DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

ECG

U kunt bij ons terecht voor het maken van ECG's ook wel hartfilmpjegenoemd. 

ECG-hartfilmpjeWat is een ECG?

Met een ECG kunnen we het functioneren van het hart zichtbaar maken. Het hart is een holle spier die door samentrekking bloed door het lichaam pompt. Bij dit samentrekken worden electrische signalen afgegeven. Deze electrische signalen Dit elektrisch signaal kunnen we meten met een ECG. Veranderingen in de hartspier (bijvoorbeeld grootte) zien we ook in het ECG. Zo kunnen we dus afwijkingen vaststellen aan het hart.

Wanneer maken we een ECG?

Bij klachten die wijzen op hartproblemen, bij het horen van een "hartruis" bij het lichamelijk onderzoek zullen wij adviseren een ECG te maken. Maar ook in het kader van ons PreventiePlan bij rassen met een verhoogd risico op hartproblemen.

Hoe maken we een ECG?

Het maken van een ECG is over het algemeen niet belastend voor uw huisdier. Honden worden op hun zij gelegd en er worden enkele klemmetjes bevestigd. Katten laten we rechtop zitten. U kunt hierbij aanwezig blijven om uw huisdier op het gemak te stellen. De hele handeling duurt niet langer dan een minuut of vijf. Het ECG wordt direct zichtbaar op de computer.

Wie beoordeelt het ECG?

Grote afwijkingen kunnen wij direct constateren, wij mailen echter altijd het ECG door aan een specialist om het na te laten rekenen. Wij krijgen dan tevens een behandeladvies van de specialist. De kosten daarvan zijn bij het ECG inbegrepen.

En wat als er een afwijking wordt geconstateerd?

Natuurlijk hopen we dat dit niet het geval is maar is er wel wat gevonden zal er een medicijnbehandeling geadviseerd worden. In een aantal gevallen is verder onderzoek nodig in de vorm van een echo of röntgenfoto om de precieze aandoening vast te stellen.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak