• Dierenarts Eindhoven Kalmoesplein

  DierenDokters Eindhoven Kalmoesplein

  Persoonlijke aandacht en betrokken zorg
 • dierenkliniek eindhoven kalmoesplein

  Dierenarts voor Eindhoven e.o.

Contact

DIERENDOKTERS EINDHOVEN KALMOESPLEIN
Kalmoesplein 10, 5643 LM Eindhoven

Stuur een e-mail
Online inschrijven
Stuur ons een Whatsapp

Openingstijden

Maandag: 9:00-19:00
Dinsdag: 9:00-19:00
Woensdag:  9:00-19:00
Donderdag: 9:00-19:00 
Vrijdag: 8:00-18:00

Apotheek en afhalen medicijnen: 9.00 -19.00
Behandeling alleen op afspraak.

DierenDokters Eindhoven Kalmoesplein

Persoonlijke aandacht voor mens en dier in een professionele omgeving
Dierenkliniek DierenDokters Kalmoesplein in Eindhoven is uw dierenarts voor zorg, aandacht en kwaliteit. Alleen de beste zorg is goed genoeg voor uw huisdier! De dierenkliniek is daarvoor zeer volledig uitgerust. Wij vinden het belangrijk dat uw huisdier zich bij ons op zijn gemak voelt, daar maken wij met alle plezier tijd voor vrij.

Kliniek
DierenDokters Kalmoesplein is feitelijk een ziekenhuis voor dieren. Zo beschikken wij over de modernste apparatuur zoals digitale röntgen, een echoapparaat, uitgebreide tandheelkundige apparatuur en een operatiekamer met gasnarcose en moderne bewakingsapparatuur.

In ons laboratorium beschikken wij over zeer uitgebreide bloed- en urine analyse apparatuur. Dit geeft ons de mogelijkheid om snel een juiste diagnose te stellen en hierop een behandeling in te zetten. Mede hierdoor kunnen wij ons onderscheiden. Ook voor een second opinion kunt u bij ons terecht.

Als het moment van afscheid is aangebroken hebben wij voor u en uw huisdier een speciaal ingerichte ruimte waar u in alle rust afscheid kunt nemen van uw geliefde huisdier.

Openingstijden
Wij hanteren zeer ruime openingstijden. Op werkdagen zijn wij geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur. Telefonisch zijn wij tot 18.30 uur bereikbaar. Voor vragen, adviezen en het ophalen van voorgeschreven medicatie, voeding en preventieve middelen tegen vlooien, teken en wormen kunt u aan de balie terecht.

Het team
Ons professioneel team bestaat uit dierenartsen Merel Jansen en Elles Beerendonk. Zij worden bijgestaan door een team van 3 gediplomeerde, paraveterinairen: Ellen Smulders, Manuela Slaats en Mieke van Gool. Tijdens vakantieperiodes kunt u paraveterinair Kim van Outheusden treffen in onze kliniek.

Alle werknemers hebben jarenlange ervaring in hun vak, maar om uw huisdier de beste zorg te kunnen bieden laten wij ons met regelmaat bijscholen om onze kennis nog verder uit te breiden.

Wij staan voor u klaar

 • Merel Jansen
 • Elles Beerendonk
 • Manuela
 • Ellen
 • Mieke
 • Kim
 • dierenarts Merel Jansen

  Merel Jansen

  Dierenarts
 • dierenarts Elles Beerendonk

  Elles Beerendonk

  Dierenarts
 • Manuela

  Paraveterinair
 • Ellen

  Paraveterinair
 • Mieke

  Paraveterinair
 • Kim

  Paraveterinair
Bereikbaarheid en parkeren
DierenDokters Kalmoesplein is goed bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer. De dierenkliniek bevindt zich op de kruising Heezerweg – Floralaan Oost. U kunt bij ons voor de deur gratis parkeren. Rijdt u met navigatiesysteem, navigeer dan naar Floralaan Oost 2. Stadsbus 12 richting Gijzenrooi stopt naast onze kliniek.

Spoeddiensten
Buiten de normale openingstijden (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur) wordt u doorverwezen naar de dienstdoende dierenarts. DierenDokters Kalmoesplein werkt in de spoeddiensten samen met dierenartsen uit de Kring Eindhoven, hierdoor staat ook buiten de normale openingstijden altijd een gezelschapsdierenarts met ruime ervaring voor u klaar. U kunt te allen tijden ons reguliere telefoonnummer bellen, dan krijgt u buiten openingstijden het spoednummer te horen. U kunt ook meteen bellen met het spoednummer: 0900-4455555 (0900-2x4-5x5). Meer informatie over de samenwerking tussen de praktijken in Eindhoven vindt u op www.kringdierenarts.nl.

Katvriendelijke praktijk
Een gestreste kat behandelen kan soms een hele uitdaging zijn. In onze kliniek worden daarom rustgevende Feliway feromonen verspreid zodat uw kat zich meer op zijn gemak zal voelen. Ook hebben wij speciale verhoogde katten-parkeerplaatsen, waardoor uw kat niet tussen de honden op de grond hoeft te wachten. Voor de gemoedsrust van uw kat proberen wij katten en honden in de opnameruimte zoveel mogelijk van elkaar te scheiden.

Speciale interesses van onze dierenartsen

Naast de veel voorkomende behandelingen en operaties die verricht worden in onze kliniek hebben Merel en Elles zich toegelegd op de volgende onderwerpen:

Konijnen en knaagdieren
Dierenarts Merel Jansen heeft erg veel ervaring met het behandelen van konijnen en knaagdieren. Zo behandelen wij met regelmaat de tanden en kiezen met gasnarcose. Ook voor vaccinatie, sterilisatie, castratie en andere zaken kunt u uiteraard bij ons terecht.

Dermatologie
Dierenarts Elles Beerendonk heeft zich toegelegd op de huidproblemen van onze gezelschapsdieren. Zij heeft reeds vele nascholingen gevolgd op dit gebied en is sinds kort begonnen met een master opleiding in de dermatologie om haar kennis nog verder uit te breiden.
Dermatologische aandoeningen zoals jeuk, oorproblemen en kale plekken kunnen lastig zijn. Vaak zijn dit chronische problemen die lang niet altijd eenvoudig en snel zijn op te lossen. Maar in de meeste gevallen kunnen we door een systematische benadering en door als team samen te werken met u als  eigenaar een oplossing op maat vinden.

Professionele gebitsbehandelingen
In onze kliniek staat de nieuwste tandheelkundige apparatuur zodat uw huisdier van de beste mondzorg kan worden voorzien. Ook huisdieren verdienen een mooi stralend gebit.

Orthomanuele diergeneeskunde en Revalidatie

Sinds oktober 2015 heeft Iris van Deur haar orthomanuele dierenkliniek in ons pand gevestigd. Zij heeft zich uitsluitend gericht op orthomanuele diergeneeskunde en revalidatie. Dit is een vorm van diergeneeskunde waarbij de symmetrie van het skelet centraal staat.

Bij afwijkingen in de symmetrie van de wervelkolom en gewrichten kan druk ontstaan op het ruggenmerg, de uittredende zenuwen en de tussenwervelschijven. Dit kan zich onder andere uiten in mankheid, verlamming, veranderd gedrag, urine incontinentie of pijnuitingen. Door de symmetrie in de wervelkolom en de gewrichten te herstellen met orthomanipulatie wordt de pijn verminderd en gaat de druk op het ruggenmerg, de zenuwen en de tussenwervelschijven omlaag en zal uw huisdier zich een stuk prettiger voelen.

Behalve honden met rugproblemen kunnen ook katten, konijnen en cavia's behandeld worden met klachten van pijn of rugproblemen. Daarnaast volgt Iris een opleiding tot revalidatiedierenarts in Knoxville, Tennessee (USA) waarmee ze huisdieren helpt bij het revalideren na bijvoorbeeld een zware operatie, een blessure of verlamming.

Meer informatie vindt u op haar website www.dierenkliniekivd.nl 

Puppycursus

Paraveterinair Manuela heeft haar eigen hondenschool en geeft puppytraining    op diverse locaties. Door met verschillende afleidingen en op verschillende plaatsen te trainen haalt u het meeste rendement uit de gehoorzaamheidstraining van uw pup. Deze training is gebaseerd op een persoonlijke aanpak. Daarom geeft zij les in kleine groepen maar ook individueel trainen is mogelijk. Manuela is zich tevens aan het specialiseren als gedragsdeskundige in probleemgedrag bij honden.

Voor meer informatie kunt u contact met haar opnemen of eens speuren op haar website www.depersoonlijkeaanpak.com

CatXpert kattengedragsdeskundige

Sinds 2015 werken wij samen met Leonie Neggers.  Samen met ons team kan Leonie u helpen om de gedragsproblemen die u ervaart bij uw kat(ten) te verminderen of verhelpen. Denk hierbij aan onzindelijkheid, krabben aan meubels of agressie. Belangrijk bij het stellen van een goede diagnose is de eigen omgeving van de kat. Mede om deze reden heeft het de voorkeur om bij u thuis te beoordelen waar de oorzaak van het probleem vandaan komt. Samen met de eigenaar zoekt Leonie naar de meest geschikte oplossing en werken we aan een plan op maat.

Binnen DierenDokters kunnen we door de integratie van dierenarts en gedragstherapeut de link leggen tussen de medische problemen van uw dier en gerelateerde gedragsproblemen of vice-versa.      
Ook voor andere zaken zoals de aanschaf van een nieuw kitten, hoe om te gaan met verhuizing en dergelijke kunt u bij Leonie terecht.

CatXpert staat met veel enthousiasme voor u klaar! Voor meer informatie of het maken van een afspraak verwijzen wij u naar www.catxpert.nl

Activiteiten

Met regelmaat organiseren wij leuke activiteiten voor u en uw huisdier, denk hierbij aan hondenwandelingen, EHBO cursussen en informatieve avonden met verschillende belangrijke onderwerpen zoals vuurwerkangst, gewrichtsproblemen, honden- en kattengedrag etc. Via facebook kunt hiervan op de hoogte blijven.

Hebben wij uw interesse gewekt, loop gerust eens binnen. Wij geven u graag een kijkje in onze kliniek.
Heel graag tot ziens bij DierenDokters Kalmoesplein!
Dierenverzekering
Hill's diervoeding
symptoomchecker voor dieren

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak