DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Dierenverzekering

Een dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor uw huisdier. Voor een relatief laag bedrag per maand bent u verzekerd tegen de meeste ziektekosten van uw huisdier. In deze sectie leest u alles wat u moet weten over dierenverzekeringen.

Dierenverzekering? een veilig gevoel!
Met een dierenverzekering bent u verzekerd van de beste zorg, zonder dat u zich te veel zorgen hoeft te maken over de dierenartskosten.

Dierenverzekering afsluiten, waarom zou u?

DierenDokters vindt een dierenverzekering onderdeel van verantwoord huisdierenbezit; wij zien maar al te vaak dat een huisdier vanwege financiële redenen niet de beste zorg ontvangt, of erger, moet worden ingeslapen.

Met een dierenverzekering wordt u behoed voor onverwacht hoge kosten. De meeste mensen kunnen een kleine rekening nog wel zo ophoesten, maar kunt u dat ook wanneer uw hond of kat onder een auto loopt en bijvoorbeeld een gebroken poot heeft?

De diergeneeskunde in Nederland is van een hoog niveau en er is steeds meer mogelijk, ook voor huisdieren. Meer geavanceerde mogelijkheden betekent ook een hoger prijskaartje. Een goed voorbeeld is de kankergeneeskunde. Een aantal verzekeraars vergoeden tegenwoordig ook de hoge kosten van geavanceerde kankerbehandelingen.

Beschikt u dan ook niet te allen tijde over extra geld dan is het eigenlijk noodzaak om een dierenverzekering af te sluiten. De medisch noodzakelijke behandeling kan dan gewoon uitgevoerd worden, zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over de financiële consequenties.             

Wat zijn de kosten van een dierenverzekering?

De kosten van een dierenverzekering voor uw huisdier is afhankelijk van een aantal factoren
  • De leeftijd van het huisdier
  • De leeftijd van het dier op moment van afsluiten
  • Het ras en gewicht
  • De verzekeringsmaatschappij
Hoe jonger het huisdier op moment dat u de verzekering afsluit, des te goedkoper de verzekering in de rest van het leven. U doet er dus goed aan om een verzekering op zo vroeg mogelijke leeftijd af te sluiten, dat is een goede investering voor de toekomst. Verzekeren van oudere dieren is over het algemeen duurder dan de verzekering van een jong dier. Er bestaan verschillen in kosten per verzekeringsmaatschappij maar de uitdrukking goedkoop is duurkoop is zeker vaak van toepassing in de verzekeringsbranche. Een goede afweging van wat wel en niet door de dierenverzekering gedekt wordt is noodzakelijk om tot een juiste beslissing te komen.

Betrouwbare dierenverzekeringen

Er zijn een aantal aanbieders van dierenverzekeringen op de markt. Helaas heeft het verleden wel uitgewezen dat niet elke aanbieder even betrouwbaar is. Wij kunnen van harte Ohra en Figo aanbevelen. Beide dierenverzekeraars bestaan al langer, zijn de twee grootste aanbieders en hebben een grotere verzekeringsmaatschappij achter zich staan. Beide aanbieders hebben zo hun eigen pluspunten dus vergelijkt u dus vooral goed!

Dierenverzekering Figo

Wie is Figo? Figo is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen uit liefde voor huisdieren en hun baasjes. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot de grootste huisdierenverzekering wereldwijd. En worden de zorgkosten van meer dan 1,5 miljoen dieren vergoed. Dit maakt Figo met recht dé huisdierenspecialist. 

Lees meer: Dierenverzekering Figo

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak