DDlogo 2016
afspraak online
 • Dierenarts Utrecht

  DierenDokters Utrecht

  Persoonlijke aandacht en betrokken zorg
 • dierenkliniek Utrecht

  Dierenarts in Utrecht

 • dierenziekenhuis utrecht

Contact

DIERENDOKTERS UTRECHT
Rauwenhofflaan 232, 3571 HP Utrecht

Stuur een e-mail
Online inschrijven

Openingstijden

Maandag: 9:00-19:00
Dinsdag: 9:00-19:00
Woensdag:  9:00-19:00
Donderdag: 9:00-19:00 
Vrijdag: 9:00-19:00

Apotheek en afhalen medicijnen: 9.00 -19.00
Behandeling alleen op afspraak.

DierenDokters Utrecht

Persoonlijke aandacht voor mens en dier in een professionele omgeving

DierenDokters Utrecht staat bekend als een dier- én klantvriendelijke dierenkliniek in Utrecht. Alleen de beste zorg is goed genoeg voor uw huisdier! Maar ook goede communicatie met u staat hoog op onze prioriteitenlijst. DierenDokters Utrecht is een dierenkliniek in Utrecht Tuindorp. Wij behandelen alle gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren en fretten.

De dierenartsenpraktijk is uitgerust met moderne apparatuur. Zo beschikken wij over echo, digitale röntgen, uitgebreide tandheelkundige apparatuur inclusief dentale röntgen en een operatiekamer met veilige gasnarcose- en bewakingsapparatuur. We kunnen ook de bloeddruk meten en een hartfilmpje maken van uw huisdier. Tevens hebben wij in 2016 een nieuw geheel uitgerust laboratorium aangeschaft voor bloed, ontlasting - en urine onderzoek. In zowel de honden- als de kattenopname hebben we infuuspompen en een zuurstofkooi. 

Behalve dat we de beste medische zorg bieden, heeft DierenDokters Utrecht meer dan dat. We organiseren ook leuke dingen zoals EHBO cursussen, puppy party’s, open dagen, wandelingen en lezingen over bijvoorbeeld honden- en kattengedrag.

U en uw huisdieren zullen zich snel thuis voelen bij onze dierenartsen en paraveterinairen!

Team
Onze dierenartsen Suzanne Alting, Maike Année en Maria Plessa zijn alle drie afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en hebben ruime werkervaring. De dierenartsen worden bijgestaan door een team van kundige paraveterinairen. Het gehele team gaat regelmatig naar nascholing om de kennis up to date te houden en de nieuwste ontwikkelingen in de diergeneeskunde te volgen. Iedere persoon in het eigen interessegebied, zodat we ook van elkaar kunnen leren.

Omdat onze praktijk een SBB erkend leerbedrijf is, zult u ook regelmatig stagiaires bij ons zien. Daarnaast zijn wij uitgekozen door de Faculteit Diergeneeskunde om extern onderwijs aan co-assistenten te geven.

Wij staan voor u klaar

 • dierenarts Suzanne Alting

  Suzanne Alting

  Dierenarts

  In 1999 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Na een flinke periode in loondienst te hebben gewerkt ben ik in 2008 deze praktijk begonnen. Ik ben trots op DierenDokters Utrecht: op de goede kwaliteit diergeneeskunde, op de open communicatie én op het leuke gemotiveerde team. 

  Nog steeds sta ik dagelijks met veel plezier in de spreekkamer en operatiekamer en probeer ik elke cliënt en patiënt zo goed mogelijk te helpen. Ik verdiep me met name in de interne geneeskunde, tandheelkunde en weke delen chirurgie. Ik vind het belangrijk om zelf van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te zijn én om mijn kennis en ervaring over te dragen.

  Ik woon in Utrecht samen met mijn vriend. Naast hard werken is het van belang goed te ontspannen. Ik rijd regelmatig op mijn racefiets rondjes over de heuvelrug, ik kook graag voor vrienden, doe aan fotografie en vind het leuk om in de tuin te werken.

 • dierenarts Maaike Année

  Maike Année

  Dierenarts

  Sinds 2016 ben ik werkzaam hier in de praktijk. Fijn om na een aantal jaar de meeste klanten en hun huisdier(en) wel te kennen. Het meeste werkplezier haal ik uit de omgang met de dieren en zeker ook uit het contact met hun baasjes.

  Samen kijken wat de beste manier is om het huisdier te helpen is altijd weer een nspirerende weg. Mijn interesses liggen bij de kattengeneeskunde, cavia’s en cytologie (het bekijken van cellen onder de microscoop). Ik vind het belangrijk om dieren op hun gemak  te stellen en heb veel ervaring in de omgang met angstige katten.

  Naast mijn werk in de praktijk heb ik een eigen bedrijf voor tuinontwerpen, besteed ik graag tijd aan mijn gezin met 3 kinderen en is het bij ons thuis een vrolijke beestenboel met 2 katten, een labradoodle en 4 cavia’s!

 • Maria Plessa

  Dierenarts

  Mijn naam is Maria en sinds augustus 2022 werk ik als dierenarts bij DierenDokters Utrecht. Ik ben in juni 2022 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en ik heb er heel veel zin in alle klanten en hun huisdieren te ontmoeten! Ik heb een groot hart voor dieren en mijn doel is om ze op de beste manier te helpen. Ik vind het zeer belangrijk dat de eigenaar goede uitleg krijgt en goed begrijpt wat we doen en waarom. Om dit doel te kunnen bereiken, heb ik een extra cursus communicatie tijdens mijn studie gevolgd. Verder doe ik mee aan verschillende nascholingen en congressen zodat mijn kennis altijd up-to-date blijft. Ik heb al 1,5 jaar lang in het buitenland gewerkt waarbij ik medische hulp heb verleend aan honden en katten, daar heb ik ook veel ervaring opgedaan met spoedgevallen. Mijn interesses liggen bij de Interne Geneeskunde en de Spoed van hond en kat.

  Naast mijn werk bij DierenDokters, werk ik ook bij de oncologie afdeling van de Universitaire Kliniek van Gezelschapsdieren (UKG) en de Spoedkliniek Gezelschapsdieren Midden Nederland (SGMN).

  Ik kom oorspronkelijk uit Griekenland en ik ben naar Nederland verhuisd voor de studie. Ik woon in Utrecht en naast hard werken, geniet ik van reizen, sporten en gezellige afspraken met mijn vrienden. Mijn allerliefste Beagle, Bissous, is in 2020 overleden dus momenteel heb ik geen huisdieren, maar ik weet zeker dat het niet lang gaat duren, want een dag zonder dieren is een dag niet geleefd voor mij!

 • Barbara

  Paraveterinair

  Ik ben Barbara en ik mag sinds mei 2018 het team van Dierendokters Utrecht versterken. Voordat ik in deze gezellige praktijk terecht kwam, heb ik gedurende twee jaar ervaring opgedaan in verschillende dierenartsenpraktijken.

  Ik kom uit Bilthoven, maar samen met mijn vriend en drie siamezen woon ik sinds 2016 in Zeist, waar ik met mooi weer graag in onze tuin bezig ben! Verder houd ik me graag bezig met het houden van (sluierstaart) goudvissen.

 • Loïs

  Paraveterinair

  Hallo! Mijn naam is Loïs en ik maak sinds oktober 2018 deel uit van dit leuke team bij DierenDokters Utrecht. Ik werk hier als paraveterinair dierenartsassistente en doe samen met mijn collega's mijn best om het bezoek aan de dierenarts zo prettig mogelijk te laten verlopen, zowel voor de dieren als voor hun baasjes! De operatiekamer heeft in het bijzonder mijn interesse, maar ook achter de balie weet ik mijn weg wel te vinden.

  Ik heb zelf mijn klein gebleven hondje Evi, een kruising tussen een keeshond en een sheltie. Eurasiër Teddy (hond) en poes Jill maken deel uit van mijn moeders huishouden en voelen als mijn eigen beestjes. Als klein meisje had ik nog allerlei andere dieren thuis; van wandelende takken tot gerbils en tamme muizen, maar de hond is stiekem nog altijd mijn persoonlijke favoriet.

  Ik hoop u graag eens te zien bij Dierendokters Utrecht.

 • Ingrid

  Paraveterinair

  Mijn naam is Ingrid Boer, samen met mijn man, twee kinderen en kat woon ik in Benschop. Op dit moment wat weinig dieren in ons huishouden maar dat hopen we in de loop van de tijd weer wat uit te breiden!

  Sinds januari 2021 werk ik met heel veel plezier in het kundige en gezellige team van Dierendokters Utrecht. Hiervoor heb ik gewerkt in een kleine gezelschapsdierenpraktijk in IJsselstein, waar ik het ruim 20 jaar enorm naar mijn zin heb gehad. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging hier in Utrecht!

 • Britt

  Paraveterinair

  Mijn naam is Britt Kortekaas en ik ben in 2020 afgestudeerd tot Paraveterinair. Na het afronden van de opleiding ben ik eerst een periode werkzaam geweest in een dierenpension/dierenasiel, waar ik stage heb gelopen en eerst een weekendbaantje had. Hier heb ik veel kennis mogen opdoen over voornamelijk het gedrag van honden en katten. Zo is dan ook mijn interesse steeds meer gegroeid en ben ik afgelopen september begonnen met de opleiding aan de Martin Gaus Academie.

  Sinds mei 2022 ben ik werkzaam bij DierenDokters Utrecht en mag ik deel uitmaken van dit gezellige team.

  Momenteel heb ik thuis een hond, drie hamsters en twee katten rond lopen. Een gezellige beestenboel dus. Samen met mijn zwarte parel Kiki, een labrador teef van 3 jaar oud, trek ik er graag op uit. Ik beoefen met haar de apporteersport maar onderneem graag ook andere dingen. Denk aan andere sporten, nieuwe gebieden ontdekken, wandeltochten maken maar Kiki is ook mijn keurmeester als het om baksels gaat. Naast het bezig zijn met dieren heb ik namelijk nog een grote passie; bakken. En door de twee te combineren bereid ik zelf de leukste, lekkerste en “gezonde” snacks voor mijn dieren.

  Ik hoop u graag eens te ontmoeten bij DierenDokters Utrecht. Tot ziens!

Spoeddiensten

DierenDokters Utrecht is net als de andere dierenartsen in Utrecht aangesloten bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland. Voor spoedgevallen buiten de reguliere openingstijden belt u: 0900-2223000

Parkeren
Achter de kliniek bevinden zich 4 parkeerplaatsen waar u gratis kan parkeren. Ze zijn te herkennen aan het DierenDokters logo op de straat en tegen de achtermuur. Indien deze plaatsen bezet zijn, moet u helaas een parkeerkaartje kopen. De plaatsen voor de deur en op de grote parkeerplaats zijn niet gratis.

Openbaar vervoer
Komt u liever met het openbaar vervoer, dan kunt u dit op 3 manieren doen:

 • Met de sprinter of bus 1 naar NS station Overvecht en dan 8 minuten lopen.
 • Bus 5 richting Voordorp, uitstappen halte de Gaard en dan 4 minuten lopen
 • Bus 55 richting Maartensdijk, uitstappen bushalte De Lichtkring en dan 2 minuten lopen.

Geschiedenis
De dierenkliniek is in het voorjaar van 2008 overgenomen van dierenarts Piet Hein Copijn uit Tuindorp die toen met welverdiend pensioen is gegaan. De praktijk is toen geheel verbouwd en gemoderniseerd. In 2015 heeft de praktijk ook de patiënten van dierenarts Arend Jan Berends uit Voordorp overgenomen. In maart 2018 hebben we ons 10-jarig bestaan met trots en plezier gevierd!

Sterke punten van onze dierenkliniek:

Interne geneeskunde
Dierenartsen Suzanne Alting en Maike Année hebben veel ervaring met én interesse in de interne geneeskunde. Suzanne heeft na haar studie nog een driejarige Europese opleiding gevolgd bij de ESAVS en volgt regelmatig nascholingen in de interne geneeskunde. Mede daardoor weten wij meer van bijvoorbeeld suikerziekte, schildklierproblematiek, darmaandoeningen, nierziekten, hoge bloeddruk, hartproblemen, leverziekten, longproblemen enzovoort.

Het is voor ons dus van groot belang dat we een goed uitgerust laboratorium hebben! In 2016 hebben we een gloednieuw laboratorium aangeschaft. Ook hebben we een bloeddrukmeter en ecg apparatuur. Maike heeft diverse nascholingen gedaan in de cytologie; dat wil zeggen dat zij cel biopten (bijvoorbeeld van tumoren of van inwendige organen) zelf kan beoordelen met behulp van een microscoop. Suzanne heeft veel ervaring met spoedpatiënten, intraveneus infuus aanleggen, urinekatheters en voedingssondes plaatsen en andere intensieve zorg voor dieren. Dus ook opname patiënten kunnen wij voor een heel groot deel zelf behandelen.

Sinds 2019 hebben we eigen echo apparatuur. Zo breiden we de kliniek steeds verder uit om de beste en meest complete zorg te kunnen bieden.

Katvriendelijke kliniek
DierenDokters Utrecht is een zeer katvriendelijke dierenartspraktijk. Dit houdt in dat de dierenkliniek zoveel mogelijk volgens de richtlijnen van de ISFM (wij zijn lid van de International Society of Feline Medicine) is ingericht met o.a. een aparte opnameruimte voor katten zodat katten en honden altijd gescheiden zijn. Er zijn speciale hoge plaatsen voor katten in een hoek van de wachtkamer, zodat uw kat een veilige hoge plek heeft. Onze dierenartsen zijn erg begaan met katten en doen er alles aan om uw kat zich op zijn gemak te laten voelen.

In de nabije toekomst willen wij een officiële Cat Friendly Clinic gaan worden; paraveterinair Barbara heeft deze taak op zich genomen.

Vindt uw kat het spannend om naar de dierenarts te gaan? Bel ons dan eerst voor tips voordat u langs komt.

Liesbeth Puts van de Praktijk voor Kattengedrag geeft regelmatig lezingen in onze kliniek en schrijft artikelen voor onze nieuwsbrief. Wij verwijzen naar haar door indien uw kat een gedragsprobleem heeft, dat wij niet kunnen oplossen.

Konijnen en knaagdieren
Onze kliniek heeft veel ervaring met het behandelen van konijnen en knaagdieren. Dierenarts Suzanne Alting is bij haar vorige praktijk jarenlang de vaste dierenarts geweest van de opvang Knaag en Ko van de Dierenbescherming. Wij hebben ook veel ervaring met het slijpen van de tanden en kiezen bij konijnen en cavia’s onder een lichte narcose. Dierenarts Maike Année verdiept zich de laatste jaren ook meer in ziekten en behandeling van konijnen en cavia’s en volgt regelmatig nascholingen op dit gebied.

Tandheelkunde
In onze praktijk is goede en uitgebreide tandheelkundige apparatuur aanwezig. Onze paraveterinairen hebben na hun opleiding extra cursussen bij tandheelkundig specialisten gevolgd om op een professionele wijze het gebit van uw hond of kat te reinigen. Vooral paraveterinair Caroline houdt zich met de tandheelkunde bezig. Dierenarts Suzanne Alting volgt regelmatig nascholing op tandheelkundig gebied en heeft ervaring met het chirurgisch trekken van kiezen. Onze dierenartspraktijk beschikt ook over dentale röntgen apparatuur om het gebit van uw hond en/of kat nóg beter te kunnen onderzoeken en behandelen.

Dermatologie
Als uw hond of kat een huidprobleem heeft, kan het zeer frustrerend voor u en uw huisdier zijn als de jeuk maar blijft aanhouden en de diagnose nog niet gesteld is. De meeste huidaandoeningen gaan nou eenmaal gepaard met roodheid, korstjes en jeuk; en het kan van alles zijn. Wij proberen door heel stelselmatig volgens vaste protocollen te werk te gaan, tot we de diagnose hebben. Dat vergt soms behoorlijke discipline en geduld. Onze dierenartsen hebben ruime ervaring met diagnostiek van huidproblemen, zijn op de hoogte van de nieuwste behandelmethodes en staan in contact met dermatologen om uw huisdier zo goed en zo snel mogelijk van de jeuk af te helpen.

Wij werken samen met en verwijzen door naar

https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/
https://praktijkvoorhondengedrag.nl/
http://www.vetecho.nl/
https://www.dogfysion.nl/
https://www.s-d-u.nl/
https://www.diergeneeskunde.nl/klinieken/spoedkliniek/

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak