DDlogo 2016
 • Dierenarts Eindhoven

  DierenDokters Eindhoven Kalmoesplein

  Dé dierenarts voor Eindhoven voor betrokken en liefdevolle zorg

 • Dierenkliniek Eindhoven
 • Dierenkliniek Eindhoven stratum

Contact

DIERENDOKTERS EINDHOVEN KALMOESPLEIN
Kalmoesplein 10, 5643 LM Eindhoven

Stuur een e-mail
Online inschrijven
Stuur ons een Whatsapp

Openingstijden

Maandag: 9:00-19:00
Dinsdag: 9:00-19:00
Woensdag:  9:00-19:00
Donderdag: 9:00-19:00 
Vrijdag: 9:00-18:00

Behandeling alleen op afspraak.
Spoed buiten openingstijden: 0900 - 44 555 55

DierenDokters Eindhoven Kalmoesplein

Persoonlijke aandacht voor mens en dier in een professionele omgeving

Dierenkliniek DierenDokters Kalmoesplein in Eindhoven is uw dierenarts voor zorg, aandacht en kwaliteit. Alleen de beste zorg is goed genoeg voor uw huisdier! De dierenkliniek is daarvoor zeer volledig uitgerust. Wij vinden het belangrijk dat uw huisdier zich bij ons op zijn gemak voelt. Met veel plezier maken wij hier tijd voor vrij.

Kliniek
DierenDokters Kalmoesplein is een ziekenhuis voor dieren. Wij beschikken over moderne apparatuur. Zo hebben wij een digitaal röntgenapparaat, kunnen wij echo’s maken en beschikken we over uitgebreide tandheelkundige apparatuur. Daarnaast beschikken wij over een operatiekamer met gasnarcose- en bewakingsapparatuur.

In ons laboratorium hebben wij uitgebreide bloed- en urineanalyse apparatuur. Dit geeft ons de mogelijkheid om snel een juiste diagnose te stellen en hierop een behandeling in te zetten. Onder andere hierdoor kunnen wij ons onderscheiden.
Ook kunt u bij ons terecht voor een second opinion. Komt u er niet uit met uw eigen dierenarts of wilt u graag een frisse blik, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Als het moment van afscheid is aangebroken hebben wij voor u en uw huisdier een speciaal ingerichte ruimte. In deze ruimte kunt u in alle rust afscheid nemen van uw geliefde huisdier.

Wij zijn een katvriendelijke praktijk!
Een gestreste kat behandelen kan soms een hele uitdaging zijn. In onze kliniek worden daarom rustgevende feromonen verspreid. Hierdoor zal uw kat zich meer op zijn gemak voelen. Ook hebben wij speciaal verhoogde plekken in de wachtkamer als u even moet wachten en hebben we aparte spreekkamers voor hond en kat. Dat is wel zo fijn voor uw kat!

Spoeddiensten
Buiten de normale openingstijden wordt u doorverwezen naar de dienstdoende dierenarts. DierenDokters Kalmoesplein werkt in de spoeddiensten samen met dierenartsen uit de Kring Eindhoven. Hierdoor staat ook buiten de normale openingstijden altijd een gezelschapsdierenarts met ruime ervaring voor u klaar.

U kunt te allen tijde ons reguliere telefoonnummer bellen, dan krijgt u buiten openingstijden het spoednummer te horen. U kunt ook meteen bellen met het spoednummer: 0900-4455555 (0900-2x4-5x5)

Bereikbaarheid en parkeren
DierenDokters Kalmoesplein is goed bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer. De dierenkliniek bevindt zich op de kruising Heezerweg – Floralaan Oost. U kunt bij ons voor de deur gratis parkeren. Rijdt u met navigatiesysteem, navigeer dan naar Floralaan Oost 4. Stadsbus 12 richting Gijzenrooi stopt naast onze kliniek.

Het team
Ons professionele team bestaat uit dierenartsen Patricia Esch en Digna van Nunen. Zij worden bijgestaan door een kundig team van paraveterinairen: Ellen, Mieke, Margot, Kim en Elske.

Alle werknemers hebben jarenlange ervaring in hun vak. Om ervoor te zorgen dat uw huisdier altijd de beste zorg ontvangt laten wij ons regelmatig bijscholen.

Speciale interesses van onze dierenartsen

Naast de veel voorkomende behandelingen en operaties die verricht worden in onze kliniek hebben onze dierenartsen zich toegelegd op de volgende onderwerpen:

Katten
Katten zijn zeer gevoelige dieren en hebben snel stress, vooral als ze naar de praktijk vervoerd moeten worden. Zoals hierboven gemeld proberen wij er alles aan te doen om het verblijf voor de kat hier zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Konijnen en knaagdieren
Onze dierenartsen Patricia Esch en Digna van Nunen hebben veel ervaring met het behandelen van o.a. cavia's, konijnen en hamsters. Zo behandelen wij met regelmaat de tanden en kiezen onder gasnarcose. Ook voor vaccinatie, sterilisatie, castratie en andere zaken kunt u uiteraard bij ons terecht.

Titeren bij honden en katten
Wilt u zo min mogelijk vaccineren? Wilt u weten of uw huisdier voldoende beschermd is? Dit kan door middel van een vaccicheck bloedtest. Onze assistentes kunnen u hierover meer informatie geven. Ook kunt u op www.vaccicheck.nl veel informatie hierover vinden.

Interne geneeskunde
Dierenarts Patricia Esch heeft zich extra verdiept in de interne geneeskunde binnen de kliniek. In combinatie met uitgebreide onderzoeksmogelijkheden kunnen wij veel ziektes opsporen en behandelen in onze praktijk.

Echografie & radiologie
Dierenarts Digna van Nunen heeft een grote affiniteit met echografie en radiologie om een zo goed mogelijke diagnose te kunnen vormen bij uw huisdier.

Facebook en instagram
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwtjes, leuke verhalen, activiteiten en meer? Volg ons dan op facebook en instagram

Wij staan voor u klaar

 • dierenarts Elles Beerendonk

  Patricia Esch

  Hallo, ik ben Patricia Esch, dierenarts en tevens Clinical Director. Sinds november 2019 maak ik deel uit van het geweldige team van Dierendokters Kalmoesplein.

  In december 2002 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht als dierenarts voor gezelschapsdieren. Na mijn studie ben ik bijna 17 jaar werkzaam geweest als dierenarts in Den Bosch.

  Het leuke van dit beroep is de veelzijdigheid, wat maakt dat geen dag hetzelfde is. Het geeft mij veel voldoening dat ik een bijdrage kan leveren aan de gezondheid en welzijn van de dieren. Ik vind het vooral belangrijk om samen met de eigenaar te zoeken naar de beste zorg voor hun dier en tot een goed behandelplan te komen.

  Naast de algemene diergeneeskunde gaat mijn interesse uit naar interne geneeskunde, kattengeneeskunde en chirurgie.
  Een van de dingen waar ik van kan genieten in mijn vrije tijd is lekker wandelen met onze hond Noppes. Daarnaast ook van gezellige avondjes met vrienden onder het genot van een hapje en een drankje.

 • Digna van Nunen

  Hallo! Mijn naam is Digna en sinds het voorjaar van 2021 maak ik deel uit van het kundige en enthousiaste team van DierenDokters Kalmoesplein.

  Het is een praktijk waar geen dag hetzelfde is en dat maakt het zo leuk. Samen met de baasjes van onze patiënten ben ik altijd op zoek naar de beste behandeling voor de huisdieren.

  Mijn interesses binnen de diergeneeskunde liggen vooral bij de interne geneeskunde en beeldvormende technieken zoals röntgen en echografie. Daarnaast heb ik een zwak voor werkende jachthonden.

  Ik woon samen met mijn man, onze 2 kinderen, 2 honden en een aantal kippen en konijnen. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, hardlopen en volleyballen.

  Tot ziens in de praktijk!

 • Mindy Goudemond

  Dierenarts

 • Ellen

  Praktijkmananger / Paraveterinair

  Velen van u kennen mij waarschijnlijk al. Ik ben Ellen Teraa. Na mijn opleiding paardenhouderij en paardensport ben ik in 2007 afgestudeerd als paraveterinair. Hierna heb ik samen met mijn mangenoten van een fantastische wereldreis. Bij terugkomst ben ik na een korte waarneming ergens anders sinds de opening van DierenDokters Kalmoesplein in juli 2009 werkzaam als paraveterinair.

  Ik ben er trots op dat ik een startende praktijk mee heb mogen opbouwen tot waar we nu staan! De diversiteit in het werk is wat me zo enthousiast maakt. Op het ene moment doe je in alle rust de bestellingen, waarna er plots een dier in nood binnen gebracht wordt. Geen dag is hetzelfde in de kliniek!

  Binnen de kliniek ben ik verantwoordelijk voor o.a. de apotheek en de bijbehorende bestellingen en regel ik zaken omtrent facturatie en het huisdierenzorgplan

  Ik ben erg gemotiveerd om te blijven bijscholen om kennis verder uit te blijven breiden. Met een heel aantal jaren ervaring ben ik allround inzetbaar in de kliniek.

  Naast mijn werk ga ik graag wat leuks doen met mijn man en onze twee kinderen en ga ik er graag op uit met vrienden. Ook hebben wij de afgelopen jaren ons eigen huis gebouwd waar ik erg trots op ben!

  Samen met de rest van het team streef ik ernaar de beste zorg te kunnen leveren aan uw geliefde huisdier, met net een stapje extra!

  Graag tot ziens bij DierenDokters Kalmoesplein

 • Mieke

  Hoofd Paraveterinair

  Hallo, ik ben Mieke. Ik woon samen met mijn gezin en onze hond Mila in Eersel. In 2009 heb ik mijn diploma paraveterinair behaald op het Helicon in Nijmegen.

  Na enkele jaren op verschillende plekken werkervaring opgedaan te hebben, ben ik sinds 2014 met erg veel plezier werkzaam als paraveterinair bij DierenDokters Kalmoesplein.

  In de afgelopen jaren heb ik me toegelegd op de gebitsverzorging en gebitsbehandelingen van uw geliefde huisdier. Daarnaast houd ik me veelvuldig bezig met het uitvoeren van bloeddrukmetingen bij onze senior patiënten of dieren met een onderliggend ziektebeeld. Ook begeleid ik de stagiaires binnen onze praktijk.

  In mijn vrije tijd ga ik graag met de kinderen op pad, met Mila wandelen of ben ik op stal te vinden bij mijn paard.

  Ik hoop u binnenkort te mogen verwelkomen bij DierenDokters Kalmoesplein!

 • Margot

  Paraveterinair

  Ik wil me graag even aan jullie voorstellen, mijn naam is Margot Legierse. Waarschijnlijk hebben jullie mij al een aantal keer zien rondlopen. Na 2 stages bij DierenDokters Kalmoesplein heb ik in 2022 mijn diploma Paraveterinair behaald. Daarna ben ik blijven werken in dit leuke team.

  Op dit moment ben ik vooral nog veel aan het leren. In de toekomst wil ik me graag verbreden op het gebied van voeding. Verder vind ik het leuk om gebitsbehandelingen uit te voeren en te helpen in de spreekkamer.

  Ik kijk er naar uit om jullie, maar vooral jullie huisdieren te ontmoeten!

  Veel liefs Margot

 • Kim

  Paraveterinair

  Mijn naam is Kim en ik ben sinds oktober 2022 werkzaam bij DierenDokters Kalmoesplein. Mijn liefde voor dieren is erg groot en ik geniet met veel passie van mijn werk. Het werk is uitdagend en afwisselend, geen één dag is hetzelfde.

  In 2016 ben ik bij DierenDokters Kalmoesplein aan de slag gegaan voor verschillende waarnemingen. Hierna heb ik in andere dierenartsen praktijken gewerkt. Het voelt ontzettend vertrouwd om weer deel uit te mogen maken van dit enthousiaste team.

  Naast mijn dagelijkse werkzaamheden binnen de praktijk houd ik me bezig met administratieve werkzaamheden. Daarnaast ligt mijn intresse bij katten, konijnen en knaagdieren. Graag wil ik in de toekomst mijn kennis op gebied van gedrag bij katten, maar ook bij de knagers verbreden.

  In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn gezin en onze britse korthaar Stewie.
  Wanneer ik ergens nog een gaatje vrij heb, schilder ik graag of breng ik tijd door met vrienden.

  Tot ziens in de praktijk.

 • Elske

  Paraveterinair

  Mijn naam is Elske Jansen en ik ben afgestudeerd tot paraveterinair in 2021 op het Helicon (tegenwoordig Yuverta) in Helmond.
  Na mijn studie heb ik bij 2 andere praktijken werkervaring opgedaan. Sinds februari heb ik me aangesloten bij dit gezellige en hechte team.

  De komende periode ga ik me vooral bezighouden met het wegwijs worden in deze, voor mij, nieuwe werkomgeving.
  In de toekomst zou ik mijn kennis graag verbreden in specifieke onderwerpen.

  Naast het zorgdragen van dieren en hun baasjes ben ik graag bezig met tuinieren, koken en mijn hond Harry. Ook ga ik graag bij mooi weer op pad met de motor.

  Ik kijk er erg naar uit om jullie te ontmoeten op de praktijk!

  Hopelijk tot snel,
  Groetjes Elske

Speciale interesses van onze dierenartsen

Naast de veel voorkomende behandelingen en operaties die verricht worden in onze kliniek hebben onze dierenartsen zich toegelegd op de volgende onderwerpen:

Katten
Katten zijn zeer gevoelige dieren en hebben snel stress vooral als ze naar de praktijk vervoerd moeten worden. Zoals hierboven gemeld proberen wij er alles aan de te doen om het verblijf voor de kat hier zo stressarm te laten verlopen. Merel heeft in de loop van de jaren gemerkt dat ze katten redelijk kan lezen en daardoor voelen ze zich vaak wat meer bij haar op hun gemak.

Cavia’s, konijnen en hamsters
Zowel Dierenarts Merel Jansen als Patricia Esch hebben veel ervaring met het behandelen cavia’s, konijnen en hamsters. Zo behandelen wij met regelmaat de tanden en kiezen onder gasnarcose. Ook voor vaccinatie, sterilisatie, castratie en andere zaken kunt u uiteraard bij ons terecht.

Professionele gebitsbehandelingen
In onze kliniek gebruiken wij  de nieuwste tandheelkundige apparatuur bij gebitsbehandelingen van uw huisdier. Tevens kunnen wij röntgenfoto’s van het gebit maken. Hierdoor zijn wij in staat om het gebit in zijn geheel in kaart te brengen en een gedegen advies te geven over het gebit van uw huisdier. Een goede mondzorg en een stralend gebit is ook zowel voor uw huisdier als voor u erg belangrijk. Dierenarts Merel Jansen voert deze gebitsbehandelingen uit.

Titeren bij honden en katten
Wilt u zo min mogelijk vaccineren? Wilt u weten of uw huisdier voldoende beschermd is? Dit kan met een bloedtest. Wij bieden de mogelijkheid om de vaccicheck uit te laten voeren. Onze assistentes kunnen u meer informatie geven hierover. Ook kunt u op www.vaccicheck.nl veel informatie hierover vinden. Houd er bij honden rekening mee dat er op de ziekte van Weil niet getiterd kan worden en deze daardoor wel jaarlijks gegeven moet worden om optimaal beschermd te blijven tegen deze vreselijke ziekte.

Interne geneeskunde
Dierenarts Patricia Esch heeft zich extra verdiept in de interne geneeskunde binnen de kliniek. In combinatie met uitgebreide onderzoeksmogelijkheden kunnen wij veel ziektes opsporen en behandelen in onze praktijk. 

Facebook en instagram
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwtjes, leuke verhalen, activiteiten en meer? Like ons dan of facebook en instagram 

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak