DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

 

HONDENBLOG

Lali komt bij de plastische chirurg

op dinsdag, 19 december 2017 in categorie Patient van de maand

Lali komt bij de plastische chirurg
Lali is een vrolijke Cocker spaniël van 5 jaar. Haar baasjes knuffelen graag met haar, maar de laatste tijd had ze zo’n sterke lucht bij zich dat het niet meer prettig was Lali dichtbij te hebben.

Voerbaknijd bij de hond

Geschreven door Peter Beekman op woensdag, 14 juni 2017 in categorie Hondengedrag

Voerbaknijd bij de hond

Laatst zag ik weer een oude door mij opgenomen aflevering van de hondenfluisteraar. Het ging dit keer om een zwitserse Sennenhond met voerbaknijd. Ik heb opnieuw met gekrulde tenen naar het programma gekeken.

Je pup leren los te lopen

Geschreven door Peter Beekman op zaterdag, 01 april 2017 in categorie Hondengedrag

Je pup leren los te lopen
Het is voor veel kersverse eigenaren van een puppy altijd een enorm enge situatie om de puppy voor de eerste keer los te laten. Je hebt tenslotte de verantwoordelijkheid op je genomen en je kent de puppy nog nauwelijks dus er kunnen allerlei beren op de weg uit het niets ontstaan.

Pootamputatie bij de hond

Geschreven door Maico Boumans op woensdag, 08 juni 2016 in categorie Medisch hond

Pootamputatie bij de hond
Pootamputatie; ja of nee? Dat is een lastige keuze waar u als hondeneigenaar voor kan komen te staan of misschien op dit moment zelfs voor staat. Hoewel de keuze lastig is, voorop gesteld kan worden dat honden met een geamputeerde poot een prima leven kunnen hebben....

Wiepke loopt stram

op woensdag, 08 november 2017 in categorie Patient van de maand

Wiepke loopt stram

Wiepke is een Friese Stabij van 4 jaar en altijd lekker energiek. Welke Stabij is dat niet, zou u zich afvragen. In juni komt Wiepke met haar bazin op consult. Wiepke gedraagt zich sinds ongeveer een maand een beetje als een oud vrouwtje, ze is slomer, ze is na een half uur wandelen al moe, ze loopt stram en wat stijf. Wiepke liep altijd al heupwiegend en daarom zijn haar heupen getest op HD toen ze een jaar oud was. Door de stramheid zag het er nu nog erger uit.

Boy houdt van gras

op woensdag, 14 juni 2017 in categorie Patient van de maand

Boy houdt van gras

Maandagavond om 23.35 gaat de telefoon. De eigenaar van Boy, een grote Zwitserse Sennenhond van ruim 1 jaar, belt. Boy is al een paar dagen niet lekker maar is nu erg onrustig, wil niet gaan liggen, braakt af en toe wat en wil de hele tijd gras eten. Boy heeft altijd al van gras gehouden maar nu is het obsessief en met voorkeur voor het langere helmgras in de tuin. Bij verder uitvragen blijkt ook de buik van Boy wat te zijn opgezet.

Het gebruik van een bench

Geschreven door Peter Beekman op vrijdag, 03 maart 2017 in categorie Hondengedrag

Het gebruik van een bench
Een bench is een fantastisch hulpmiddel bij de opvoeding van je hond. Het moet en kan zoiets worden als zijn plek, zijn veilige haven, zijn plaats om zich even terug te trekken. En soms kan het ook de plek zijn waarvan jij vindt dat het goed is als hij daar even blijft.

Trekspelletjes met je pup, laat hem gerust eens winnen!

Geschreven door Peter Beekman op woensdag, 01 november 2017 in categorie Hondengedrag

Trekspelletjes met je pup, laat hem gerust eens winnen!
Een sterk en wijd verspreid misverstand bij het spelen met puppies is dat je ze nooit mag laten winnen. Lees de tips van Peter Beekman hoe je dit gerust wel kunt doen en op welke signalen je bij trekspelletjes op moet letten.

Scottie

op dinsdag, 18 april 2017 in categorie Patient van de maand

Scottie

Dit is het verhaal van Scottie, een hele lieve Ierse Terriër van ruim 8 jaar. Scottie is een reu. En, gelukkig voor hem, nog het bezit van beide testikels. Het viel zijn baasje op dat hij urine in huis druppelde en om die reden belde ze ons op.

De eerste dagen alleen

Geschreven door Peter Beekman op maandag, 16 januari 2017 in categorie Hondengedrag

De eerste dagen alleen
Stel jezelf eens als klein puppy voor: Je wordt weggehaald van de plek waar je lekker met je broertjes en je zusjes aan het ravotten bent en je moeder altijd op piepafstand van je vandaan is. Je gaat een kamer in waar onbekende mensen je gaan roepen en aaien en knuffelen en dat ken je wel een beetje, maar dan ineens tillen ze je op en ga je mee in een auto.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak