Ratten; leuk, sociaal en nieuwsgierig ...

ratten

De tamme rat is een uitermate geschikt huisdier. Ze zijn leuk, gezellig, sociaal en erg nieuwsgierig. Bovendien zijn ze zeer geschikt voor kinderen (natuurlijk wel onder toezicht) vanwege hun lieve karakter. Natuurlijk hebben ze wel verzorging en aandacht nodig, het is dus verstandig om niet "zomaar" aan ratjes te beginnen.

Aan het begin van de 19e eeuw raakten wetenschappers geïnteresseerd in de bruine rat. De ratten werden gevangen, bestudeerd en voor medische proeven gebruikt. Niet alle 'laboratorium' ratten werden als proefdieren gebruikt, enkelen werden gehouden om zich voort te planten, en met hun nakomelingen zou wel geëxperimenteerd worden. Maar deze ratten, deze 'productie' ratten, werden tam, zo tam, dat wetenschappers ze meenamen naar huis.

Tegenwoordig is de rat een geliefd huisdier die we “gelukkig” steeds vaker op het spreekuur zien als er wat mis is met ze. Echter, gezien hun laboratoriumverleden zien we vaak dat ze tumoren ontwikkelen. Ze werden namelijk soms gefokt op gevoeligheid voor tumoren.

 

Verzorging ratten          Rattenziekten

Is uw huisdier al verzekerd?

dierenverzekering

Hills diervoeding

hillsvetessentials dierendokters

Spoed of niet?

SymptoomChecker button

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws, nuttige tips over huisdieren en kortingsacties!

0
Shares

Volg ons!

Close

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en andere leuke, diergerelateerde onderwerpen!

0
Shares