DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online
  • Start

Goed doel 2013: WSPA Red Collar

Update: WSPA gaat verder als World Animal Protection

Update: 13.412 honden gered!

DierenDokters ondersteunde in 2013 het ‘Red Collar’ programma van de WSPA, wat leidde tot het redden van 13.412 honden van een wisse dood. De WSPA zal het geld gebruiken voor een van haar vaccinatieprogramma’s in Azië. “Een prachtig resultaat waar we heel blij mee zijn. We bedanken de DierenDokters dan ook hartelijk”, aldus Ruud Tombrock, directeur WSPA Europa. 

Rode halsband

 In 2013 steunde DierenDokters de 'Red Collar' campagne van WSPA Nederland. WSPA gaat met de 'Red Collar' campagne de strijd aan tegen het zinloos en vaak op wrede wijze doden van honden die misschien wel, misschien niet hondsdol zijn. 

Het afmaken van honden vanwege angst voor hondsdolheid – een ook voor mensen dodelijke ziekte – is niet alleen wreed maar ook zinloos. Deze aanpak roeit wel dieren uit, maar niet de ziekte. WSPA doet het anders en beter: we vaccineren de honden en doen ze een rode halsband (red collar in het Engels) om ten teken dat ze niet gevaarlijk zijn. 


WSPA uitreiking
Uitreiking cheque.
v.l.n.r: Carma Oudendorp, Maico Boumans en Joyce Smeltink

Een prik, twee dieren

Alle dertien DierenDokters dierenklinieken steunde de aanpak van WSPA door voor elke vaccinatie in de klinieken een bedrag van € 2,30 – de kosten van een vaccinatie in een land als Bangladesh – aan de dierenwelzijnsorganisatie te doneren. Ook werd de eigenaren van in de kliniek gevaccineerde dieren onder het motto ‘Een prik, weer twee dieren gered’ gewezen op de mogelijkheid een bijdrage aan de ‘Red Collar’ actie beschikbaar te stellen. 

Na aan het hart

Maico Boumans van DierenDokters zegt: “Het bestrijden van dierenleed dat door menselijk toedoen is ontstaan, is iets wat ons als dierenartsen heel erg past en na aan het hart ligt. Ik ben dan ook echt super trots op het resultaat; met een relatief kleine groep van dertien praktijken hebben we het verschil kunnen betekenen voor meer dan 13.000 honden." 

"Het bedrag voor meer dan 11.000 honden is door de dierenartsen zelf ter beschikking gesteld! Hoewel de actie in deze vorm nu gestopt is hoop ik dat we in de toekomst nog veel meer voor WSPA kunnen betekenen.“

Wereldwijd worden miljoenen honden zinloos afgemaakt uit angst voor hondsdolheid. De WSPA heeft een beter alternatief: de Red Collar vaccinatiecampagnes. DierenDokters steunt deze campagne! 

bedankt nieuwsbrief 

 


 

DierenDokters en de WSPA redden samen honden!

Wereldwijd worden miljoenen honden zinloos afgemaakt uit angst voor hondsdolheid. De WSPA heeft een beter alternatief: de Red Collar vaccinatiecampagnes. DierenDokters steunt deze campagne! 

1 vaccinatieconsult = 1 hondenleven gered

Voor elk vaccinatieconsult doneren wij €2,30 aan de Red Collar campagne van de WSPA. Daarmee redden wij én u duizenden honden van een zinloze dood. U kunt zelf ook meedoen met deze actie. Door in de kliniek, vrijwillig natuurlijk, ook €2,30 te doneren. Heeft u ook een hond gered, dan kunt u een sticker plakken op een grote poster in de wachtkamer van de kliniek. We hopen uiteraard dat de posters snel volgeplakt zijn!

 Over de Red Collar campagne van de WSPA 

Peluk is een heel gewoon hondje. Speels en vrolijk. Zijn baas zorgt dan ook goed voor hem en hij is kerngezond. Toch is Peluk zijn leven niet zeker. Hij woont namelijk in een land waar veel honden uit voorzorg worden gedood. Dat gebeurt omdat mensen bang zijn om besmet te worden met hondsdolheid. Begrijpelijk, maar nergens voor nodig. WSPA heeft namelijk een veel betere oplossing: inenting. Dat is effectief, diervriendelijk én goedkoop: 1 inenting kost slechts 2 euro 30. De ingeënte dieren krijgen een rode halsband om en zijn veilig.

Hondsdolheid: de feiten

  • Per jaar worden 20 miljoen honden op wrede wijze gedood. Dit zijn 38 honden per minuut. Voornaamste reden: de angst voor hondsdolheid.
  • Hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd, is een virusinfectie die wordt overgedragen door het speeksel van besmette zoogdieren.
  • Om hondsdolheid tegen te gaan worden honden gedood, onder meer door vergiftiging, wurging en elektrocutie. WSPA wil hier een eind aan maken.
  • Er is een simpel, diervriendelijk en wetenschappelijk bewezen methode voor de bestrijding van hondsdolheid: vaccinaties.
  • Het massaal vaccineren van honden wordt gesteund door de World Health Organisation (WHO) en vooraanstaande hondsdolheidexperts.
  • Als 70% van de honden in een populatie is gevaccineerd, verspreidt hondsdolheid zich niet verder en sterft de ziekte vanzelf uit.
  • In Sri Lanka en Bali heeft WSPA al succes geboekt met deze diervriendelijke en effectieve vaccinatieprogramma's. Hier hebben we de verdere verspreiding van hondsdolheid beëindigd, vele hondenlevens gered en mensenleed voorkomen.
  • Om een mens tegen hondsdolheid te vaccineren heb je drie vaccinaties nodig. Deze kosten in totaal zo‘n 200 euro.Voor dit geld kun je 86 honden vaccineren.
  • Nederland is in 1991 hondsdolheid-vrij verklaard. Overigens met dank aan het vaccineren van dieren.

 

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak