DDlogo 2016
afspraak online
dierenwebshop
 • Dierenarts Utrecht

  DierenDokters Utrecht

  Persoonlijke aandacht en betrokken zorg
 • dierenkliniek Utrecht

  Dierenarts in Utrecht

 • dierenziekenhuis utrecht

Contact

DIERENDOKTERS UTRECHT
Rauwenhofflaan 232, 3571 HP Utrecht

Stuur een e-mail
Online inschrijven

Openingstijden

Maandag: 9:00-19:00
Dinsdag: 9:00-19:00
Woensdag:  9:00-19:00
Donderdag: 9:00-19:00 
Vrijdag: 9:00-19:00

Apotheek en afhalen medicijnen: 9.00 -19.00
Behandeling alleen op afspraak.

DierenDokters Utrecht

Persoonlijke aandacht voor mens en dier in een professionele omgeving
DierenDokters Utrecht staat bekend als een zeer dier- en klantvriendelijke dierenkliniek in Utrecht. Alleen de beste zorg is goed genoeg voor uw huisdier!  Wij behandelen alle gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren en fretten.

DierenDokters Utrecht is net een ziekenhuis voor dieren. De kliniek is uitgerust met de meest moderne apparatuur. Zo beschikken wij over digitale röntgen, uitgebreide tandheelkundige apparatuur en een operatiekamer met veilige gasnarcose en bewakingsapparatuur. We kunnen ook de bloeddruk meten en een hartfilmpje maken van uw huisdier. Tevens hebben wij een geheel uitgerust laboratorium voor bloed, ontlasting - en urine onderzoek. In zowel de honden- als de kattenopname hebben we infuuspompen en een zuurstofkooi. Verder organiseren we allerlei leuke dingen zoals EHBO cursussen, puppy party’s, wandelingen en lezingen. Behalve dat we de beste medische zorg bieden, heeft DierenDokters Utrecht meer dan dat. U en uw huisdier zullen zich snel thuis voelen bij ons.

Team
Onze vaste dierenarts is Suzanne Alting, zij is afgestudeerd als dierenarts in Utrecht in 1999. Dierenarts Maike Année zult u ook regelmatig aantreffen. De dierenartsen worden bijgestaan door een team van kundige paraveterinairen. Omdat onze praktijk een Aeqour erkend leerbedrijf is, zult u ook regelmatig stagiaires bij ons zien. Daarnaast zijn wij uitgekozen door de Faculteit Diergeneeskunde om extern onderwijs voor co-assistenten te geven. Op maandagochtend is dierenarts specialist radioloog Hans Garretsen bij ons om echo’s te maken.


Wij staan voor u klaar

 • Suzanne Alting
 • Maike Année
 • Kim van Dam
 • Alessa
 • Emma
 • Caroline
 • Barbara
 • Loïs
 • Hans Garretsen
 • dierenarts Suzanne Alting

  Suzanne Alting

  Dierenarts
 • dierenarts Maaike Année

  Maike Année

  Dierenarts
 • Kim van Dam

  Dierenarts
 • Alessa

  Paraveterinair
 • Emma

  Paraveterinair
 • Caroline

  Paraveterinair
 • Barbara

  Paraveterinair
 • Loïs

  Paraveterinair
 • Hans Garretsen

  Specialist radioloog

 

Spoeddiensten
DierenDokters Utrecht is net als de andere dierenartsen in Utrecht aangesloten bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland. Voor spoedgevallen buiten de reguliere openingstijden belt u: 0900-2223000

Parkeren
Achter de kliniek bevinden zich 4 parkeerplaatsen waar u gratis kan parkeren. Ze zijn te herkennen aan het DierenDokters logo op de straat en tegen de achtermuur.

Openbaar vervoer
Komt u liever met het openbaar vervoer, dan kunt u dit op 3 manieren doen:

 • Met de sprinter of bus 1 naar NS station Overvecht en dan 8 minuten lopen.
 • Bus 5 richting Voordorp, uitstappen halte de Gaard en dan 4 minuten lopen
 • Bus 55 richting Maartensdijk, uitstappen bushalte De Lichtkring en dan 2 minuten lopen.

Geschiedenis
De dierenkliniek is in het voorjaar van 2008 overgenomen van dierenarts Piet Hein Copijn die toen met welverdiend pensioen is gegaan. De praktijk is toen geheel verbouwd en gemoderniseerd.


Sterke punten van onze dierenkliniek:

Interne geneeskunde
Dierenartsen Suzanne Alting en Maike Année hebben veel ervaring en interesse in de interne geneeskunde. Suzanne heeft na haar studie nog een drie- jarige Europese opleiding gevolgd bij de ESAVS. Dat  wil zeggen dat zij meer weet van bijvoorbeeld suikerziekte, schildklierproblemen, nierproblemen, hoge bloeddruk, hartproblemen, leverziekten, longproblemen enzovoort.  Maike heeft diverse nascholingen gedaan in de cytologie; dat wil  zeggen dat zij celbiopten zelf kan beoordelen. Ook heeft Suzanne veel ervaring met spoedpatiënten, infuus aanleggen, katheters en sondes plaatsen en andere intensieve zorg voor dieren.

Katvriendelijke klinie
DierenDokters Utrecht is een zeer katvriendelijke dierenartspraktijk. Dit houdt in dat de dierenkliniek  volgens de richtlijnen van de ISFM (wij zijn lid van de International Society of Feline Medicine) is ingericht met o.a. een aparte opnameruimte voor katten zodat katten en honden altijd gescheiden zijn. Er zijn speciale hoge kattenplaatsen in een hoek van de wachtkamer, zodat uw kat een veilige plek heeft.  Dierenartsen Suzanne Alting en Maike Année zijn beide erg begaan met katten en doen er alles aan om uw kat zich op zijn gemak te laten voelen. Vindt uw kat het spannend om naar de dierenarts te gaan? Bel ons dan voor tips voordat u langs komt!
Liesbeth Puts van de Praktijk voor Kattengedrag geeft regelmatig lezingen in onze kliniek en schrijft artikelen voor onze nieuwsbrief.

Konijnen en knaagdieren
Onze kliniek heeft veel ervaring met het behandelen van konijnen en knaagdieren. Dierenarts Suzanne Alting is bij haar vorige praktijk jarenlang de vaste dierenarts geweest van de opvang Knaag en Ko van de Dierenbescherming. Wij hebben ook veel ervaring met het slijpen van de tanden en kiezen onder een lichte narcose. We organiseren af en toe konijnenparty’s voor kinderen en lezingen over voeding en verzorging van konijnen.

Professionele gebitsbehandelingen
In onze praktijk is de nieuwste tandheelkundige apparatuur aanwezig. Onze paraveterinairen hebben na hun opleiding extra cursussen bij tandheelkundig specialisten gevolgd om op een professionele wijze het gebit van uw hond of kat te reinigen. Ook dierenarts Suzanne Alting volgt regelmatig nascholing op tandheelkundig gebied en heeft ervaring met het chirurgisch trekken van kiezen. Binnenkort kunnen wij ook dentale röntgenfoto's maken, om uw hond en/of kat nóg beter te kunnen onderzoeken en behandelen.

EHBO cursus
Wij houden regelmatig EHBO cursussen op de praktijk in samenwerking met hondenschool Blij & Gehoorzaam. De cursus neemt twee avonden in beslag en behandelt de meest voorkomende kleine en grotere ongelukken bij huisdieren. Theorie wordt afgewisseld met praktijk. Na afloop krijgt u een uitgebreid naslagwerk en een certificaat mee naar huis.

Fysiotherapie
Fysiotherapie speelt een belangrijke rol tijdens de revalidatie na (orthopedische) operaties of sportblessures. Bij chronische klachten zoals arthrose, HD, rug- en/of halsproblemen en vele andere klachten van het bewegingsstelsel zijn dieren ook gebaat bij een fysiotherapeutische behandeling.Wij werken samen met dierfysiotherapeut Elma Bakker; zij kan eventueel op de praktijk komen voor een eerste onderzoek en behandeling.

Dierenverzekering
Hill's diervoeding
symptoomchecker voor dieren

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak
0
Shares

Volg ons!

Close

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en andere leuke, diergerelateerde onderwerpen!

0
Shares