DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Vaccinaties - inentingen pup

pup-20.jpgElke pup behoort gevaccineerd te worden tegen een aantal potentieel fatale ziekten (Parvo, ziekte van Weil, hondeziekte en besmettelijke leverziekte). Voor een aantal aandoeningen is een enkele injectie nog niet voldoende, daarom hebben pups meerdere vaccinaties achter elkaar nodig.

Gaat uw pup mee naar het buitenland dan is de Rabiesvaccinatie verplicht, gaat hij naar pension of op cursus dan is het verstandig tegen kennelhoest te vaccineren (bij een goed pension verplicht)

Vaccinatieschema*:

Leeftijd Puppy enting Parvo en Weil
Grote cocktail Rabies Kennelhoest
6 weken   dierenarts-poot-klein.gif        
9 weken     dierenarts-poot-klein.gif      
12 weken       dierenarts-poot-klein.gif    
Buitenland         dierenarts-poot-klein.gif  
Pension/cursus           dierenarts-poot-klein.gif

Bij DierenDokters zal uw dierenarts bij elk bezoek uw pup helemaal nakijken of deze nog helemaal gezond is en zich goed ontwikkelt. Natuurlijk bent u bij ons ook op het goede adres voor advies omtrent de beste voeding, vlooien en wormenmiddelen en verzorging.

Gratis gezondheidscheck bij DierenDokters
Heeft u net een pup of kitten aangeschaft? Maar nog niet direct toe aan de vaccinaties? Laat uw pup of kitten binnen drie dagen gratis controleren of deze helemaal gezond is. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf! U krijgt dan meteen een gedegen advies omtrent alle nodige verzorging van uw pup of kitten (inclusief wormen- en vlooienbestrijding en voeding).

* Toelichting op het schema:

Parvo en Weil:

Vaccinatie tegen Parvo en de Ziekte van Weil. Bij intensief contact met honden raden wij aan extra kennelhoest te enten.


Grote cocktail:

Vaccinatie tegen Parvo, Weil, Para-infuenza, Hepatitis Contagiosa Canis


Rabies:

Wij vaccineren met de rabiësenting die 3 jaar geldig is! Dit geldt alleen voor vaccinaties die na 01-07-2005 gegeven zijn.

Wanneer u met uw hond naar het buitenland wilt, kunt u zich het beste ruim van te voren op de hoogte stellen van de invoereisen.


Kennelhoest

Een goede kennel stelt de kennelhoest als vaccinatie verplicht.

Ook wanneer u met uw pup naar puppycursus gaat is het verstandig deze vaccinatie te geven.

 • Neusdruppelmethode
  Kan 1 week voordat de hond het pension of kennel ingaat gegeven worden.

  Is wat duurder dan de injectie maar

  Heeft een betere immuniteitsrespons

  Is 1 jaar geldig

 • Kennelhoestinjectie
  Wanneer voor de eerste keer gegeven moet deze enting 1 maand voordat de hond het pension ingaat gegeven worden. Deze vaccinatie is sinds 2007 nog maar voor 3 maanden geldig. Herhaling na 3 weken (boosterinjectie).

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak