DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Vachtmijt bij het konijn

Wat zijn vachtmijnten? 

Vachtmijt bij het konijn wordt meestal veroorzaakt door een mijt genaamd Cheyletiella parasitovorax. Er zijn ook andere mijten waar het konijn last van kan hebben. De vachtmijt wordt overgebracht via direct contact tussen besmette dieren of via de omgeving. Mensen, honden en katten kunnen ook besmet raken. Bij mensen veroorzaakt het huidirritatie en jeuk.

Wat zie ik bij mijn konijn?

De vachtmijt geeft veel schilfers in de vacht en de haren laten heel makkelijk in plukken los. Het begint in het algemeen op de rug. Meestal heeft het konijn zelf geen last van de mijten, echter als er heel veel mijten zijn kan hij jeuk krijgen.

De diagnose wordt gesteld door het bekijken van de huidschilfers onder de microscoop, daar zijn de mijten en de eitjes te zien.

Wat kan ik er aan doen?

De behandeling bestaat uit het toedienen van Stronghold® op de huid in de nek, tussen de vacht. Het is aan te raden deze behandeling na een maand te herhalen. Dit middel is veilig te gebruiken bij konijnen. Gebruik GEEN FRONTLINE®, dit kan giftig zijn voor konijnen!

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak