DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Gebitsverzorging

Het gebit van uw oudere kat, uw zorg!

Heeft uw kat last van een slechte adem, moeilijk kauwen, speekselen? Laat uw kat dan door ons controleren. Behalve tandsteen komen regelmatig tumoren in de mondholte voor!Wij helpen u daarnaast graag om een gezond gebit ook gezond te houden.

Tandsteen

Bij de oudere kat zien we vaak tandsteen. De verschijnselen worden vaak pas in een laat stadium opgemerkt. De gevolgen hiervan zijn ernstige tandvleesontsteking en verlies van kiezen en tanden. Vervelend voor uw huisdier want hier gaat wel degelijk een langdurig pijnlijk proces aan vooraf. Preventieve tandheelkundige zorg is voor uw oudere kat minstens zo belangrijk als voor u.

Meer informatie over gebitsverzorging bij de kat

Tumoren in de mondholte

Naast tandsteen zien we bij de oudere kat nog een belangrijke oorzaak voor speekselen, slechte adem en moeilijk kauwen; tumoren in de mondholte. U kunt dit aan de buitenkant niet of nauwelijks zien en een goede bekinspectie is noodzakelijk. Dit kunt u het beste aan ons overlaten. Bij het vermoeden van een mondholtetumor nemen we altijd een biopt ter bevestiging van de diagnose.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak