DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Bracco Italiano

balk-dierenarts.gif

1 Rasinformatie

Rasvereniging

Bracco Italiano Club, opgericht in 1996. (www.braccoitaliano.nl)

Prijs van een pup

De vereniging hanteert geen prijs. Fokkers vragen rond de 1250 euro.

Oorsprong

Het ras zou al 2500 jaar geleden zijn ontstaan. Vermoedelijk is het ontstaan uit ruisingen tussen de lichtgebouwde Noord-Afrikaanse honden en de wat zwaardere Mastiffs. Er zijn al geschriften met beschrijvingen van honden met het Bracco uiterlijk bekend die dateren van ca. 400 v. Christus. Het ras werd in de eerste eeuwen ingezet op alle soorten denkbaar wild. Later, vanaf de middeleeuwen, raakte het ras gespecialiseerd in veerwild. Hij ontwikkelde zich steeds meer als staande jachthond.

Type

Jachthond

Huidig gebruik

Jachthond, gezelschapshond

Karakter

De Bracco heeft een zacht karakter. Hij is meegaand en evenwichtig, aanhankelijk en gevoelig van aard. Hij is vrij waaks en zeer vriendelijk tegen bekenden. Hij gaat erg goed om moet andere honden en is ook vriendelijk en verdraagzaam tegen kinderen. Hij is bedachtzaam, gehoorzaam en trouw. Het ras heeft veel beweging nodig. Het is dan ook aan te raden veel activiteiten te ondernemen met deze hond.

Opvoeding

De Bracco heeft een consequente opvoeding nodig, maar een zachte aanpak. Hij is erg stemgevoelig en zal bij de minste stemverheffing al reageren.

Algemeen beeld

Een grote, krachtige hond met goede verhoudingen en een zeer rastypische, vlotte draf. Zijn uitdrukking is vriendelijk, enigszins ernstig en altijd vriendelijk. Opvallend is het lange, laag aangezette oor en de vrij ruime huid om hoofd en hals.

Bouw

Krachtig gebouwde hond, met een strak belijnd silhouet. De hond heeft krachtige, slanke poten en is vrijwel vierkant gebouwd. Het hoofd heeft een adellijke uitdrukking en een ernstige blik.

Vacht en onderhoud

Kortharige vacht. De vacht heeft weinig onderhoud nodig.

Staart

Sterk en recht. In actie wordt de staart horizontaal of enigszins naar beneden gedragen, in rust wordt de staart naar beneden gedragen.

Kleur

Wit met oranje aftekeningen, wit met bruine aftekeningen. In het wit mogen spikkels voorkomen, in dezelfde kleuren als de vacht.

Hoogte en gewicht

Reuen 58-67 cm, teven 55-64 cm. Gewicht 25-40 kg.

Bron rasinformatie: www.uwhondenkat.nl

  balk-dierenarts.gif

2 Rasgebonden ziekten (erfelijk en anatomisch)

      2.1 Erfelijke ziekten
      2.2 Anatomisch gerelateerde ziekten

2.1 Erfelijke ziekten

Deze aandoeningen komen bij dit ras vaker voor dan gemiddeld en zijn bewezen erfelijk of er bestaat een zwaar vermoeden dat de ziekte erfelijk is. Het wel of niet optreden van de ziekte is sterk afhankelijk van de manier van overerving van de genen van de ouderdieren. >> Lees meer over erfelijkheid en overerving

Veel voorkomend

Belangrijke en relatief veel voorkomende aandoeningen in dit ras. Deze aandoeningen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en medisch en/of chirurgisch ingrijpen noodzakelijk maken.

  • geen gedocumenteerde aandoeningen

Minder vaak voorkomend

Minder vaak voorkomende en/of minder ernstige aandoeningen bij dit ras.

  • geen gedocumenteerde aandoeningen

Sporadisch voorkomend

Deze aandoeningen komen slechts sporadisch voor bij dit ras.

  • geen gedocumenteerde aandoeningen


2.2 Anatomisch gerelateerde aandoeningen

Deze aandoeningen zijn op zich niet erfelijk maar komen vaker voor door de anatomische bouw van dit ras. Deze anatomische bouw is wel weer erfelijk en de kenmerken behoren zelfs tot de raskenmerken.

  • geen gedocumenteerde aandoeningen

 

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel of genoemde aandoeningen? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord. Mist u nog belangrijke informatie op deze pagina? Stel ons dan op de hoogte via de mail.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak