DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Gedragsproblemen

Bij DierenDokters is er veel kennis op het gebied van gedragsproblemen van de kat en de hond. We werken samen met verschillende gedragsspecialisten.

Over gedragsproblemen

Gedragsproblemen komen tegenwoordig veel voor bij onze huisdieren. We kunnen onderscheid maken tussen aangeboren gedragsproblemen (zoals erfelijke agressiviteit bij enkele rassen) een aangeleerde gedragsproblemen. In veel gevallen ontstaan gedragsproblemen onjuiste opvoeding en/of onjuist gedrag van de eigenaar (of van een vorige eigenaar!).

Het goede nieuws

Bijna alle gedragsproblemen zijn gedeeltelijk of geheel op te lossen.

Het "slechte" nieuws

De behandeling van gedragsproblemen kost zeer veel tijd en energie, gedragsproblemen zijn niet even met een tabletje op te lossen, maar vaak is langdurige gedragstherapie noodzakelijk.

Hoe gaan jullie te werk bij gedragsproblemen?

Bij het eerste consult nemen wij een uitgebreide anamnese af. We willen weten wanneer de klachten optreden, hoe het gedrag begonnen is, wat er al aan gedaan is etc. Daarna kijken we uw hond of kat helemaal na om uit te sluiten dat we niet te maken hebben met een lichamelijke oorzaak van het gedrag. Een hond met chronische pijn door bv artrose kan heel agressief zijn. Gedragstherapie heeft dan geen zin, maar een behandeling van zijn aandoening des te meer.

Indien het probleem complex is, of er een uitgebreide begeleiding noodzakelijk is verwijzen we soms naar een gedragsspecialist,om samen met u aan het probleem te werken. Het kan noodzakelijk zijn om de therapie te ondersteunen met medicatie. Dit zullen we uitgebreid met u bespreken en overleggen.

Wat zijn de kansen op succes?

De kans op succes is heel groot, er zijn echter soms dieren, waarbij het probleemgedrag altijd aanwezig blijft. Voor een succesvolle behandeling is het zeer belangrijk dat er goed samengewerkt en gecommuniceerd wordt. Een behandeling van een gedragsprobleem van een huisdier vergt ook veel inspanning en vaak gedragsveranderingen van het hele gezin waar het huisdier woont. Wanneer iedereen er goed en consequent mee omgaat zijn zeer goede (en vaak ook snelle) veranderingen mogelijk.

Heeft u een huisdier met gedragsproblemen en wilt u weten wat en of we iets voor u kunnen beteken neem dan contact op en we staan u graag te woord.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak