DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online
  • Start

Kattengeneeskunde

kattengeneeskundeDe tijd dat katten werden gezien als kleine honden ligt gelukkig ver achter ons. Katten hebben hele andere behoeftes dan honden. Ook hebben ze hun eigen specifieke aandoeningen en medicamenten waar ze juist wel en niet goed tegen kunnen. Bij alle DierenDokters klinieken wordt rekening gehouden met de speciale behoeftes van de katten.

Wat doen jullie dan om katten het goed naar hun zin te maken?

Werken op afspraak
Om te beginnen werken we alleen op afspraak, zodat uw kat niet lang in de wachtkamer hoeft te zitten tussen veel honden en andere katten iets wat de meeste katten niet op prijs kunnen stellen.

Verhoogde zitplaatsen
Daarnaast zult u in enkele DierenDokters praktijken in de wachtkamer ook verhoogde plaatsen vinden, waarop u de bak van de kat kunt plaatsen. Een kat heeft graag overzicht over de omgeving waarin hij zich bevindt.

Gescheide honden- en kattenopnamen
We proberen de katten in de opname zo min mogelijk in contact te laten komen met honden. Bijna alle DierenDoktersklinieken hebben de mogelijkheid om de katten gescheiden van de honden op te nemen.

Het merendeel van de DierenDokters praktijken is inmiddels ook beloond met het certificaat cat friendly practice.

Hoe houden jullie je kennis over kattengeneeskunde op peil?

Alle medewerkers bij DierenDokters volgen regelmatig bijscholingen, zodat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de katten geneeskunde. Daarnaast zijn we uitgerust met alle middelen om goede kattengeneeskunde uit te oefenen.

Heeft u een kat en wilt u meer informatie over onze praktijken neem dan even contact op.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak