DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Beweging voor de pup

Beweging is erg belangrijk voor uw pup. Het ontwikkelt de spieren en zorgt voor een gezond gewrichts- en bottenstelsel. Maar zoals zo vaak; overdaad schaadt. Teveel beweging kan juist weer een negatief effect hebben.

Wat is de beste beweging voor mijn pup?

pup-7.jpg Dit is een heel veel gestelde vraag in onze spreekkamers. Het advies is niet heel erg gemakkelijk te geven. Het is afhankelijk van het ras en de leeftijd van uw pup. Waar moet u rekening mee houden?

  • Een aardige vuistregel is dat de duur van een wandeling niet langer mag zijn dan de leeftijd van de pup in weken.
  • Beweging langzaam opbouwen; indien u vanuit het niets 2 uur in het bos gaat lopen is dit niet erg gezond. Het is beter steeds een stukje verder te gaan lopen.
  • Traplopen kan voor vooral grote rassen schadelijk zijn. Het is echter echt niet nodig in paniek te raken wanneer uw pup eens een keer de trap op rent.
  • Voor lopen naast de fiets geldt; het is goed dit al van jongs af aan te leren maar wacht met grote afstanden. Indien u vanaf een half jaar wilt beginnen kunt u ook deze beweging het beste langzaam opbouwen.

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak