DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Ratten; leuk, sociaal en nieuwsgierig ...

ratten

De tamme rat is een uitermate geschikt huisdier. Ze zijn leuk, gezellig, sociaal en erg nieuwsgierig. Bovendien zijn ze zeer geschikt voor kinderen (natuurlijk wel onder toezicht) vanwege hun lieve karakter. Natuurlijk hebben ze wel verzorging en aandacht nodig, het is dus verstandig om niet "zomaar" aan ratjes te beginnen.

Aan het begin van de 19e eeuw raakten wetenschappers geïnteresseerd in de bruine rat. De ratten werden gevangen, bestudeerd en voor medische proeven gebruikt. Niet alle 'laboratorium' ratten werden als proefdieren gebruikt, enkelen werden gehouden om zich voort te planten, en met hun nakomelingen zou wel geëxperimenteerd worden. Maar deze ratten, deze 'productie' ratten, werden tam, zo tam, dat wetenschappers ze meenamen naar huis.

Tegenwoordig is de rat een geliefd huisdier die we “gelukkig” steeds vaker op het spreekuur zien als er wat mis is met ze. Echter, gezien hun laboratoriumverleden zien we vaak dat ze tumoren ontwikkelen. Ze werden namelijk soms gefokt op gevoeligheid voor tumoren.

 

Verzorging ratten          Rattenziekten

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak