DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Zindelijkheid van uw pup

Als het goed is, is de fokker al begonnen met zindelijkheids- training, maar slechts zelden zal een pup al volkomen zindelijk zijn.

Hoe krijg ik mijn pup zo snel mogelijk zindelijk?

  • Elke keer na het eten, drinken, spelen en slapen dient u de kleine uit te laten om te voorkomen dat hij iets binnen deponeert.pup-8.jpg
  • Zodra uw pup buiten iets doet beloont u hem onmiddellijk heel uitbundig.
  • Houdt uw pup binnen goed in de gaten. Merkt u dat de hond onrustig wordt en iets wil gaan doen, breng hem dan gelijk naar buiten. Indien een pup al bezig is met plassen tilt u hem op, waardoor er automatisch een plasrem optreedt.
  • Als de pup langere tijd ongecontroleerd alleen dient te blijven, kunt u de hond het beste in een kleine ruimte, zoals in een bench, laten. Omdat pups nestzindelijk zijn, is de kans klein dat hij in deze ruimte een ongelukje heeft. Natuurlijk kunt u een pup nog maar een beperkte tijd in de bench laten.
  • Straf uw pup nooit als hij een ongelukje heeft, het enige dat de hond hierdoor leert is dat hij niet moet plassen in de buurt van zijn baasje.
  • Ook straffen na de tijd heeft geen enkele zin, u straft de hond dan alleen voor het gedrag dat hij op dat moment vertoond.
  • Wanneer uw pup onverhoopt toch wat binnen heeft gedaan, dan kunt u het beste de ontlasting/urine opruimen buiten het zicht van de hond. Opruimen is namelijk ook een vorm van aandacht voor uw pup en voelt aan als een beloning.
  • In sommige gevallen duurt het echt lang voordat een hond goed zindelijk is.

Heeft u problemen met het zindelijk maken van uw hond? Vraagt u ons gerust om advies!

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak