DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Het aantal honden en katten dat gedragsproblemen vertoont en wordt aangeboden bij de dierenarts stijgt. Honden en katten worden in toenemende mate geconfronteerd met huiselijke situaties waar ze van nature niet op voorbereid zijn. Enige stress in het leven van hond en kat is normaal, maar het kan ook teveel worden en leidt dan tot problemen voor huisdieren en eigenaar. Van oudsher wordt gedragstherapie bij honden als oplossing gezien. Enige tijd geleden is daar medicatie bijgekomen in de vorm van psychotropica, als nieuwste ontwikkeling zijn er voedingssupplementen die stresssituaties beheersbaar maken.

Intervet/Schering-Plough Animal Health komt nu met een gepatenteerd voedingssupplement; Zylkène.

Zylkène is een natuurlijk product dat kan ondersteunen bij diverse vormen van stress bij honden en katten. Het helpt huisdieren met veranderingen in hun leefsituatie om te gaan. Hierdoor kunnen ze zich beter aanpassen en zullen er geen fysieke of emotionele problemen ontstaan. De basis vormt  α-casozepine, een decapeptide (aminozuren 91 tot 100 van het melkeiwit caseïne) dat een wereldwijd patent heeft. Zylkène wordt zonder hulp van chemische producten verkregen door tryptische hydrolyse van melkeiwit en vervolgens gevriesdroogd.

α-Casozepine grijpt aan in de hersenen maar heeft als voedingssupplement geen vervelende bijwerkingen. Er treedt geen verslaving of ontremming op, combinatie met medicatie is toegestaan, dracht en lactatie vormen geen probleem en Zylkène is hypoallergeen

Zylkène is in te zetten bij alle situaties waar stress kan worden verwacht, zowel op de korte termijn (bezoek pension/kennel e.d.) als op de lange termijn (wijziging gezinssituatie, verhuizing e.d.).

Zylkène wordt geleverd in een verpakking met 30 capsules waarvan de inhoud gemengd  mag worden met het voer om toedieningsstress te vermijden. De capsules zijn verkrijgbaar in 75, 225 en 450 mg. De dosering bedraagt eenmaal daags 15 mg/kg lichaamsgewicht.

Bron: Redactioneel artikel Intervet

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak