DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Vaccinaties - inentingen kat

Optimale bescherming tegen gevaarlijke ziekten
Jaarlijkse vaccinatie blijft nodig om uw kat te beschermen tegen ziekten. Wij bepalen aan de hand van de leefomstandigheden welke vaccinaties uw kat nodig heeft. Deze afspraak kan uitstekend gecombineerd worden met het jaarlijkse gezondheidsonderzoek.

Bij DierenDokters vinden wij de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw kat misschien nog wel belangrijker dan de bijbehorende vaccinaties. Tijdens dit jaarlijkse bezoek onderzoeken we uw kat van top tot teen en geven wij advies omtrent de beste zorg voor uw kat. Wilt u uw kat niet jaarlijks vaccineren, gun uw geliefde viervoeter dan in ieder geval die jaarlijkse gezondheidscontrole. Het kan zoveel uitmaken een aandoening vroeg te onderkennen!

Is het echt nodig jaarlijks te vaccineren?

Ja. Uit recentelijk onderzoek is echter gebleken dat de beschermingsduur voor kattenziekte langer is dan een jaar. Voor niesziekte blijft echter de beschermingsduur van 1 jaar gelden. Daarnaast kunnen voor verschillende honden factoren als gezondheid, leeftijd, leefomstandigheden en infectierisico sterk verschillen. Vaccineren zal, behoudens een aantal uitzonderingen noodzakelijk blijven. Het is echter een goede zaak om samen met ons kritisch naar het vaccinatieschema van uw kat te kijken.

Wij vaccineren altijd op maat dus in overleg met u kunnen we van het standaard schema afwijken.


Leeftijd Niesziekte Kattenziekte Rabies Fip
Elk jaar  dierenarts-poot-klein.gif      
Om de 2 jaar    dierenarts-poot-klein.gif    
Buitenland      dierenarts-poot-klein.gif  
In overleg        dierenarts-poot-klein.gif

Toelichting

Niesziekte:

  • Dit een aandoening van van de voorste luchtwegen die uit verschillende componenten kan bestaan te weten Herpesvirus, Calicivirus, Chlamydia en Bordetella Bronchisepta.
  • De immuniteitsduur tegen Herpes- en Calicivirusvaccin bedraagt 1 jaar, in overleg kan Chlamydia-vaccin bijgegeven worden.
  • In probleemgevallen bestaat de mogelijkheid om tegen Bordetella te vaccineren via een neusdruppelmethode. Dit is in bij probleemkittens al mogelijk vanaf een leeftijd van 4 weken.  

Kattenziekte:

  • Niet veel voorkomend maar een zeer besmettelijk virus met een zeer hoog sterftecijfer.
  • De immuniteitsduur bedraagt 3 jaar 

Rabies:

  • Wij vaccineren met de rabiësenting die 3 jaar geldig is!

Wanneer u met uw kat naar het buitenland wilt, kunt u zich het beste ruim van te voren op de hoogte stellen van de invoereisen.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak