DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Huisvesting van de rat

Afmeting 

Om te beginnen moet gezegd worden dat ratten flink wat ruimte nodig hebben. Minimumafmetingen van een hok voor 2 ratten zijn 80cm (lengte) x 40cm (diepte) x 40cm (hoogte) gehanteerd. De rat moet in ieder geval ook rechtop kunnen staan. Als de ratten veel in hun kooi zitten moet die uiteraard groter zijn dan wanneer ze regelmatig vrij mogen rondlopen.

Bodembedekking

De bodem kun je het beste bedekken met stofvrije houtsnippers. Dit is anders dan zaagsel, zaagsel is fijner en daardoor ook stoffiger wat schadelijk is voor de longen van de rat.

Schoonmaken

Maak het liefste dagelijks het hok schoon en zorg voor voldoende ventilatie. Ratjes zijn erg gevoelig voor luchtweginfecties. Een stoffige omgeving met ureumluchtjes (urine) maken ze extra gevoelig. Een goede graadmeter is uw eigen neus. Wanneer u uw neus in het hok steekt en uw neus begint te kriebelen dan is het zeker tijd om actie te ondernemen!  

Meerdere ratjes

Ratten zijn dieren die graag in groepen leven. Houd dan ook liever 2 of meer ratten bij elkaar. Let wel op het geslacht van de dieren, ratten planten zich ontzettend snel voort!

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak