DDlogo 2016
afspraak online
dierenwebshop
 • Dierenarts Utrecht

  DierenDokters Utrecht

  Persoonlijke aandacht en betrokken zorg
 • dierenkliniek Utrecht

  Dierenarts in Utrecht

 • dierenziekenhuis utrecht

Contact

DIERENDOKTERS UTRECHT
Rauwenhofflaan 232, 3571 HP Utrecht

Stuur een e-mail
Online inschrijven

Openingstijden

Maandag: 9:00-19:00
Dinsdag: 9:00-19:00
Woensdag:  9:00-19:00
Donderdag: 9:00-19:00 
Vrijdag: 9:00-19:00

Apotheek en afhalen medicijnen: 9.00 -19.00
Behandeling alleen op afspraak.

DierenDokters Utrecht

Persoonlijke aandacht voor mens en dier in een professionele omgeving
DierenDokters Utrecht staat bekend als een dier- én klantvriendelijke dierenkliniek in Utrecht. Alleen de beste zorg is goed genoeg voor uw huisdier! Maar ook goede communicatie met u staat hoog op onze prioriteitenlijst. DierenDokters Utrecht is een dierenkliniek in Utrecht Tuindorp. Wij behandelen alle gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren en fretten.

De dierenartsenpraktijk is uitgerust met moderne apparatuur. Zo beschikken wij over digitale röntgen, uitgebreide tandheelkundige apparatuur inclusief dentale röntgen en een operatiekamer met veilige gasnarcose- en bewakingsapparatuur. We kunnen ook de bloeddruk meten en een hartfilmpje maken van uw huisdier. Tevens hebben wij in 2016 een nieuw geheel uitgerust laboratorium aangeschaft voor bloed, ontlasting - en urine onderzoek. In zowel de honden- als de kattenopname hebben we infuuspompen en een zuurstofkooi. In 2019 hebben we echo apparatuur aangeschaft.

Behalve dat we de beste medische zorg bieden, heeft DierenDokters Utrecht meer dan dat. We organiseren ook leuke dingen zoals EHBO cursussen, puppy party’s, open dagen, wandelingen en lezingen over bijvoorbeeld honden- en kattengedrag.

U en uw huisdieren zullen zich snel thuis voelen bij onze dierenartsen en paraveterinairen!

Team
Onze dierenartsen Suzanne Alting, Maike Année en Kim van Dam zijn alledrie afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en hebben ruime werkervaring. De dierenartsen worden bijgestaan door een team van kundige paraveterinairen. Het gehele team gaat regelmatig naar nascholing om de kennis up to date te houden en de nieuwste ontwikkelingen in de diergeneeskunde te volgen.
Omdat onze praktijk een SBB erkend leerbedrijf is, zult u ook regelmatig stagiaires bij ons zien. Daarnaast zijn wij uitgekozen door de Faculteit Diergeneeskunde om extern onderwijs aan co-assistenten te geven. Op maandagochtend is dierenarts specialist radioloog Hans Garretsen bij ons om echo’s te maken van onze eigen patiënten en ook op doorverwijzing.

Wij staan voor u klaar

 • Suzanne Alting, dierenarts
 • Maike Année, dierenarts
 • Kim van Dam, dierenarts
 • Alessa, paraveterinair
 • Emma, paraveterinair
 • Caroline, paraveterinair
 • Barbara, paraveterinair
 • Loïs, paraveterinair
 • Hans Garretsen, specialist radioloog
 • dierenarts Suzanne Alting

  Suzanne Alting, dierenarts

  In 1999 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Na een flinke periode in loondienst te hebben gewerkt ben ik in 2008 deze praktijk begonnen. Ik ben trots op DierenDokters Utrecht: op de goede kwaliteit diergeneeskunde en service waar we met zijn allen voor staan én op het leuke gemotiveerde team.

  Nog steeds sta ik dagelijks met veel plezier in de spreekkamer en operatiekamer en probeer ik elke cliënt en patiënt zo goed mogelijk te helpen. Ik ga vaak naar nascholing omdat ik het belangrijk vind van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te zijn. Ik verdiep me met name in de interne geneeskunde, tandheelkunde en weke delen chirurgie. Sinds 2014 ben ik extern docent van de Universiteit Utrecht en daarmee leid ik nu ook dierenartsen op. Ik vind het belangrijk om mijn kennis en ervaring over te dragen.

  Ik woon in Utrecht samen met mijn vriend. Naast hard werken is het van belang goed te ontspannen. Ik hou ervan om tochten te maken op mijn racefiets rondom Utrecht maar ook in de bergen. Ik kook graag voor vrienden, doe aan fotografie, vind het leuk om in de tuin te werken en ga regelmatig naar de film.
 • dierenarts Maaike Année

  Maike Année, dierenarts

  Sinds 2016 ben ik werkzaam hier in de praktijk. Fijn om na een aantal jaar de meeste klanten en hun huisdier(en) wel te kennen. Het meeste werkplezier haal ik uit de omgang met de dieren en zeker ook uit het contact met hun baasjes. Samen kijken wat de beste manier is om het huisdier te helpen is altijd weer een inspirerende weg. Mijn interesses liggen bij de kattengeneeskunde, cavia’s en cytologie (het bekijken van cellen onder de microscoop).
  Ik vind het belangrijk om dieren op hun gemak te stellen en heb veel ervaring in de omgang met angstige katten. Naast mijn werk in de praktijk heb ik een eigen bedrijf voor tuinontwerpen, besteed ik graag tijd aan mijn gezin met 3 kinderen en is het bij ons thuis een vrolijke beestenboel met 2 katten, een labradoodle en 4 cavia’s!
 • Kim van Dam, dierenarts

  Sinds begin oktober 2018 mag ik team DierenDokters Utrecht versterken. Wellicht heb ik u al een keer eerder gezien, want in 2017 heb ik tijdens de zomervakantie al ingevallen.

  In 2010 ben ik in Utrecht afgestudeerd als dierenarts. Sinds die tijd ben ik mijzelf onder andere in de tandheelkunde en interne (katten) geneeskunde gaan verdiepen.

  Wie weet tot binnenkort, ik help u en uw huisdier graag!
 • Alessa, paraveterinair

  In 2011 startte ik met de opleiding paraveterinair omdat ik niet het juiste profielpakket had voor de HBO opleiding Diermanagement. Het was een 1-jarige opleiding en ik moest daarvan 6 maanden stage lopen. Die stage mocht ik voldoen bij DierenDokters Utrecht. Toen ik hier aansluitend een baan aangeboden kreeg, greep ik die kans met beide handen.

  Ik vind mijn baan erg afwisselend waardoor ik mijn passie voor dier, maar ook voor de mens er in kwijt kan. De ene dag assisteer ik de dierenarts tijdens een OK/opname, de andere dag ben ik receptioniste, apothekersassistente, voedingsconsulente of gewoon een luisterend oor aan de balie. Dus heeft u een vraag? Schroom niet, ik help u graag verder.
 • Emma, paraveterinair

  Hoi, mijn naam is Emma. Sinds 2016 werk ik met veel plezier bij DierenDokters Utrecht als paraveterinair na hier stage gelopen te hebben. Zelf woon ik ook in Utrecht samen met mijn gezinnetje en twee katten, Neko en Shiro. Ook hebben we vier cavia's. 
  Het leukste aan dit werk vind ik de veelzijdigheid, geen dag is hetzelfde. Ik zorg graag met veel liefde voor uw huisdier om zijn of haar verblijf hier zo prettig mogelijk te maken. Tot binnenkort op de praktijk!
 • Caroline, paraveterinair

  Dieren zijn voor mij onmisbaar in mijn leven en ik heb ze graag om me heen. Samen met mijn man en zoon hebben we 3 Turkse Angora katten en hond Lina uit Corfu.
  In 2001 begon ik met werken als dierenartsassistente. En in 2003 behaalde ik mijn diploma paraveterinair aan het Groenhorst college in Barneveld. Na verschillende banen als paraveterinair, maar ook als tandartsassistente en doktersassistente, belandde ik in 2014 bij DierenDokters Utrecht. We werken met een fijn team, in een prettige werkomgeving en delen allemaal dezelfde passie. We zorgen graag met elkaar voor de beste zorg van uw dier. Ik doe mijn werk met veel plezier en ik hoop me nog vele jaren in te kunnen zetten voor u en uw huisdier.
 • Barbara, paraveterinair

  Ik ben Barbara en ik mag sinds mei 2018 het team van Dierendokters Utrecht versterken. Voordat ik in deze gezellige praktijk terecht kwam, heb ik gedurende twee jaar ervaring opgedaan in verschillende dierenartsenpraktijken.
  Ik kom uit Bilthoven, maar samen met mijn vriend en drie siamezen woon ik sinds 2016 in Zeist, waar ik met mooi weer graag in onze tuin bezig ben! Verder houd ik me graag bezig met het houden van (sluierstaart) goudvissen.
 • Loïs, paraveterinair

  Hallo! Mijn naam is Loïs Padding en ik maak sinds oktober 2018 deel uit van dit leuke team bij Dierendokters Utrecht. Ik werk hier als paraveterinair dierenartsassistente en doe samen met mijn collega's mijn best om het bezoek aan de dierenarts zo prettig mogelijk te laten verlopen, zowel voor de dieren als voor hun baasjes!
  Dat ik in mijn werk met dieren bezig mag zijn vind ik fantastisch en ook het directe contact dat ik hierbij met de eigenaar heb vind ik een leuk aspect van het werk als paraveterinair. De operatiekamer heeft in het bijzonder mijn interesse, maar ook achter de balie weet ik mijn weg wel te vinden.
  Ik heb zelf mijn klein gebleven hondje Evi, een kruising tussen een keeshond en een sheltie. Eurasiër Teddy (hond) en poes Jill maken deel uit van mijn moeders huishouden en voelen als mijn eigen beestjes. Als klein meisje had ik nog allerlei andere dieren thuis; van wandelende takken tot gerbils en tamme muizen, maar de hond is stiekem nog altijd mijn persoonlijke favoriet.
  Ik hoop u graag eens te zien bij Dierendokters Utrecht.
 • Hans Garretsen, specialist radioloog

  Hans Garretsen is afgestudeerd in 1979 en sinds 1986 werkzaam als veterinair radioloog. Vanaf 1989 is hij officieel geregistreerd specialist veterinaire radiologie. Voor DierenDokters Utrecht beoordeelt hij röntgenfoto’s die in de kliniek gemaakt zijn. Sinds 2012 verricht hij bij DierenDokters Utrecht op maandagochtenden echografisch onderzoek. Vooral bij honden en katten, maar ook bij konijnen en cavia’s. Hij maakt echo’s van patiënten van de kliniek én op verwijzing van dierenartsen uit de regio. Op de site hgtu.nl  kunt u lezen en zien hoe een echografisch onderzoek plaatsvindt en welke voorbereidingen u kunt nemen voorafgaand aan het echografisch onderzoek. De eigenaar mag aanwezig zijn bij het onderzoek.

 

Spoeddiensten
DierenDokters Utrecht is net als de andere dierenartsen in Utrecht aangesloten bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland. Voor spoedgevallen buiten de reguliere openingstijden belt u: 0900-2223000

Parkeren
Achter de kliniek bevinden zich 4 parkeerplaatsen waar u gratis kan parkeren. Ze zijn te herkennen aan het DierenDokters logo op de straat en tegen de achtermuur. Indien deze plaatsen bezet zijn, moet u helaas een parkeerkaartje kopen. De plaatsen voor de deur en op de grote parkeerplaats zijn niet gratis.

Openbaar vervoer
Komt u liever met het openbaar vervoer, dan kunt u dit op 3 manieren doen:

 • Met de sprinter of bus 1 naar NS station Overvecht en dan 8 minuten lopen.
 • Bus 5 richting Voordorp, uitstappen halte de Gaard en dan 4 minuten lopen
 • Bus 55 richting Maartensdijk, uitstappen bushalte De Lichtkring en dan 2 minuten lopen.

Geschiedenis
De dierenkliniek is in het voorjaar van 2008 overgenomen van dierenarts Piet Hein Copijn uit Tuindorp die toen met welverdiend pensioen is gegaan. De praktijk is toen geheel verbouwd en gemoderniseerd. In 2015 heeft de praktijk ook de patiënten van dierenarts Arend Jan Berends uit Voordorp overgenomen. In maart 2018 hebben we ons 10-jarig bestaan met trots en plezier gevierd!


Sterke punten van onze dierenkliniek:

Interne geneeskunde
Dierenartsen Suzanne Alting, Maike Année en Kim van Dam hebben veel ervaring met én interesse in de interne geneeskunde. Suzanne heeft na haar studie nog een driejarige Europese opleiding gevolgd bij de ESAVS en volgt regelmatig nascholingen in de interne geneeskunde. Mede daardoor weten wij meer van bijvoorbeeld suikerziekte, schildklierproblematiek, darmaandoeningen, nierziekten, hoge bloeddruk, hartproblemen, leverziekten, longproblemen enzovoort. Het is voor ons dus van groot belang dat we een goed uitgerust laboratorium hebben! Maike heeft diverse nascholingen gedaan in de cytologie; dat wil zeggen dat zij celbiopten (bijvoorbeeld van tumoren of van inwendige organen) zelf kan beoordelen. Ook heeft Suzanne veel ervaring met spoedpatiënten, intraveneus infuus aanleggen, urine katheters en voedingssondes plaatsen en andere intensieve zorg voor dieren. Dus ook opname patiënten kunnen wij voor een heel groot deel zelf behandelen.
Sinds 2019 hebben we eigen echo apparatuur. Dierenarts Maike heeft al ervaring met echo’s maken en Suzanne gaat beginnen met een opleiding om echo’s van de buik te leren maken. Zo breiden we de kliniek steeds verder uit om de beste en meest complete zorg te kunnen bieden.

Katvriendelijke kliniek
DierenDokters Utrecht is een zeer katvriendelijke dierenartspraktijk. Dit houdt in dat de dierenkliniek zoveel mogelijk volgens de richtlijnen van de ISFM (wij zijn lid van de International Society of Feline Medicine) is ingericht met o.a. een aparte opnameruimte voor katten zodat katten en honden altijd gescheiden zijn. Er zijn speciale hoge plaatsen voor katten in een hoek van de wachtkamer, zodat uw kat een veilige hoge plek heeft. Onze dierenartsen zijn erg begaan met katten en doen er alles aan om uw kat zich op zijn gemak te laten voelen.
In 2019 willen wij een officiële Cat Friendly Clinic gaan worden; dierenarts Kim en paraveterinair Barbara hebben deze taak op zich genomen.

Vindt uw kat het spannend om naar de dierenarts te gaan? Bel ons dan eerst voor tips voordat u langs komt.

Liesbeth Puts van de Praktijk voor Kattengedrag geeft regelmatig lezingen in onze kliniek en schrijft artikelen voor onze nieuwsbrief. Wij verwijzen naar haar door indien uw kat een gedragsprobleem heeft, dat wij niet kunnen oplossen.

Konijnen en knaagdieren
Onze kliniek heeft veel ervaring met het behandelen van konijnen en knaagdieren. Dierenarts Suzanne Alting is bij haar vorige praktijk jarenlang de vaste dierenarts geweest van de opvang Knaag en Ko van de Dierenbescherming. Wij hebben ook veel ervaring met het slijpen van de tanden en kiezen bij konijnen en cavia’s onder een lichte narcose. Dierenarts Maike Année verdiept zich de laatste jaren ook meer in ziekten en behandeling van konijnen en cavia’s en volgt regelmatig nascholingen op dit gebied.

Tandheelkunde
In onze praktijk is goede en uitgebreide tandheelkundige apparatuur aanwezig. Onze paraveterinairen hebben na hun opleiding extra cursussen bij tandheelkundig specialisten gevolgd om op een professionele wijze het gebit van uw hond of kat te reinigen. Vooral paraveterinair Caroline houdt zich met de tandheelkunde bezig. Dierenartsen Suzanne Alting en Kim van Dam volgen regelmatig nascholing op tandheelkundig gebied en hebben ervaring met het chirurgisch trekken van kiezen. Onze dierenartspraktijk beschikt ook over dentale röntgen apparatuur om het gebit van uw hond en/of kat nóg beter te kunnen onderzoeken en behandelen.

Dermatologie
Als uw hond of kat een huidprobleem heeft, kan het zeer frustrerend voor u en uw huisdier zijn als de jeuk maar blijft aanhouden en de diagnose nog niet gesteld is. De meeste huidaandoeningen gaan nou eenmaal gepaard met roodheid, korstjes en jeuk; en het kan van alles zijn. Wij proberen door heel stelselmatig volgens vaste protocollen te werk te gaan, tot we de diagnose hebben. Dat vergt soms behoorlijke discipline en geduld. Onze dierenartsen hebben ruime ervaring met diagnostiek van huidproblemen, zijn op de hoogte van de nieuwste behandelmethodes en staan in contact met dermatologen om uw huisdier zo goed en zo snel mogelijk van de jeuk af te helpen.

Wij werken samen met en verwijzen door naar

https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/
https://praktijkvoorhondengedrag.nl/
http://www.vetecho.nl/
https://www.dogfysion.nl/
https://www.s-d-u.nl/
https://www.diergeneeskunde.nl/klinieken/spoedkliniek/

Dierenverzekering
Hill's diervoeding
symptoomchecker voor dieren

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak
0
Shares

Volg ons!

Close

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en andere leuke, diergerelateerde onderwerpen!

0
Shares