DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Vitamine C gebrek

Waarom is vitamine C zo belangrijk voor de cavia?

Vitamine C is van levensbelang voor cavia's. Mensen en cavia’s zijn de enige diersoorten die geen vitamine C zelf kunnen aan maken. Daarom moeten zij het via de voeding binnen krijgen. Het beste is om dagelijks een kwart tabletje kindervitamine C van 50 mg te geven, deze eten ze vaak zelf op. Bij verminderde weerstand of huidaandoeningen is het verstandig tijdelijk extra vitamine C te geven.

LET OP: er bestaan vele voeders waarvan op de verpakking staat dat deze vitamine C bevatten. Deze vitamine C verdwijnt al weer vrij snel na produktie zodat uw cavia alsnog te weinig binnen krijgt!

Wat zie ik bij vitamine C gebrek?

Bij een tekort kan de cavia problemen krijgen: vermageren, moeilijk lopen, pijnlijke gewrichten, bloedingen in onderhuids weefsel, spieren en ingewanden, verlamd raken, verhoogde gevoeligheid voor infecties, minder vruchtbaar worden, verstoord immuunsysteem en vertraagd groeien van de botten en het bindweefsel.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak