• DierenDokters Kalmoesplein Dierenarts
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 1
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 10
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 11
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 12
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 2
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 3
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 4
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 5
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 6
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 7
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 8
 • DierenDokters Kalmoesplein Eindhoven 9

DierenDokters Kalmoesplein

Kalmoesplein 10
5643 LM Eindhoven

T: 040-2126126 

KvK:17243786 / BTW:NL1547.85.763.B01

Stuur een e-mail / Online inschrijven

Openingstijden

Maandag: 9.00-19.00
Dinsdag: 9.00-19.00
Woensdag:  9.00-19.00
Donderdag: 9.00-19.00 
Vrijdag: 9.00-19.00

Apotheek en afhalen medicijnen: 9.00 -19.00
Behandeling alleen op afspraak.

DierenDokters Eindhoven Kalmoesplein

Dierenkliniek DierenDokters Kalmoesplein in Eindhoven is uw dierenarts voor zorg, aandacht en kwaliteit. Alleen de beste zorg is goed genoeg voor uw huisdier! De dierenkliniek is daarvoor zeer volledig uitgerust.  Wij behandelen uitsluitend gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren en fretten.

Kliniek

DierenDokters Kalmoesplein is net een ziekenhuis voor dieren! De kliniek is zeer volledig uitgerust met de meest moderne apparatuur. Zo beschikken wij over digitale röntgen, uitgebreide tandheelkundige apparatuur en een operatiekamer met veilige gasnarcose en moderne bewakingsapparatuur om operaties zo veilig mogelijk te kunnen uitvoeren.

Ook beschikken we over echoapparatuur en zeer uitgebreide bloed- en urine analyse apparatuur. Microscopisch onderzoek en inzetten van schimmelkweken behoren tot onze dageljkse werkzaamheden. Er is een grote opnameruimte voor honden, katten en kleine dieren zoals konijnen, knaagdieren en andere kleine huisdieren. Als het moment van afscheid is aangebroken kunt u bij ons terecht in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte zodat u in alle rust afscheid kunt nemen van uw huisdier.

De balie is elke werkdag geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur voor het ophalen van voorgeschreven medicatie en dieetvoeding. Bij ons kunt u de nieuwste preventieve middelen tegen vlooien, wormen en teken aanschaffen. U kunt bij de balie uiteraard ook met al uw vragen terecht.

Team
De dierenartsen van DierenDokters Kalmoesplein te Eindhoven zijn Merel Jansen en Liset Rothkrantz-Jansen. Zij worden bijgestaan door een team van gediplomeerde en enthousiaste paraveterinairen. Om nieuwe ontwikkelingen in de diergeneeskunde te volgen en hun kennis up to date te houden, volgen de dierenartsen en hun paraveterinairen regelmatig cursussen.

Binnen onze kliniek leiden wij ook aankomend assistentes en dierenartsen op, deze zullen altijd onder begeleiding staan van een ervaren dierenarts of assistente.

Wij staan voor u klaar:

Merel Jansen
Dierenarts

Merel Jansen

Liset Rothkrantz-Jansen
Dierenarts

Liset Rothkrantz-Jansen

Manuela
Paraveterinair

Manuela

Ellen
Paraveterinair

Ellen

Mieke
Paraveterinair

Mieke

Hanneke
Paraveterinair

Hanneke


Bereikbaarheid en parkeren
U kunt bij ons pal voor de deur gratis parkeren, er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar. Rijdt u met navigatiesysteem rij dan naar Floralaan Oost 2, u komt dan recht voor de praktijk uit.
Komt u liever met het openbaar vervoer, vanaf het centraal stration kunt u dan het beste lijnbus 12 richting Gijzenrooi nemen deze stopt naast de praktijk.

Spoeddiensten
Buiten de normale openingstijden (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur) wordt u doorverwezen naar de dienstdoende dierenarts. DierenDokters Kalmoesplein werkt in de spoeddiensten samen met dierenartsen uit de Kring Eindhoven, hierdoor staat ook buiten de normale openingstijden altijd een gezelschapsdierenarts met ruime ervaring voor u klaar.

U kunt te allen tijden ons reguliere telefoonnummer bellen, dan krijgt u buiten openingstijden het spoednummer te horen. U kunt ook meteen bellen met het spoednummer: 0900-4455555 (0900-2x4-5x5). Meer informatie over de samenwerking tussen de praktijken in Eindhoven vindt u op www.kringdierenarts.nl.

Sterke punten van onze dierenkliniek:

Interne geneeskunde
Onze dierenartsen hebben veel ervaring met bijvoorbeeld suikerziekte, schildklierproblemen, nierproblemen, hoge bloeddruk, hartproblemen, leverziekten, longproblemen en hoe te handelen bij spoedpatienten.

Katvriendelijke praktijk
Een gestresste kat behandelen is zo makkelijk nog niet. In onze kliniek worden Feliway feromonen verspreidt zodat uw kat zich meer op zijn gemak zal voelen. Ook hebben wij speciale kattenparkeerplaatsen, zodat uw kat niet tussen de honden op de grond hoeft te wachten. Indien mogelijk zullen wij katten en honden in de opnameruimte ook scheiden van elkaar voor de gemoedsrust voor uw kat. Honden en katten worden ook in aparte spreekkamers behandeld.

Konijnen en knaagdieren
Onze kliniek heeft erg veel ervaring met het behandelen van konijnen en knaagdieren. Zo behandelen wij met regelmaat  de tanden en kiezen onder een licht roesje met gasnarcose.

Professionele gebitsbehandelingen
In onze kliniek staat de nieuwste tandheelkundige apparatuur aanwezig zodat uw huisdier van de beste mondzorg kan worden voorzien.

Puppycoaching en hondengedrag
Paraveterinair Manuela heeft diverse opleidingen over hondengedrag gevolgd. Tevens heeft ze ruimschoots ervaring in het lesgeven op diverse hondenscholen.  Daarnaast geeft ze persoonlijke begeleiding en advies op maat gedurende het 1e levensjaar van de pup met haar ontwikkelde Puppycoaching.

Fysiotherapie
Fysiotherapie speelt een belangrijke rol tijdens de revalidatie na (orthopedische) operaties of sportblessures. Bij chronische klachten zoals arthrose, HD, rug- en/of halsproblemen en vele andere klachten van het bewegingsstelsel zijn dieren ook gebaat bij een fysiotherapeutische behandeling. Wij werken samen met dierfysiotherapeut Marcel Nijland. Hij kan op de praktijk komen voor een eerste onderzoek en behandeling. Voor meer informatie www.marcelnijland.nl

Voedingsadvies
Bij paraveterinair en voedingsconsulente Hanneke kunt u terecht met al uw vragen over de voeding van uw huisdier. Indien gewenst kan er afspraak ingepland worden zodat er juiste voorlichting gegeven kan worden.

Activiteiten
Met regelmaat organiseren wij leuke activiteiten voor u en uw huisdier, denk hierbij aan hondenwandelingen, EHBO cursussen en informatieve avonden met telkens verschillende belangrijke onderwerpen zoals vuurwerkangst, gewrichtsproblemen etc.

Orthomanuele diergeneeskunde
Per 1 oktober 2015 vestigd in ons pand Iris van Deur haar orthomanuele dierenkliniek. Deze is uitsluitend gericht op orthomanuele diergeneeskunde.  Orthomanuele diergeneeskunde is een vorm van diergeneeskunde waarbij de symmetrie van het skelet centraal staat. Bij afwijkingen in de symmetrie van de wervels en de gewrichten kan pijn en meer druk op het ruggenmerg ontstaan. Dit kan zich uiten in mankheid, verlamming, een veranderd gedrag, urine incontinentie, pijnuitingen, etc. Door de symmetrie in de wervelkolom en de gewrichten te herstellen door middel van orthomanipulatie wordt de pijn verminderd en gaat de druk op het ruggenmerg omlaag waardoor het lichaam de kans krijgt om te genezen. Behalve honden met rugproblemen kunnen ook katten, konijnen en cavia's behandeld worden met klachten van pijn of rugproblemen. Meer informatie vindt u op haar website.

Social Media
Om op de hoogte te blijven van maandacties en evenementen kunt u ons volgen op facebook en twitter
https://www.facebook.com/DierenDoktersKalmoesplein
https://twitter.com/DDKalmoesplein

Graag tot ziens bij DierenDokters Kalmoesplein!

Kliniek beoordeling totaal

Beoordeling kliniek: 95% - 18 votes

Totaal score

Dierenverzekering

algemeen

Hills diervoeding

hillsvetessentials dierendokters

Spoed of niet?

SymptoomChecker button

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws, nuttige tips over huisdieren en kortingsacties!

0
Shares

Let's keep in touch!

Close

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...