Reizen met dieren - buitenland - vakantie

Gaat u lekker een aantal weken op vakantie of een weekendje weg? Dan is het verstandig om tijdig te bedenken wat u met uw huisdieren doet. Niet alleen om teleurstellingen te voorkomen maar ook in het belang van het welzijn.

hond-vakantie-reizenGaat u naar het buitenland of blijft u in Nederland? Neemt u de hond of kat mee of niet? En regelt u dan een oppas of een pension? Vragen om vroeg genoeg van tevoren een antwoord op te hebben zodat u tijdig de nodige maatregelen kunt treffen. Alleen zo gaat u onbezorgd op reis.Om het u wat gemakkelijker te maken hebben wij een aantal zaken voor u op een rij gezet:

Naar het buitenland
Alle zaken op een rij waar u aan moet denken als u op vakantie gaat.


Wet en regelgeving reizen met hond, kat of fret

Gaat u met uw hond, kat of fret naar het buitenland informeert u dan tijdig (liefst enkele maanden van te voren) naar de specifieke invoereisen van het land. U kunt hiervoor natuurlijk ook terecht bij uw DierenDokters, wij helpen u graag op weg!

europees-dieren-paspoortAlle honden,katten en fretten die de grens over gaan dienen in ieder geval:

  • In bezit te zijn van een officieel Europees dierenpaspoort
  • Een geldige rabiës(hondsdolheid)vaccinatie ontvangen te hebben (minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven en maximaal één jaar oud. Bij hervaccinatie binnen een jaar vervalt de minimale eis van 21 dagen).
  • Gechipt te zijn. Let op; tatoeagenummers zijn niet meer geldig! >> Lees meer over chippen.

Let op!
Voor een aantal landen worden aanvullende eisen gesteld. Op de website van het LICG vindt u een overzicht van de "Invoereisen per land" (op alfabetische volgorde) en de meest actuele eisen omtrent reizen in het buitenland. Stelt u zich minimaal een maand voor vertrek op de hoogte van de specifieke eisen van een land. Sommige landen buiten Europa zoals Australie eisen een bloedonderzoek naar de afweer tegen hondsdolheid. In dat geval moet u minimaal 6 maanden voor vertrek beginnen met de voorbereidingen.

Wij krijgen nog wel eens de vraag of wij de datum van de rabiësvaccinatie kunnen veranderen omdat het huisdier zijn vaccinatie te laat heeft gekregen. Het antwoord daarop is simpel: NEE, het Europees dierenpaspoort is een officieel document, wanneer wij data niet juist invullen plegen wij valsheid in geschrifte en zijn wij in overtreding.

Uw DierenDoktersteam wenst u een prettige reis en vakantie!

Reistips

Tips voor het reizen met dieren, waar aan te denken op bestemming en bij thuiskomst.

Lees meer

Is uw huisdier al verzekerd?

dierenverzekering

Hills diervoeding

hillsvetessentials dierendokters

Spoed of niet?

SymptoomChecker button

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws, nuttige tips over huisdieren en kortingsacties!