DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Preventieve diagnostiek; meten is weten!

Waarom preventieve diagnostiek?

Vaak beginnen oudere dieren ziektes te ontwikkelen die wij ook bij bejaarde mensen zien. Suikerziekte, hartaandoeningen, gewrichtsproblemen, hormonale aandoeningen en kanker zien we dagelijks in de praktijk.

Deze aandoeningen kunnen in hun vroege fase onopgemerkt blijven. Gelukkig zijn we tegenwoordig in staat veel aandoeningen in een vroeg stadium te diagnosticeren door orgaansystemen te onderzoeken met aanvullende diagnostiek.

Blijven aandoeningen onopgemerkt, dan kunnen vele ziekten de gezondheid van uw hond in gevaar brengen. Bovendien kunnen onze huisdieren niet praten en kunnen zij niet aangeven of zij pijn of ongemak hebben. Veel honden laten pas wat zien als ze echt veel last hebben.

Welke preventieve diagnostiek bevelen jullie aan?

De basis van preventieve diagnostiek is het bloedonderzoek. Eigenlijk verdient elke hond ouder dan 8 jaar jaarlijks zo'n onderzoek.
Aanvullend kan gekozen worden voor ECG (hartfilmpje), echo of röntgenfoto's. Dit is o.a. afhankelijk van rasgevoeligheid en gevonden afwijkingen tijdens de gezondheidscheck-up.

  • Bloedonderzoek
    Met behulp van bloedonderzoek kunnen we het functioneren van verschillende orgaansystemen meten om ouderdomskwalen vroeg op te sporen. Vooral nier- en leverproblemen en suikerziekte worden vaak op die manier gevonden.
  • Röntgen
    Voor preventieve rontgen komen vooral de heup en rugfoto's in aanmerking bij de grotere hondenrassen.
  • ECG/hartecho
    ECG (hartfilmpje) of hartecho is nuttig bij het vroegtijdig opsporen van hartproblemen bij rassen met een verhoogde gevoeligheid voor het ontwikkelen van hartkwalen.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak