DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Lang leve de senior kat met het DierenDokters PreventiePlan!

Wat is het DierenDokters PreventiePlan?

Speciaal voor de oudere kat (8 jaar of ouder) hebben wij het DierenDokters PreventiePlan opgesteld. Dit PreventiePlan omvat:

  • De jaarlijkse gezondheidscheck-up.
  • Preventieve diagnostiek.
  • De jaarlijkse vaccinaties.

Waarom een PreventiePlan?

Door aandoeningen in een vroeg stadium te onderkennen zijn ze meestal beter te behandelen en is de prognose voor uw kat beter. Bovendien zijn de kosten meestal veel lager dan een behandeling in een vergevorderd stadium.

Met zorgvuldig lichamelijk onderzoek alleen komen helaas slechts de wat verder gevorderde aandoeningen aan het licht. Veel beter is het om de functie van een aantal organen te meten met bijvoorbeeld een bloedonderzoek.

Waar letten jullie op bij het PreventiePlan?

Bij het lichamelijk onderzoek letten we extra op verschijnselen van ouderdomskwalen van de kat.

Bij het bloedonderzoek bepalen we een aantal waarden die ons informatie geven over veel voorkomende verborgen kwalen bij de oudere kat.

Hoe gaat het PreventiePlan in zijn werk?

  • U maakt een afspraak bij uw DierenDokters en geeft duidelijk aan dat u een afspraak maakt voor het PreventiePlan (wij kunnen dan wat extra tijd inplannen).
  • U maakt een lijstje van symptomen die u zijn opgevallen.
  • Tijdens de afspraak onderzoekt onze dierenarts uw ka en neemt met u de lijst door met mogelijk belangrijke verschijnselen.
  • Indien nodig kan uw kat ook meteen gevaccineerd worden.
  • We nemen wat bloed af voor onderzoek.
  • U wacht op de uitslag.
  • Bij eventuele afwijkingen aan het bloedonderzoek of het lichamelijk onderzoek zullen wij u adviseren over de behandeling. Om het op te lossen, of om verergering te voorkomen.

NB: Het kan voorkomen dat verder onderzoek geïndiceerd is om tot een sluitende diagnose te komen. Dit onderzoek kan dan ofwel direct plaatsvinden ofwel maken we een nieuwe afspraak (afhankelijk van de drukte).

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Voor de gezondheidscheck-up en de vaccinaties betaald u niets meer dan normaal. Op het bloedonderzoek krijgt u een korting t.o.v. het gebruikelijke tarief. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw DierenDokterskliniek.

Tenslotte

Natuurlijk is het PreventiePlan geheel vrijblijvend en we kijken u er absoluut niet op aan wanneer u dit niet laat doen. Wel vinden we het van belang dat u op de hoogte bent van de mogelijkheid en de voordelen. Aarzelt u dan ook niet om contact met ons op te nemen indien u nog vragen heeft over het PreventiePlan.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak