DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Gezondheidscheck-up

Laat uw kat jaarlijks door ons controleren. Tijdens deze controle bekijken wij uitgebreid de gezondheidstoestand en kunnen de benodigde vaccinaties worden toegediend.

U wilt natuurlijk het beste voor uw geliefde huisdier. DierenDokters wilt dat ook. Daarom zien wij uw kat graag elk jaar voor een uitgebreide gezondheidscheck-up. Want ook voor uw kat geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Dit onderzoek bevat vaste onderdelen, zoals de meest noodzakelijke vaccinaties en algemene controles van belangrijke functies. Kortom, complete zorg: vanaf de eerste wankele stapjes tot en met de verdiende oude dag.

Algehele conditiecheck

Heeft uw kat last van kortademigheid, slaapt hij meer dan anders? En hoe zit het met zijn eetlust? Drinkt hij meer of juist minder? Deze en andere vragen komen allemaal aan de orde bij het controleren van de algehele conditie.

Huid, vacht, ogen en oren

Als uw kat last heeft van jeuk, van kale plekken of extra verhaart, kan dat wijzen op vlooien of andere parasieten. Hoe dan ook, de dierenarts controleert z’n vacht, voelt of er knobbels zijn en checkt de oren en ogen.

Gebitscontrole

Sterke en gezonde tanden en kiezen is voor katten net zo belangrijk als voor mensen.Wanneer uw kat een slecht gebit heeft, zal uw huisdier meer moeite hebben bij het eten, kauwen, kluiven en slikken. Bovendien kan dit erg pijnlijk zijn.

Gewichtscontrole

Een goede voeding en daarmee ook een goed gewicht is belangrijk om de algehele conditie van uw huisdier op peil te houden. Door overgewicht kunnen er sneller bepaalde ziektes ontstaan. Vandaar dat we ook het gewicht van uw kat controleren.

Vlooien, wormen, teken en andere parasieten

Jeuk en een slechte vachtconditie zijn al lastig genoeg, maar parasitaire aandoeningen kunnen ook een bedreiging zijn voor de mens. Tijdens de gezondheidscheck besteden onze dierenartsen speciale aandacht aan parasieten, ook aan parasieten die ziektes veroorzaken die op de mens kunnen overgaan.

Maagdarmkanaal

Poept uw kat goed en regelmatig? Moet hij hard persen of signaleert u juist het tegenovergestelde? Tijdens de gezondheidscheck controleert de dierenarts ook op wormen.

Urinewegen en geslacht

Functioneert alles nog goed bij uw kat? Zaken waar we op moeten letten zijn de kleur van de urine en of uw huisdier vaker moet plassen. Komt er afscheiding uit de geslachtsdelen?

Anders nog iets?

Onze gezondheidscheck omvat een uitgebreide checklist en geeft een uitstekend beeld van de gezondheidstoestand van uw huisdier. Hoe compleet het consult ook is, misschien wilt u dat uw dierenarts speciale aandacht besteedt aan iets dat u is opgevallen bij uw huisdier. Zo kan uw dierenarts u ook adviseren over de juiste en beste diervoeding.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak