DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Vaccinaties-inentingen

Jaarlijkse vaccinatie blijft nodig om uw hond te beschermen tegen ziekten. Wij bepalen aan de hand van de leefomstandigheden welke vaccinaties uw huisdier nodig heeft. Deze afspraak kan uitstekend gecombineerd worden met het jaarlijkse gezondheidsonderzoek.

Bij DierenDokters vinden wij de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond misschien nog wel belangrijker dan de bijbehorende vaccinaties. Tijdens dit jaarlijkse bezoek onderzoeken we uw hond van top tot teen en geven wij advies omtrent de beste zorg voor uw hond. Wilt u uw hond niet jaarlijks vaccineren, gun uw geliefde viervoeter dan in ieder geval die jaarlijkse gezondheidscontrole. Het kan zoveel uitmaken een aandoening vroeg te onderkennen!

Is het echt nodig jaarlijks te vaccineren?

Ja. Uit recentelijk onderzoek is echter gebleken dat de beschermingsduur voor een aantal componenten uit de vertrouwde cocktail langer is dan 2 jaar. Voor de ziekte van Weil en Parainfluenza blijft de beschermingsduur van 1 jaar gelden. Daarnaast kunnen voor verschillende honden factoren als gezondheid, leeftijd, leefomstandigheden en infectierisico sterk verschillen. Vaccineren zal altijd noodzakelijk blijven. Het is echter een goede zaak om samen met ons kritisch naar het vaccinatieschema van uw hond te kijken.

Vaccinatieschema

Wij vaccineren altijd op maat. Onderstaand vindt u het officiële vaccinatieschema. In overleg met u kunnen we hiervan afwijken.

Tijdstip Kleine cocktail Grote cocktail Rabies Kennelhoest
elk jaar  dierenarts-poot-klein.gif      
elke 3 jaar   dierenarts-poot-klein.gif    
Buitenland      dierenarts-poot-klein.gif  
Pension/cursus        dierenarts-poot-klein.gif


Toelichting op het vaccinatieschema:

Kleine cocktail:
Vaccinatie tegen Weil en Para-influenza. Bij intensief contact met honden raden wij aan extra kennelhoest te enten.

Grote cocktail:
Vaccinatie tegen Parvo, Weil, Para-infuenza, Hepatitis Contagiosa Canis

Rabies:
Wij vaccineren met de rabiësenting die 3 jaar geldig is! Dit geldt alleen voor vaccinaties die na 01-07-2005 gegeven zijn.
Wanneer u met uw hond naar het buitenland wilt, kunt u zich het beste ruim van te voren op de hoogte stellen van de invoereisen.

Kennelhoest
Een goede kennel stelt deze vaccinatie verplicht.
Ook wanneer u met uw pup naar puppycursus gaat is het verstandig deze vaccinatie te geven.
 • Neusdruppelmethode
  Kan 1 week voordat de hond het pension of kennel ingaat gegeven worden.
  Is wat duurder dan de injectie maar
  Heeft een betere immuniteitsrespons
  Is 1 jaar geldig
 • Kennelhoestinjectie
  Wanneer voor de eerste keer gegeven moet deze enting 1 maand voordat de hond het pension ingaat gegeven worden. Deze vaccinatie is sinds 2007 nog maar voor 3 maanden geldig. Herhaling na 3 weken (boosterinjectie).

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak