DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Halflang

Beschrijving

De gemengde vacht bestaat uit een combinatie van lange zijdezachte haren tot wel 30cm tot korte zachte haren tot wel 1cm kort. De haren op de kop en op de voorkant van de poten zijn kort, op het lichaam is de haarlengte wat langer en de langste haren komen voor op de achterkant van de poten, buik, broek en staart zijn lang  De haarlengte van deze honden kan variëren van 2mm tot 30cm. De vacht is een combinatie van een lange, zijdezachte haren en een korte, gladde vacht.

Verharing

De korte delen van de vacht kennen echte ruiperiodes, de langere vacht verhaart het hele jaar door.

Verzorging

Wekelijks borstelen met een slickerborstel of pennenborstel zou voor hondenrassen met dit type vacht voldoende moeten zijn. Eventueel naborstelen meteen poetsborstel. De lange delen van de vacht klitten gemakkelijk en kunnen het beste eerst gekamd worden.

Materialen

Slickerborstel of pennenborstel, middelfijne kam, poetsborstel.

 

 

Beschrijving

Dit type vacht kenmerkt zich door een zijdezachte dubbele vacht op het lichaam met lange zijdezachte haren aan de poten, oren, buik en broek. De vacht op het lichaam is een dubbele vacht waarbij de ondervacht heel erg lijkt op de bovenvacht. Er is nogal wat variatie in lengte tussen de rassen onderling. Sommige rassen hebben middellange haren of lijf en extremiteiten terwijl andere rassen korte haren op het lijf hebben en hele lange haren aan broek, oren en extremiteiten.

Verharing

De vacht op het lichaam kent in principe 2 ruiperioden in het jaar. De lange vacht aan de extremiteiten, oren, broek en buik verhaart het hele jaar door.

Verzorging

Dit type vacht heeft redelijk wat aandacht nodig. De vacht op het lijf kan met wekelijks tot tweewekelijks (afhankelijk van de lengte) borstelen af. De lange vacht aan oren, poten, buik en broek klit gemakkelijk en heeft minimaal wekelijks een kambeurt nodig.

Materialen

Slickerborstel (evt rubberborstel indien korte lichaamsvacht), kam en poetsborstel.

 

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak