DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Second opinion

green-question-markHet kan natuurlijk zijn dat u al een tijdje met uw huisdier aan het tobben bent. De dierenartsbezoeken en therapieën leiden niet tot succes. Dit betekent niet direct dat u een slechte dierenarts heeft;

  • Een andere dierenarts kan een andere insteek hebben of gewoon meer kennis op een specifiek gebied hebben.
  • Ook bij belangrijke beslissingen kan het waardevol zijn eens de mening van een andere dierenarts te horen.

Een second opinion kan dan uitkomst bieden. U kunt hiervoor bij ons terecht.

Hoe gaan wij te werk bij second opinions?

  • U heeft bij ons geen verwijsbrief van uw eigen dierenarts nodig. Toch geven wij er de voorkeur aan dat u met uw eigen dierenarts communiceert dat u een second opinion wilt en dat u een uitdraai van de patientenkaart meeneemt. Het kan veel dubbel onderzoek besparen.
  • Bij het maken van een afspraak geeft u duidelijk aan dat u een second opinion wilt. Wij kunnen dan indien nodig extra tijd inruimen.
  • Neemt u voor de afspraak zoveel mogelijk materiaal mee dat van belang kan zijn; patientenkaart, rontgenfoto's, bloeduitslagen, etc..
  • Tijdens het consult nemen wij uitgebreid de tijd voor een vraaggesprek, gevolgd door een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Daarna zal er een "plan de campagne" met u worden doorgesproken.
  • Indien mogelijk wordt eventueel extra onderzoek en/of behandelingen direct ingezet.
  • Wij stellen na afloop van de second opinion, indien u dat wenst, uw eigen dierenarts op de hoogte van onze bevindingen.

U bent dierenarts en wilt een patient aan ons doorsturen?

Wilt u als dierenarts een second opinion aanvragen of een patiënt doorsturen? Dan kunt u van ons dezelfde dag of uiterlijk de dag erna een verslag van de bevindingen verwachten.

 

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak