DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Keeshond

balk-dierenarts.gif

1 Rasinformatie

 

Rasvereniging

Nederlandse Keeshonden Club (www.keeshondenclub.nl)

Prijs van een pup

De gemiddelde prijs ligt tussen de 800 en 1100 euro.

Oorsprong

De Keeshond kwam al eeuwenlang voor in verschillende delen van Europa en werd gebruikt als bewaker. Pas in de 19e eeuw, toen er meer vraag kwam naar kleine honden, werden de kleinere variteiten ontwikkeld. De grote Keeshond is de op één na grootste van de Keeshonden.

Type

Waakhond

Huidig gebruik

Waakhond, gezelschapshond

Karakter

Oplettend, levendig en steeds alert. De Keeshond is zeer aanhankelijk en gericht op zijn baas.Hij is waaks van aard en daardoor blaft hij makkelijk. Door zijn leergierigheid is dat gedrag goed onder controle te krijgen.

Opvoeding

De Keeshond is een leergierige hond die makkelijk op te voeden is. Hij kent geen jachtinstinct en is vaak wat wantrouwig tegenover vreemden, waardoor hij een ideale waakhond is. Het is tevens een goede sporthond en met name geschikt voor behendigheid en gehoorzaamheid.

Algemeen beeld

Overvloedig behaarde hond met een vierkante bouw. De expressie is opvallend levendig en alert.

Bouw

Vierkant gebouwde hond van een duidelijk spits-type. De oren worden staand gedragen, de staart ligt in een vaste krul op de rug.

Vacht en onderhoud

Lange, rechte en afstaande vacht, die op ledematen, oren en gezicht korter en fluwelig is.Ondervacht kort en dik. Buiten een regelmatige borstelbeurt behoeft de vacht niet veel onderhoud.

Staart

Gemiddeld van lengte en rijk behaard, ligt de staart naar voren in een vaste krul over de rug gerold. Een dubbele krul in de staart is toegestaan.

Kleur

Zwart, bruin, wit.

Hoogte en gewicht

Hoogte 46 cm, met een afwijking van puls of min 4 cm.

Bron rasinformatie: www.uwhondenkat.nl

  balk-dierenarts.gif

2 Rasgebonden ziekten (erfelijk en anatomisch)

      2.1 Erfelijke ziekten
      2.2 Anatomisch gerelateerde ziekten

2.1 Erfelijke ziekten

Deze aandoeningen komen bij dit ras vaker voor dan gemiddeld en zijn bewezen erfelijk of er bestaat een zwaar vermoeden dat de ziekte erfelijk is. Het wel of niet optreden van de ziekte is sterk afhankelijk van de manier van overerving van de genen van de ouderdieren. >> Lees meer over erfelijkheid en overerving

Veel voorkomend

Belangrijke en relatief veel voorkomende aandoeningen in dit ras. Deze aandoeningen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en medisch en/of chirurgisch ingrijpen noodzakelijk maken.

  • geen gedocumenteerde aandoeningen

Minder vaak voorkomend

Minder vaak voorkomende en/of minder ernstige aandoeningen bij dit ras.

  • geen gedocumenteerde aandoeningen

Sporadisch voorkomend

Deze aandoeningen komen slechts sporadisch voor bij dit ras.

  • geen gedocumenteerde aandoeningen


2.2 Anatomisch gerelateerde aandoeningen

Deze aandoeningen zijn op zich niet erfelijk maar komen vaker voor door de anatomische bouw van dit ras. Deze anatomische bouw is wel weer erfelijk en de kenmerken behoren zelfs tot de raskenmerken.

  • geen gedocumenteerde aandoeningen

 

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel of genoemde aandoeningen? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord. Mist u nog belangrijke informatie op deze pagina? Stel ons dan op de hoogte via de mail.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak