DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Preventieplan Oudere Hond

Wilt u het allerbeste voor uw oudere hond? Gun uw hond dan jaarlijks het DierenDokters PreventiePlan. Daarmee kunnen veel ouderdomskwalen in een vroeg stadium onderkend en behandeld worden. Zo geeft u uw hond een fitte en gezonde oude dag. 

Wat is het DierenDokters PreventiePlan?

Speciaal voor de oudere hond (8 jaar of ouder) hebben wij het DierenDokters PreventiePlan opgesteld. Dit PreventiePlan omvat:

 • De jaarlijkse gezondheidscheck-up.
 • Preventieve diagnostiek.
 • De jaarlijkse vaccinaties.

Waarom een PreventiePlan?

Door aandoeningen in een vroeg stadium te onderkennen zijn ze meestal beter te behandelen en is de prognose voor uw hond beter. Bovendien zijn de kosten meestal veel lager dan een behandeling in een vergevorderd stadium.

Met zorgvuldig lichamelijk onderzoek alleen komen helaas slechts de wat verder gevorderde aandoeningen aan het licht. Veel beter is het om de functie van een aantal organen te meten met bijvoorbeeld een bloedonderzoek.

Waar letten jullie op bij het PreventiePlan?

Bij het lichamelijk onderzoek letten we extra op verschijnselen van ouderdomskwalen.
Bij het bloedonderzoek bepalen we een aantal waarden die ons informatie geven over veel voorkomende verborgen kwalen bij de oudere hond.

Hoe gaat het PreventiePlan in zijn werk?

 • U maakt een afspraak bij uw DierenDokters en geeft duidelijk aan dat u een afspraak maakt voor het PreventiePlan Oudere Hond (wij kunnen dan wat extra tijd inplannen).
 • U maakt een lijstje van symptomen die u zijn opgevallen.
 • Indien mogelijk vangt van uw hond wat ochtendurine op.
 • Tijdens de afspraak onderzoekt onze dierenarts uw hond en neemt met u de lijst met belangrijke verschijnselen door.
 • Indien nodig kan uw hond ook meteen gevaccineerd worden.
 • We nemen wat bloed af voor onderzoek.
 • U wacht op de uitslag.
 • Bij eventuele afwijkingen aan het bloedonderzoek of het lichamelijk onderzoek zullen wij u adviseren over de behandeling. Om het op te lossen, of om verergering te voorkomen.

NB: Het kan voorkomen dat verder onderzoek geïndiceerd is om tot een sluitende diagnose te komen. Dit onderzoek kan dan ofwel direct plaatsvinden ofwel maken we een nieuwe afspraak (afhankelijk van de drukte).

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Voor de gezondheidscheck-up en de vaccinaties betaald u niets meer dan normaal. Op de kosten van het bloedonderzoek krijgt u een korting op de gebruikelijke kosten. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw DierenDokterskliniek.

Tenslotte:

Natuurlijk is het PreventiePlan geheel vrijblijvend en we kijken u er absoluut niet op aan wanneer u dit niet laat doen. Wel vinden we het van belang dat u op de hoogte bent van de mogelijkheid en de voordelen. Aarzelt u dan ook niet om contact met ons op te nemen indien u nog vragen heeft over het PreventiePlan.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak