DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Checklist thuisblijvers

hond-blijft-thuis.jpg DierenDokters Checklist thuisblijvers

Hieronder vindt u een checklist voor zaken waar u aan moet denken als u uw huisdier niet meeneemt op vakantie en in handen van een oppas of pension achterlaat. U kunt dit formulier uitprinten en gebruiken om af te vinken.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze checklist? U wordt na dit formulier doorgeleid naar meer informatie, u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Paspoort
Hiermee heeft de oppas of het pension altijd de gegevens van het huisdier bij de hand.
Vaccinaties
Heeft uw huisdier alle benodigde vaccinaties voor het pension gehad? Kennelhoest voor de hond, niesziekte voor de kat. Veel pensions vragen tegenwoordig Bordetella als extra vaccinatie bij de kat!
Chippen
Snel uw huisdier weer terug wanneer uw hond niet zo goed naar uw oppas luistert als naar u. Of als uw huisdier ontsnapt ...
Aanvullende eisen
Sommige pensions hebben aanvullende eisen. Heeft u deze gecheckt?
Wormen, teken en vlooien
Het is wel zo prettig voor andere dieren en eigenaren dat honden en katten parasietenvrij het pension in gaan. Behandel dus uw huisdieren tegen vlooien en wormen voor en na dat zij uit het pension komen.
Dieetvoeding
Heeft u voldoende voeding ingekocht/meegegeven voor de hele vakantie? Dit is vooral belangrijk wanneer uw huisdier speciale dieetvoeding heeft.
Medicijnen
Heeft u voldoende medicatie klaargelegd/meegegeven om de vakantie mee door te komen?
Verantwoordelijkheid
Vaak vergeten maar zeer belangrijk; Wie heeft de verantwoordelijkheid bij moeilijke beslissingen en of ernstige ziekten indien u niet bereikbaar bent? Wij nemen graag deze verantwoordelijkheid op ons als u dat een veilig gevoel geeft.
Telefoonnummers
Zorg dat uw oppas/pension altijd uw telefoonnummer(s) en dat van uw dierenarts heeft. Altijd handig in geval van calamiteiten.
Instructies
Maak een lijstje met speciale instructies voor de oppas/het pension.
Halsband/riem/muilkorf
Speeltjes

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak