Honden chippen verplicht!

 

chip-pup

Er is al lang over gesproken, maar nu is het zover: vanaf 1 april 2013 geldt er een chip- en registratieverplichting voor honden. Elke pup die er vanaf die datum in Nederland geboren wordt, moet voor de 7e levensweek een chip hebben en geregistreerd worden bij één van de daarvoor aangewezen databanken.Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden.

Op deze manier wil de staatssecretaris van Economische Zaken de malafide en illegale hondenhandel aanpakken. Behalve dat de overheid op deze manier misstanden in de hondenhandel kan opsporen en aanpakken, heeft het chippen en registreren ook voor de hond en zijn baasje een belangrijk voordeel. Mocht de hond onverhoopt kwijtraken en weer gevonden worden, dan kan hij dankzij de chip en registratie veel gemakkelijker thuisgebracht worden.

Op de website www.chipjedier.nl leest u alles over de nieuwe wetgeving en wat dit voor u als hondenbezitter betekent. U vindt bovendien de antwoorden op specifieke vragen over chippen en registreren in het algemeen en de nieuwe chipverplichting in het bijzonder.

 

 

Dierenverzekering
Hill's diervoeding
symptoomchecker voor dieren

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak