DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

7 IKEA hacks die je kat fantastisch zal vinden

op maandag, 06 maart 2017 in categorie DIY

DIY voor katteneigenaren

7 IKEA hacks die je kat fantastisch zal vinden

Ben je gek van IKEA en hou je wel van een beetje klussen? Vind je zo'n standaard kattenkrabpaal in je huis maar niets? Met deze IKEA hacks geef je een IKEA meubel of accessoire net die twist waardoor jouw kat helemaal in zijn nopjes is. En nee we hebben geen IKEA aandelen ...;)

1. Een speels kattenmeubel

Met een KALLAX meubel (voorheen Expedit) of een tafeltje uit de LACK serie kan je eindeloos variëren om een leuk kattenmeubel in elkaar te knutselen. Zelfs als je twee linkerhanden hebt kom je met een stuk jute vlastouw en een passend kussen al een heel eind. Wil je een wat groter meubel en ben je een beetje handig, dan kan je met een decoupeerzaag één of meerdere doorgangen zagen. Maak met een stuk op maat gemaakte vloerbedekking het meubel net wat comfortabeler.   

kattenmeubel kallax

kattenmeubel kallax met deur

kattenmeubel kallax expedit

kattenmeubel kallax serie

kattenmeubel lacktafel

2. Met een kattentrap zit je kat lekker hoog

Met een paar boekenplanken uit de LACK of EKBY serie maak je zo een kattentrap tegen je muur. Bekleed eventueel de planken met een stuk vloerbedekking tegen mogelijk uitglijden. Je kunt ook de bovenkant van de plank met een antislipverf afwerken. 

kattentrap lack 1

katten trap lack 2

3. Een heerlijke hangmat

Met een salontafel of keukenmeubel maak je een heerlijke hangmat voor je kat. Ga je voor gemak dan gebruik je een meubel met vrije dwarsspijlen zoals de HEMNES salontafel of STENTORP roltafel (je laat dan een blad weg). Ben je wat handiger, dan monteer je zelf dwarsspijlen in bijvoorbeeld een LISABO of STOCKHOLM salontafel. Monteer je zelf dwarsspijlen en wil je het echt mooi maken, laat dan de schroeven verzinken.

Knip een tafelloper naar keuze op maat en sla de uiteinden om de dwarsspijlen. Naai de omslag vast of monteer drukknopen. 

hangmat kat ikea

various and cute diy ikea hacks for cat owners 8

4. Kattentrap en boekenkast

Met enkele EKET kubussen maak je in een handomdraai een boekenkast in de vorm van een trap. Voor een extra speels effect maak je met een decoupeerzaag een gat in de bovenste kubus. Kussen erin en je kat heeft een heerlijke hoge ligplek.

kattentrap met boekenplank

5. Sfeervolle slaapplek van riet

Met een SANDHAUG tray en een passend rond kussen maak je een mooie en iets verhoogde ligplek. Of monteer een mand met de bodem tegen de muur, een fleece plaid naar keuze erin en klaar. Ben je nog in het bezit van een TRENDIG salontafel (limited edition uit 2014) dan kan je zelfs een heus stapelbed voor je katten maken :).

kattenbed ikea mand

sandhaug

kattenmand trendig

6. Weg met die lelijke kattenbak

Ben je die lelijke kattenbak in je huis echt helemaal zat? Maak een toegang in de zijkant van bijv. een BESTA of een STUVA kast (of monteer een kattenluik) en plaats je kattenbak in de kast.

ikea kabinet

7. Klimpaal

Met paal van de het open kledingkastsysteem STOLMEN en bijbehorende plankhouders maak je een mooie vrijstaande klimpaal in je huis. Hoewel deze serie inmiddels niet meer te koop is kan je op second-hand-ikea.com nog genoeg aanbod vinden. Het enige dat je nodig hebt van de  STOLMEN is de paal en een paar plankhouders. Je kunt naar eigen smaak treden van mdf zagen en monteren.

klimpaal stolmen

klimpaal kat stolmen

Veel plezier!

Nog meer DIY tips? Kijk op onze DIY pinboard op Pinterest.

No video selected.

Reacties (1)

  • Piet

    Piet

    01 november 2017 op 20:27 |
    BRILJANT!

    antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak