keer te vaak belt, dan een keer te laat!

Als ik advies krijg direct contact op te nemen, moet ik dan ook altijd direct naar een dierenarts toe?

Nee, deze SymptoomChecker geeft een indicatie wanneer u contact moet opnemen met uw dierenarts. Het is uiteindelijk aan de dierenarts of en wanneer u naar de praktijk zou moeten komen. De SymptoomChecker is nadrukkelijk géén vervanger voor het advies en consult van uw dierenarts!

Het lijkt wel alsof ik altijd direct naar de dierenarts moet

Deze symptoomchecker is samengesteld aan de hand van jarenlange ervaring met spoedeisende diergeneeskunde. Is uw antwoord een reden om direct contact op te laten nemen, dan is het niet meer nodig om de alle vragen te beantwoorden, zo verliest u geen onnodige tijd.

Zo zult u zien dat wanneer u aangeeft dat uw hond pijn heeft, u direct het advies krijgt om contact op te nemen. Volgens ons hoeft geen enkel huisdier namelijk met pijn rond te lopen, ook niet 's avonds of in het weekend.

Wat als het symptoom niet in de lijst staat?

Wanneer het symptoom niet in de lijst staat, maar u maakt zich zorgen over de gezondheid van uw huisdier, dan kunt u altijd bellen.

Wanneer ik toch twijfel, mag ik dan alsnog contact opnemen?

Ja zeker! Wij zijn er voor u en uw huisdier, ook in het weekend en in de nacht. Liever een keer teveel contact dan een keer te weinig!

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak