DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Huisvesting van de fret

Afmetingen 

Eén dier of twee dieren moeten kunnen beschikken over een bodemoppervlakte van minimaal 2 m2. Voor elk dier dat aan de groep wordt toegevoegd, moet minimaal 0,5 m2 bodemoppervlakte meer beschikbaar zijn. De hoogte van het verblijf moet minimaal 60 cm. bedragen, zodat het dier zich kan oprichten op de achterpoten.

Zorg overigens voor een goed afsluitbaar hok, fretten kunnen echte Houdini's zijn. 

Klimaat

Zet het hok niet pal in de zon of tegen een verwarming, fretten kunnen beter tegen kou dan tegen warmte! Zorg er verder voor dat het onderkomen tocht en vochtvrij is.

Slaapplek

Fretten zijn heerlijke slapers, ze kunnen uren lekker opgerolt liggen te snurken in een eigen lap of dekentje. Er zijn overigens ook fantastische hangmatjes voor fretten te koop.

Speeltjes

Zorg ervoor dat de nieuwsgierigheid en speelsheid van uw fret bevredigd wordt. Natuurlijk zijn er in de dierenwinkel allerlei speciale frettenspeeltjes te verkrijgen. Echter een stuk PVC pijp met extra gaten erin (denk aan scherpe randen) en een paar balletjes voldoen ook prima.

Frettentoilet

Zorg voor een bakje met kattegrit erin. Dit frettentoilet dient u meerdere malen per week schoon te maken.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak