• Dierenarts Eindhoven Kalmoesplein

  DierenDokters Eindhoven Kalmoesplein

  Persoonlijke aandacht en betrokken zorg
 • dierenkliniek eindhoven kalmoesplein

  Dierenarts voor Eindhoven e.o.

Contact

DIERENDOKTERS EINDHOVEN KALMOESPLEIN
Kalmoesplein 10, 5643 LM Eindhoven

Stuur een e-mail
Online inschrijven
Stuur ons een Whatsapp

Openingstijden

Maandag: 9:00-19:00
Dinsdag: 9:00-19:00
Woensdag:  9:00-19:00
Donderdag: 9:00-19:00 
Vrijdag: 8:00-18:00

Apotheek en afhalen medicijnen: 9.00 -19.00
Behandeling alleen op afspraak.

DierenDokters Eindhoven Kalmoesplein

Persoonlijke aandacht voor mens en dier in een professionele omgeving

Dierenkliniek DierenDokters Kalmoesplein in Eindhoven is uw dierenarts voor zorg, aandacht en kwaliteit. Alleen de beste zorg is goed genoeg voor uw huisdier! De dierenkliniek is daarvoor zeer volledig uitgerust. Wij vinden het belangrijk dat uw huisdier zich bij ons op zijn gemak voelt. Met veel plezier maken wij hier tijd voor vrij.

Kliniek
DierenDokters Kalmoesplein is feitelijk een ziekenhuis voor dieren. Wij beschikken wij over moderne apparatuur. Zo hebben wij een digitaal röntgenapparaat, kunnen wij echo’s maken en beschikken wij over uitgebreide tandheelkundige apparatuur. Daarnaast beschikken wij over een operatiekamer met gasnarcose en bewakingsapparatuur.

In ons laboratorium hebben wij uitgebreide bloed- en urine analyseapparatuur. Dit geeft ons de mogelijkheid om snel een juiste diagnose te stellen en hierop een behandeling in te zetten. Onder andere hierdoor kunnen wij ons onderscheiden. 

Ook kunt u bij ons terecht voor een second opinion.

Als het moment van afscheid is aangebroken hebben wij voor u en uw huisdier een speciaal ingerichte ruimte. In deze ruimte kunt u in alle rust  afscheid nemen van uw geliefde huisdier.

Wij zijn een katvriendelijke praktijk!
Een gestreste kat behandelen kan soms een hele uitdaging zijn. In onze kliniek worden daarom rustgevende feromonen verspreid. Hierdoor zal uw kat zich meer op zijn gemak voelen. Ook hebben wij speciaal verhoogde katten-parkeerplaatsen en houden we in de kliniek katten en honden zoveel mogelijk gescheiden. Wel zo fijn voor uw kat! Daarnaast hebben wij op dinsdag een speciaal kattenspreekuur (17:30 – 18:30) waarin wij alleen katten ontvangen.

Spoeddiensten
Buiten de normale openingstijden wordt u doorverwezen naar de dienstdoende dierenarts. DierenDokters Kalmoesplein werkt in de spoeddiensten samen met dierenartsen uit de Kring Eindhoven. Hierdoor staat ook buiten de normale openingstijden altijd een gezelschapsdierenarts met ruime ervaring voor u klaar.

U kunt te allen tijde ons reguliere telefoonnummer bellen, dan krijgt u buiten openingstijden het spoednummer te horen. U kunt ook meteen bellen met het spoednummer: 0900-4455555 (0900-2x4-5x5). Meer informatie over de samenwerking tussen de praktijken in Eindhoven vindt u op www.kringdierenarts.nl.

Bereikbaarheid en parkeren
DierenDokters Kalmoesplein is goed bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer. De dierenkliniek bevindt zich op de kruising Heezerweg – Floralaan Oost. U kunt bij ons voor de deur gratis parkeren. Rijdt u met navigatiesysteem, navigeer dan naar Floralaan Oost 4. Stadsbus 12 richting Gijzenrooi stopt naast onze kliniek.

Het team
Ons professioneel team bestaat uit dierenartsen Merel Jansen en Patricia Esch. Zij worden bijgestaan door een team van paraveterinairen: Ellen Teraa, Mieke Cvetan-van Gool, Femke Verbakel en Alma van Dorenmalen.

Alle werknemers hebben jarenlange ervaring in hun vak. Om ervoor te zorgen dat uw huisdier altijd de beste zorg ontvangt laten wij ons regelmatig bijscholen.

Wij staan voor u klaar

 • Merel Jansen
 • Patricia Esch
 • Ellen
 • Mieke
 • Femke
 • Alma
 • dierenarts Merel Jansen

  Merel Jansen

  Hallo! Met heel veel plezier werk ik al meer dan 15 jaar als dierenarts. In 2009 ben ik mijn eigen praktijk gestart, DierenDokters Kalmoesplein. Met veel trots kan ik zeggen dat de kliniek is uitgegroeid tot een feitelijk dierenziekenhuis met expertises op verschillende gebieden. 

  In mijn praktijk zet ik mij met veel passie en energie in voor de gezondheid van uw huisdier.

  Samen met mijn team wil ik u zo goed mogelijk adviseren over de mogelijkheden binnen onze praktijk. Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Het mooie aan dit beroep is dat ik elke dag weer vele eigenaren kan adviseren over de gezondheid van hun dier. Daarnaast geeft het veel voldoening om de dieren te kunnen ondersteunen in hun gezondheid en welzijn waar mogelijk. Samen met de eigenaar zoek ik graag naar de beste oplossingen.

  Je kunt bij mij terecht voor algemene diergeneeskunde en voer ik diverse operaties uit. Daarnaast heb ik mij toegelegd op de tandheelkunde, heb ik veel ervaring met cavia’s en konijnen en heb ik mij verder verdiept in de kattengeneeskunde. 

  Naast mijn praktijk heb ik een lieve man, 2 fantastische kinderen, honden Nacho en Fien en onze katten Lucius en Timmie. Nacho en Fien zijn regelmatig in de praktijk te vinden. Tijdens mijn vrije tijd geniet ik van mooie wandelingen en de tijd die ik samen met vrienden en familie kan doorbrengen. Verder houd ik van lekker eten, lezen en probeer ik tussendoor nog ergens te sporten.

  Ik hoop u persoonlijk te mogen verwelkomen in de praktijk!

 • dierenarts Elles Beerendonk

  Patricia Esch

  Hallo! Sinds november 2019 maak ik deel uit van het geweldige team van Dierendokters Kalmoesplein.

  In december 2002 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht als dierenarts voor gezelschapsdieren. Na mijn studie ben ik bijna 17 jaar werkzaam geweest als dierenarts in Den Bosch.

  Het leuke van dit beroep is de veelzijdigheid wat maakt dat geen dag hetzelfde is. Het geeft mij veel voldoening dat ik een bijdrage kan leveren aan de gezondheid en welzijn van de dieren. Ik vind het vooral belangrijk om samen met de eigenaar te zoeken naar de beste zorg voor hun dier en tot een goed behandelplan te komen. Naast de algemene diergeneeskunde gaat mijn interesse uit naar interne geneeskunde, kattengeneeskunde en chirurgie.

  Een van de dingen waar ik van kan genieten in mijn vrije tijd is lekker wandelen met onze hond Guusje. Daarnaast gezellige avondjes met vrienden onder het genot van een hapje en een drankje.

 • Ellen

  Velen van u kennen mij waarschijnlijk al. Ik ben Ellen Teraa. Na mijn opleiding paardenhouderij en paardensport ben ik in 2007 afgestudeerd als paraveterinair. Hierna heb ik samen met mijn partner genoten van een fantastische wereldreis. Bij terugkomst ben ik na een korte waarneming ergens anders sinds de opening van DierenDokters Kalmoesplein in juli 2009 werkzaam als paraveterinair.

  Ik ben er trots op dat ik een startende praktijk mee heb mogen opbouwen tot waar we nu staan! De diversiteit in het werk is wat me zo enthousiast maakt. Op het ene moment doe je in alle rust de bestellingen, waarna er plots een dier in nood binnen gebracht wordt. Geen dag is hetzelfde in de kliniek!

  Ik ben erg gemotiveerd om te blijven bijscholen om kennis verder uit te blijven breiden. Met een heel aantal jaren ervaring ben ik allround inzetbaar in de kliniek.

  Naast mijn werk ga ik graag wat leuks doen met mijn partner en onze twee kinderen en ga ik er graag op uit met vrienden. Ook hebben wij de afgelopen jaren ons eigen huis gebouwd waar ik erg trots op ben!

  Samen met de rest van het team streef ik ernaar de beste zorg te kunnen leveren aan uw geliefde huisdier, met net een stapje extra!
  Graag tot ziens bij DierenDokters Kalmoesplein

 • Mieke

  Hallo ik ben Mieke. Ik woon samen met mijn gezin en onze hond Mila in Eersel.

  In 2009 heb ik mijn diploma paraveterinair behaald op het Helicon in Nijmegen.

  Na enkele jaren op verschillende plekken werkervaring opgedaan te hebben, ben ik sinds 2014 met erg veel plezier werkzaam als paraveterinair bij DierenDokters Kalmoesplein.

  In de afgelopen jaren heb ik me toegelegd op de gebitsverzorging en gebitsbehandelingen van uw geliefde huisdier. Verder ben ik verantwoordelijk voor de bestellingen en begeleid ik de stagiaires binnen onze praktijk.

  In mijn vrije tijd ga ik graag met de kinderen op pad, met Mila wandelen of ben ik op stal te vinden bij mijn paard.

  Ik hoop u binnenkort te mogen verwelkomen bij DierenDokters Kalmoesplein!

 • Femke

  Hallo mijn naam is Femke. Ik woon in Deurne en heb een hondje Benji. In 2019 heb ik mijn paraveterinair diploma behaald en sinds februari 2020 ben ik werkzaam als paraveterinair bij DierenDokters Kalmoesplein.

  Ik heb altijd al in een dierenartsenpraktijk willen werken en doe dit werk met veel plezier. Ik leer iedere dag weer nieuwe dingen en vind de variatie in mijn werkzaamheden erg leuk. Van het bieden van de zorg die uw huisdier nodig heeft tot aan het praatje maken met u als eigenaar.

  Momenteel ben ik bezig met een cursus tot voedingsdeskundige voor de hond. Ik hoop jullie snel te kunnen helpen met vinden van een passende voeding of dieet plan voor uw trouwe viervoeter.

  In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport. Ik vind fitnessen erg leuk om te doen, maar ik ben ook graag op andere manieren actief bezig!

  Ik hoop u en uw huisdier(en) snel te zien bij ons op de praktijk!

 • Alma

  Hallo! Sinds 2020 werk ik met veel plezier als paraveterinair (i.o.) bij DierenDokters Kalmoesplein.

  In 2014 heb ik de opleiding als veterinair natuurgeneeskundige afgerond en heb ik geruime tijd in het buitenland gewerkt met wilde dieren. Ik heb nu bij DierenDokters Kalmoesplein de geweldige kans gekregen om mijn werkzaamheden te combineren met de opleiding tot paraveterinair. 

  Het verbeteren van het welzijn van dieren is mijn grootste passie! Met het veelzijdige beroep als paraveterinair ben je zowel met de eigenaar als hun huisdier in contact. Dit maakt het werk extra leuk en het geeft veel voldoening goed advies te kunnen geven.

  In de toekomst hoop ik mij toe te leggen op bijzondere diersoorten en vogels. Daarnaast heb ik veel interesse in dierengedrag.

  Naast mijn werk en opleiding spendeer ik mijn tijd graag aan het uitvoerig kokkerellen met vrienden en familie. Ook ben ik een echt buitenmens en zoek ik graag de natuur op.

  Tot ziens!

Speciale interesses van onze dierenartsen

Naast de veel voorkomende behandelingen en operaties die verricht worden in onze kliniek hebben onze dierenartsen zich toegelegd op de volgende onderwerpen:

Katten
Katten zijn zeer gevoelige dieren en hebben snel stress vooral als ze naar de praktijk vervoerd moeten worden. Zoals hierboven gemeld proberen wij er alles aan de te doen om het verblijf voor de kat hier zo stressarm te laten verlopen. Merel heeft in de loop van de jaren gemerkt dat ze katten redelijk kan lezen en daardoor voelen ze zich vaak wat meer bij haar op hun gemak.

Cavia’s, konijnen en hamsters
Zowel Dierenarts Merel Jansen als Patricia Esch hebben veel ervaring met het behandelen cavia’s, konijnen en hamsters. Zo behandelen wij met regelmaat de tanden en kiezen onder gasnarcose. Ook voor vaccinatie, sterilisatie, castratie en andere zaken kunt u uiteraard bij ons terecht.

Professionele gebitsbehandelingen
In onze kliniek gebruiken wij  de nieuwste tandheelkundige apparatuur bij gebitsbehandelingen van uw huisdier. Tevens kunnen wij röntgenfoto’s van het gebit maken. Hierdoor zijn wij in staat om het gebit in zijn geheel in kaart te brengen en een gedegen advies te geven over het gebit van uw huisdier. Een goede mondzorg en een stralend gebit is ook zowel voor uw huisdier als voor u erg belangrijk. Dierenarts Merel Jansen voert deze gebitsbehandelingen uit.

Titeren bij honden en katten
Wilt u zo min mogelijk vaccineren? Wilt u weten of uw huisdier voldoende beschermd is? Dit kan met een bloedtest. Wij bieden de mogelijkheid om de vaccicheck uit te laten voeren. Onze assistentes kunnen u meer informatie geven hierover. Ook kunt u op www.vaccicheck.nl veel informatie hierover vinden. Houd er bij honden rekening mee dat er op de ziekte van Weil niet getiterd kan worden en deze daardoor wel jaarlijks gegeven moet worden om optimaal beschermd te blijven tegen deze vreselijke ziekte.

Interne geneeskunde
Dierenarts Patricia Esch heeft zich extra verdiept in de interne geneeskunde binnen de kliniek. In combinatie met uitgebreide onderzoeksmogelijkheden kunnen wij veel ziektes opsporen en behandelen in onze praktijk. 

Facebook en instagram
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwtjes, leuke verhalen, activiteiten en meer? Like ons dan of facebook en instagram https://www.facebook.com/DierenDoktersKalmoesplein 
https://www.instagram.com/ddkalmoesplein/

Dierenverzekering
Hill's diervoeding
symptoomchecker voor dieren

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak