chippen 2015

Dieren chippen

Chippen van honden en katten is dé manier om weggelopen en gevonden honden en katten weer terug te brengen bij hun baasjes!

Wat is een microchip?chip.jpg

Een microchip is ongeveer zo klein als een rijstkorrel en wordt bij het dier tussen de schouderbladen onder de huid ingebracht. Deze microchip heeft een uniek nummer dat aan uw huisdier gekoppeld wordt en is gemakkelijk af te lezen met een chipreader. Elke instantie die met dieren te maken heeft is in het bezit van een dergelijk afleesapparaat. Het nummer is een koppeling naar u en uw persoonlijke contactgegevens die zijn opgeslagen in een centrale database.

Waarom zou ik mijn huisdier laten chippen?

  • Snel terug: Als u uw huisdier of kat ooit kwijtraakt en deze komt terecht bij een dierenartsenpraktijk, de politie, de dierenambulance of een asiel, kan het nummer eenvoudig worden gescand en heeft u uw hond snel terug.
  • Buitenland: Als u naar het buitenland op vakantie gaat met de hond of kat bent u verplicht het dier te laten chippen.
  • Verzekering: Ook als u uw dier tegen ongevallen en ziektekosten verzekerd is, is een chip verplicht, vaak wordt deze dan wel vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Proteq is zo'n verzekeringsmaatschappij die wij van harte kunnen aanbevelen.

Waar moet ik verder aan denken?

  • Indien u een huisdier aanschaft dat al gechipt is, vergeet u dan niet dit door te geven aan de instantie die de registratie bijhoudt. U kunt dit doen bij de NDG, www.ndg.nl.
  • Vergeet u ook bij verhuizing niet de adreswijziging door te geven.

Laat de chip betalen door een dierenverzekering!

Een goede dierenverzekering betaald de rekening van het chippen, wel zo prettig!

Honden chippen verplicht!

chip-pupEr is al lang over gesproken, maar nu is het zover: vanaf 1 april 2013 geldt er een chip- en registratieverplichting voor honden. Elke pup die er vanaf die datum in Nederland geboren wordt, moet voor de ...

Lees meer

Is uw huisdier al verzekerd?

proteq dier en zorgBewarenBewarenBewarenBewaren

Hills diervoeding

hillsvetessentials dierendokters

Spoed of niet?

SymptoomChecker button

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws, nuttige tips over huisdieren en kortingsacties!

0
Shares

Let's keep in touch!

Close

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...