DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Kort- of gladhaar

Kort- of gladhaar

Beschrijving

De kort- of gladhaar vacht bestaat uit korte gladde aanliggende haren zonder ondervacht. De haren hebben een lengte van ongeveer 2 cm of korter. Deze vacht is in principe gemakkelijk te onderhouden. De korte fijne haartjes kunnen echter als lastig ervaren worden omdat ze gemakkelijk in kleding en banken kunnen blijven steken en dan wat lastiger te verwijderen zijn. Zeker de kleinere rassen met deze vacht kunnen gevoelig zijn voor kou wind en regen en soms is zelfs bescherming nodig. De dunne vacht maakt de huid relatief gevoelig voor zonnebrand (oorpunten!) en insectenbeten.

Verharing

Dit vachttype verhaart eigenlijk het hele jaar door, maar lichtjes. Wel zien we vaak 2x per jaar een periode dat het wat erger is.

Verzorging

Het is zo ongeveer de makkelijkst te onderhouden vacht. Tweewekelijks (of nog minder frequent) borstelen met een rubberborstel is over het algemeen meer dan voldoende.

Materialen

Rubberborstel

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak