DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Voeding voor de oudere hond

Schakel van af een jaar of 7-8 over op een voeding voor oudere dieren. Deze hebben een samenstelling die is afgestemd op de behoefte van uw oudere hond.
Dierendokters adviseert Hill's VetEssentials Mature Adult.
Door uw hond niet te dik te laten worden kunnen o.a. gewrichts- en botproblemen voorkomen worden.

Waarom een seniorenvoeding?

Net als bij mensen veranderen het lichaam en de dagelijkse activiteiten van een hond naarmate hij ouder wordt. Om oudere honden gezond te houden moeten eigenaren de manier waarop ze voor hun huisdier zorgen, aanpassen. Afhankelijk van het ras van uw hond, zult u waarschijnlijk op vijfjarige leeftijd de verzorging bij grotere honden (50 kg en meer) en op zevenjarige leeftijd bij kleinere rassen moeten aanpassen.

Wij willen u helpen goed voor uw oudere hond te zorgen, zodat u nog vele jaren van zijn gezelschap kunt genieten. Lees verder voor meer informatie over de speciale behoeften van uw oudere huisdier. U vindt hier ook informatie over hoe wetenschappelijk onderzoek door Hill's heeft geleid tot de ontwikkeling van producten die precies zijn afgestemd op het in stand houden van de gezondheid van uw oudere hond.

De speciale behoeften van oudere honden

Zodra uw hond de leeftijd van 8 jaar bereikt, is hij in de "senior" levensfase en veranderen zijn behoeften op het gebied van voeding. Oudere honden hebben een verhoogde kans op gezondheidsproblemen, zoals nier- en hartziekten. Soms hebben ze ook speciale behoeften met betrekking tot het spijsverteringsstelsel. Daarom is een voer met minder vet, fosfor, eiwitten en calorieën en een grotere hoeveelheid vezels ideaal voor de oudere hond.

DierenDokters adviseert Hill's VetEssentials Mature Adult

Hill's produceert voer dat tegemoetkomt aan de specifieke behoeften van volwassen honden. Hill's Science Plan Canine Senior* is specifiek ontwikkeld voor honden in hun oude dagen. Deze speciale formule verschaft de oudere hond een evenwichtige voeding, zodat hij gezond blijft en een gezonde huid en vacht behoudt.

Er bestaan toch ook speciale dieetvoeders?

Dat klopt, er zijn speciale voeders die alleen bij de dierenarts te verkrijgen zijn. Deze kunnen wij voorschrijven bij bepaalde aandoeningen om de klachten te verminderen of zelfs op te lossen. Zo zijn er een verschillende dieetvoeders voor maag/darm/nier/leverproblemen maar ook voor bijvoorbeeld suikerziekte en blaasproblemen.

Hoe vaak en hoeveel moet u uw oudere hond voeren?

Het is belangrijk dat uw hond de juiste hoeveelheid eten krijgt met de juiste tussenpozen. Maar dat kan moeilijk zijn, omdat de voedingsbehoeften van de ene hond anders zijn dan die van de andere. De richtlijnen op het blik of de zak zijn niet meer dan een uitgangspunt. Het is van cruciaal belang voor de gezondheid van uw oudere hond dat zijn fysieke conditie regelmatig wordt gecontroleerd en dat de hoeveelheid voer wordt aangepast indien nodig.

Vraag onze dierenartsen of assistenten welk van de twee onderstaande voermethoden het beste is voor uw oudere hond:

  • Tijdsbeperkt voeren: Er wordt gedurende beperkte tijd voer klaargezet
  • Maaltijdvoeren: Er wordt op specifieke tijden een afgemeten hoeveelheid voeding klaargezet

Laat u uw hond in ieder geval niet te dik worden. Dit kan veel problemen voorkomen.

Wij raden u aan de lichamelijke conditie van uw oudere hond elke paar maanden zelf te controleren of dit door een van onze assistenten te laten doen. Soms kan uw dierenarts voorstellen uw hond vaker te controleren.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak