DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Op vakantie? Denk aan de kat!

Geschreven door Liesbeth Puts op zondag, 06 april 2014 in categorie Kattengedrag

Tips voor een onbezorgde vakantie

Op vakantie? Denk aan de kat!
Maak jij je elk jaar weer zorgen over wat je met je kat moet doen als je op vakantie gaat? Hier zijn enkele tips voor een onbezorgde vakantie.

Mee op vakantie

Als je kat dat van jongs af aan gewend is, leuk vindt en je vakantiebestemming gaat akkoord, is dat een prima oplossing. Controleer wel ruim van te voren aan welke eisen je kat moet voldoen qua vaccinatie.

Pension

Je kunt je kat ook naar een pension brengen. Niet alle katten worden daar vrolijk van. Maar is je kat niet bang aangelegd of kwijnt ze snel weg als ze alleen is, dan is een pension een prima keuze. Pensions heb je in alle soorten en maten. Kies in elk geval voor een adres waar alleen katten zitten, dat is voor de meeste katten een stuk prettiger.

Waar moet je op letten?

  • ziet het er schoon en verzorgd uit
  • zijn ze kritisch en zorgvuldig met de benodigde vaccinaties
  • hoeveel aandacht is er voor de kat
  • hoeveel ruimte krijgt je kat
  • moet ze de dagruimte delen met andere katten of hoeft dat niet?

Breng de kat eens een weekendje op proef, kijk hoe dat gaat. Je hebt pensions in alle soorten en maten, van kleinschalig waar slechts enkele katten zitten tot hele luxe hotels met complete suites. Voor elk wat wils dus.

Oppas aan huis

De meeste katten houden helemaal niet van verandering en dan wordt het dus een oppas aan huis. Ook hier zijn talloze mogelijkheden.

  • je kunt je buren of vrienden vragen
  • via de Landelijke Oppas Centrale kun je iemand in je huis laten logeren
  • een leuk nieuw initiatief is OOPOEH (opa's en oma's passen op een huisdier)
  • je huurt een professionele kattenoppas in. Er zijn steeds meer mensen die dat op zeer integere wijze doen. Maak uiteraard eerst kennis en vraag naar referenties en achtergronden van de oppasser. Als het klikt, is het een ideale oplossing voor je kat: lekker vertrouwd in de eigen omgeving.

In alle gevallen: wees er bijtijds bij, want de beste pensions en oppassers zijn erg in trek.

Fijne vakantie!

No video selected.

Over de auteur

Liesbeth Puts

Liesbeth Puts

Mijn naam is Liesbeth Puts en ik ben in november 2008 afgestudeerd als kattengedragstherapeut bij Tinley. Ik ben mijn hele leven gek op dieren en voerde als klein kind al zwerfkatten bij ons in het dorp. Vanaf 1976 deel ik vrijwel continu mijn leven met katten en sinds die tijd heb ik heel wat boeken over katten(gedrag) gelezen.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak