DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online
  • Start

Stem op Dutch Cell Dogs

 dutch-cell-dogs

Dutch Cell Dogs is een fantastische organisatie die honden, die langer dan 6 maanden in het asiel zitten en waarbij euthanasie hun voorportaal is, een nieuwe kans geeft door ze door gedetineerden te laten trainen. Toen wij in contact kwamen met deze organisatie waren wij direct getroffen door de enorme mooie en emotionele verhalen én de successen die zij al geboekt hebben. Wij steunen dit initiatief graag en gaan ons best doen om ze de Grote Gift van het 3MFonds in de wacht te slepen. Ze staan nu nog op de tweede plek. Helpt u mee ze eerste te laten worden?

 STEM HIER VOOR DUTCH CELL DOGS

Over Dutch Cell Dogs

De stichting Dutch Cell Dogs begeleidt gedetineerde bij het trainen van asielhonden die vaak mishandeld zijn en daardoor aanpassingsproblemen hebben. De trainingen hebben een groot positief effect op zowel de asielhonden als op de gedetineerden. De asielhonden leren om mensen weer te vertrouwen en hebben door de training een grotere kans om weer bij iemand thuis geplaatst te worden. Gedetineerden leren weer wat het is om liefde te krijgen en te geven, goed te communiceren, ergens voor te gaan, verantwoordelijk te zijn voor iets anders dan alleen zichzelf en zelfs iets terug te doen voor de maatschappij. Dit helpt hen sneller en effectiever te reïntegreren in de samenleving.

 

"Deze hond lijkt veel op mij. Het duurt lang voordat er vertrouwen is. Als het zover is, gaat hij 100% voor je."
Quote van een gedetineerde

Terug naar de maatschappij

Een gevangenschap kan leiden tot isolament. Dat geldt niet alleen voor gedetineerden in Nederlandse gevangenissen en instellingen. Ook kansarme asielhonden voelen zich eenzaam. Beide groepen zijn buiten de maatschappij geplaatst en toetreden na een periode van gevangenschap is hierna niet makkelijk.

Honden moeten na een asiel-periode opnieuw leren mensen te vertrouwen. Nieuwe leerervaringen zorgen ervoor dat honden sneller een nieuw gezin vinden. Ze zijn door de gedetineerden goed getraind maar zijn ook weer vriendelijk en sociaal acceptabel voor gezinnen. Het trainen van asielhonden heeft ook op de gedetineerden een positief effect. Ze staan positiever in het leven en het vergroot hun kans op een succesvolle re-integratie in de maatschappij.

Joe Dutch cell dogsVoordelen gedetineerden

  • Nemen verantwoordelijkheid
  • Doen iets terug voor de maatschappij
  • Leren beter communiceren

Voordelen asielhonden

  • Leren alle basisoefeningen
  • Leren weer om mensen te vertrouwen
  • Leren weer hoe het is om liefde te krijgen

 

3M fonds: Stem op Dutch Cell Dogs

Stichting Dutch Cell Dogs levert veel op, maar kost ook geld. Met de steun van donateurs brengt stichting Dutch Cell Dogs gedetineerden en asielhonden samen. Stichting Dutch Cell Dogs ontvangt geen gelden van de Overheid. Met de steun van het 3M Fonds kan Stichting Dutch Cell Dogs weer trainingen geven waardoor meer asielhonden de kans krijgen op een permanent liefdevol thuis, en gedetineerden een betere start krijgen voor herintegratie in de maatschappij.

Overtuigd van het mooie doel van deze organisatie? En wil jij ook een steentje bijdragen aan deze successtory? Geef dan je stem aan Stichting Dutch Cell Dogs. De kosten? Nog geen minuutje van uw tijd!

STEM NU VOOR DUTCH CELL DOGS

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak